האם הטיפול בסגנון סינרגו שאתה מקבל בבלינסון, הוא לאחר ניסיון טיפולי של BCG? כי הבנתי שרק במקרים של תופעות לואי קשות של ה-BCG או לחלופין, אי יעילות של הBCG לחולה, אז מקבלים את הסינרגו.
תודה מראש
שלום רב!
עברתי לפני ב-5.12.2013 ניתוח בשלפוחית השתן:
בוצע : TUR-BT TURT
"ממצא הניתוח: זיהוי גידול פפילארי של 3 ס"מ בדופן שמאלי אחורי, נעשתה כריתה מלאה של הגידול ופולגורציה.הזלפה של mitomicun"
בדיקה מאקרוסקפית : "התקבל כלי מסומן ..., ובו בפורמלין קטעים מרובים של רקמה פפילירית, בלתי סדירה בנפח כ 8.5 סמ"ק. כל החומר הוכנס לבדיקה 3 קסטות+"
Low grade papillary urothelial carcinoma with focal superficial invasion into lamina propria-pT1.
Muscularis propria is present, and free
בבדיקה הפתלוגית מדובר ב-TCC דרגת מהירות נמוכה, אך הגידול מגיע לקו ההפרדה בין שריר ורירית, לאור זאת וממצא גדולי מעל שתי סנטימטר בקוטרו, מציע שיתחיל בשטיפות של שלפוחית השתן BCG , (נראה לי שזה המינון שנקבע 366 כפול 6 פעמים) לאחר מכאן ציסטוסקופיה, ובהמשך מתוכן שטיפות למשך 3 שנים.
שאלתי:
1, מכוון שלא ידעתי לאן לפנות מלכתחילה, פניתי לפרופסור שהוא אורולוג ילדים (אני בן 62), והוא שניתח אותי והמליץ על הטיפול, אשר עדיין לא התחלתי, אז האם חשוב להחליף עכשיו את הרופא להמשך הטיפול?
2. האם הטיפול שמוצע לי, הוא הנכון והמדוייק עבורי?
3.האם יש אלטרנטיבה טיפולית אחרת מומלצת במקום ה-BCG, למשל תרמותרפיה או סינרגו?
4. מה ההצלחות באחוזים למיקרים הדומים לשלי, בטיפול BCG?
5. ואחרון, אם אני יעבור לבית חולים אחר להתחלת הטיפול, זה יכול לקחת זמן, בגלל תורים וכדומה, האם, זה יכול להחמיר או לגרום נזק בגלל העיקוב בזמן?
הרבה תודה
וסליחה מראש