פרופ סלע שלום, אני במעקב שוטף בשל ערכי פי אס אי מעל הנורמה, ביצעתי בעבר 2 ביופסיות ויצא תקין. בעקבות מתן שתן איטי התחלתי לפני שנה לקחת כדורי סו פלמטו שעוזרים לי במתן השתן. האם לקיחת תרופות או תוספי מזון שמקטינים את גודל הערמונית עלולים להשפיע על ערכי פי אס אי (כלומר למנוע עליה בערכי פי אס אי) ובעצם כשיש סרטן הערמונית שאמור לעלות את ערכי הפי אס אי הערכים לא יעלו ובכך יפריעו בעצם לאינדוקציה שיש סרטן הערמונית?
או כשיש סרטן הערמונית ערכי פי אס אי ימשיכו לעלות למרות הטיפול בתרופות?
ד"ר סלע שלום.
אני בן 53 ללא בעיות רפואיות, רק בבקרים השלפוחית לא מתרוקן עד הסוף, וכאבים באיבר המין ללא קשר להשתנה שיכול להעלם במשך מס שבועות. בעקבות רמות PSA מעל הנורמה(מצורף תוצאות) בצעתי ב 2013 ביופסיה TRUS של 12 דגימות שיצא תקין פרט ל left lobe acute and chronic inflammation
השנה בצעתי COIL MRI נמצא תהליך בגודל 9*13 מ"מ באיזור פריפרי תחתון- אפקס משמאל בעל אות נמוך ב 2T (PIRAD 4) והאדרה בצורת גרף מס 3 (PIRAD 3) .3 ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית.
DRE תקין
בצעתי ביופסיה לפני חודש TARGETED FUSION MRI אשמח להבין מה המשמעות של התוצאות ? (ביחוד מה זה (ATHROPIC ACINI האם מומלץ לשלוח את הסליידים לחוות דעת שניה מפתולוג ומה ההמלצות לגבי המשך מעקב ? וטיפול בדלקת?
תודה מראש
In total 19 CORES of Prostatic tissue from all the levels showing stromal and glandular hyperplasia, atrophic acini and areas with Chronic inflammation
7.3.2010 - PSA = 1.66
30.10.2011 - PSA = 2.79
3.9.2013 - PSA = 5.11
2.4.2014 -PSA = 5.57
6.10.2014 -PSA = 5.15
8.3.2015-PSA = 5.46
19.10.2015 - PSA=4.62
20.3.2016-PSA = 4.82
7.8.2016-PSA = 4.54
תדי שלוםותודה על תשובתך, הביופסיה שאתה עברת הוא FUSION BIOPSY ואכן כפי שציינתה מבוצע בארץ, הסיכוי לגלות PC יותר גבוה מביופסיה רגילה.אני שאלתי האם קיים ביופסיה מסוג MRI guided in Bore Biopsy שבחו"ל כבר מבוצע (בדיקה יקרה בשל השמוש ב MRI) שבו במהלך הביופסיה משתמשים במכשיר ה MRI ולא מסתמכים על תוצאות סריקת MRI שבוצע על הערמונית בבדיקה נפרדת שאותו מביאים לקראת הביופסיה על דיסק ואם התורים בארץ יכול לעבור מס חודשים בין בדיקת ה MRI והביופסיה עצמה.
שלום, אני בן 53 , במעקב זה 3 שנים עם ערכי הנעים בין 4.5 ל 5.2 ללא בעיות רפואיות .בעבר בצעתי ביופסיה TRUS רגילה ללא ממצא חשוד.
לאחרונה בצעתי COIL MRI של הערמונית והתגלה ממצא שיכול להתאים לגידול סיגניפיקנטי קליני 4PIRADS. מבדיקה שעשיתי ישנם מס מקומות בארץ שמבצעים FUSION BIOPSY שבו משתמשים בתמונות ה MRI יחד עם US על מנת לדגום מהמקום החשוד .
למרות חיפוש נרחב לא הצלחתי למצוא מכון המציע MRI guided in Bore Biopsy שמבצעים יחד עם MRI שאמור להיות יותר מדויק.
אשמח לדעת האם כבר מבצעים בדיקה מסוג זה בארץ?
בתודה מראש
.
לפרופ סלע שלום
בעקבות עלייה בערכי psa בצעתי לפני חצי שנה ביופסיה ובדיקת pca3 שיצאו שלילי.
כמו כן עשיתי מיפוי עצמות שיצא שלילי
האורולוג שלי המליץ שאחזור אליו בעוד שנתיים ושהגבתי בהפתעה המליץ שאחזור לאחר שנה. החלטתי לבצע בכל זאת בדיקת psa ו free Psa לאחר 7 חודשים.
הpsa עלה מ 5.11 ל 5.57 וה psa חופשי 0.19
האם יש טעם לחזור שוב לאורולוג שלי עכשו או להמשיך במעקב ?
כל כמה זמן ניתן לאו מומלץ לחזור על ביופסיה?
תודה
ויקטור
Age 5120.6.2004 - PSA = 0.627.3.2010 - PSA = 1.6630.10.2011 - PSA = 2.793.9.2013 - PSA = 5.112.4.2014 -PSA = 5.572.4.2014 - Free PSA ratio = 0.19DRE (10.9.2013) - Prostate +1 Normal TextureTRUS results (9.10.2013)Volume-36.8 cc, Height 3.5 c”m- width-5 c”mOuter borders –preservedProstate Mobility-YesProstate Hardness-NoPZ- Hypochogenic peripheral area on the right side, remaining texture homogeneousTZ-Small median lobe, Heterogeneous textureBorders between TZ and PZ preservedSperm Gland: NormalBiopsy (9.10.2013)-12 core -negative , left lobe acute and chronic inflammationSpect Bone scan (6.11.2013) - negativePCA 3 (Nov 2013) =7
שלום
ביצעתי ב 9 באוקטובר ביופסיה לערמונית ועדין יוצא לי דם בשתן בתחילת ההשתנה, היום יותר מאתמול אבל לא דימום חזק.
כמה זמן זה יכול להמשך? האם אני צריך לרוץ לאורולוג או בית חולים?
אין לי בעיות בלהשתין
אני הולך לבצע ביופסיה ראשונה לערמונית כנראה באסף הרופא.
ממה שקראתי גם אם מקבלים תשובה שלילית עדיין יש סיכוי לגידול סרטני מכיון שיתכן שהאזור הנגוע לא נדגם. ואז מקובל לחזור על בדיקת הדם ו DRE ולפי התוצאה להחליט על ביופסיה נוספת.
לפי הבנתי מקובל לקחת 12 דגימות. האם אפשרי וכדאי לבקש לקחת יותר דגימות על מנת להגדיל את דיוק הביופסיה? למרות שזה מגדיל גם את הסיכון לזהום
גם במקרה של תשובה חיובית האם מס גדול יותר של דגימות לא יגדיל את רמת האבחון?
בברכת חג שמח
אני בן 51 ובריא, אין הסטוריה של סרטן ערמונית במשפחה.
לפני שבוע הלכתי לאורולוג בכיר במכבי (פרופסור) לבדיקה שגרתית והוא המליץ לי לבצע ביופסיה באסף הרופא בשל העליה בערכי PSA.
אין לי כאבים או בעיות חדשות בהשתנה , מאז שאני זוכר את עצמי אני צריך ללכת לעתים דחופות לשרותים, בלילה בדר"כ לא קם לשרותים.
הבדיקה הרקטאלית תקינה +1
בדיקת הpsa לפני שבוע 5.11
בספטמבר 2011 2.79
במרץ 2010 1.66
ביוני 2004 0.62
בשל הסיכוי לזיהום וחיידקים עמידים לאנטיבוטיקה האם כדאי ללכת לרוץ לבצע ביופסיה או לבצע שוב פעם בעוד חודשיים בדיקת דם ואז להחליט ? (יתכן שקיימתי יחסים יום יומיים לפני הבדיקה האחרונה)