שלום פרופ' סלע,
לפני מספר שנים עברתי ניתוח כריתה רדיקלית של הבלוטה הערמונית - הרופא שביצע את הניתוח הינו בעל שם וידוע מאד בתחומו. אף לפני הניתוח הצגתי בפניו מספר פעמים שאלות ברורות על הזקפה העתידית לאחר הניתוח, וזכיתי לתשובה חד משמעית שברוב המקרים הזקפה חוזרת למצבה הקודם, סבלתי לאחר הניתוח מחוסר זקפה מוחלט שלא השתפר גם לאחר שימוש בכדורים ואף לאחר הזרקה, עד שנאלצתי לבצע ניתוח השתלת תותב. כוון שהמנתח הראשון לא העמיד אותי על הסיכונים העתידיים חרף שאלותיי, "גרר" אותי במהלך חודשים ארוכים בהמלצה על כדורים ואחר"כ על הזרקה, לא הבהיר לי את הבעייתיות של קיצור אבר המין לאחר הניתוח, התוצאה - התותב שהושתל לי הינו קצר יחסית (בהתחשב באורך הפין היום) עם כל הבעייתיות שנוצרה מכך. שאלתי - האם לא מוטלת על המנתח חובה ליידע את המנותח העתידי בדבר כל הסיכונים (בבמיוחד לאחר שהנ"ל הציג שאלות ברורות) ? שאלה נוספת : מחקרים מעידים שהסיכוי לשמירה על זקפה בניתוח כריתה רדיקלית של הבלוטה הערמונית גדולים הרבה יותר בניתוחי "דה וינצ'י" - מדוע לא ממליצים למנותחים לנסוע למרכזים אמריקאיים בהם צברו ניסיון בניתוחים כאלה וממשיכים לנתח בישראל בשיטה השמרנית ? תודה על תשובתך . משה