אדגר, אדם מבוגר שמנסה לעזור מניונו האישי ומהרחבת השכלתו מעיסוק בתחום.
לדעתי עשייתו מבורכת וגם הוא מודע שתשובותיו והמלצותיו אינן תחליף למקצועיות ולמסירות של פרופ סלע הנחשב בין המובילים בתחום זה.
דומני שהסגנון אינו מכבד את כבודו של מעיר ההערה.
מוקיר ומודה לפרופסור הנכבד ולמר אדגר
אבי
קיבלתי היום את תשובת הביופסיה שנרשם בה שמדובר ברקמת פרוסטטה שפירה.
כיום 17 יום לאחר הניתוח ביצעתי בדיקת שתן ויש 500 לויקוציטים, 150 כדוריות אדומות ו200 פרוטאין. האם זה תקין או שמחייב אנטיביוטיקה עוד לפני תשובת התרבית.
הרופא שלי יהיה רק ביום חמישי.
בנוסף האם לדעתך המקצועית "הסיפור" מאחורי" או אדרש להמשך מעקב?
עדיין צריבה אבל הזרימה השתפרה אך עדיין טיפטופים.
בתודה גדולה ובהוקרה, אבי
עברתי us ומצאה שארית שתן של 148 סמק וטרבוקלציות בשלפוחית. בבדיקה רקטאלית נמוש גוש. ב ustr וביופסיה ערמונית מוגדלת קלות כ 30 סמק ודלקת כרונית קשה בערמונית. בציסטוסקופיה ערמונית חוסמת מוגדלת קלות וטרבוקלציות. עברתי אורודנימיקה ונמצאה שארית שתן 150 סמק, חסימה במוצא השופכה וזאת אחרי טיפול בקסטרל ופרמיקסון של כ 7 חודשים.
עברתי turs והמנתח אמר שהערמונית הייתה נוקשה מאוד ועבד קשה לפתוח ונלקחה ביופסיה ולטענתו הצליח לפתוח ואם לא היה צורך ליצור יציאה חיצונית לשתן.
כיום4 ימים אחרי עדיין שתן מעט דמי ומדי פעם יוצאים בלחץ קרישי דם ושאריות בשר כנראה שלא נשטפו. השתן עדיין מגמגם וכמובן כטבעי עדיין צריבות.
שאלתי האם ייתכן שהתשובה הפתלוגית תראה על גידול של נמצא בביופסיה הטרנסרקטאלית או שהנוקשות הקשה של הפרוסטטה היא רק מהדלקת הכרונית שהייתה. המנתח יוצא לחול ואני מוזמן אליו רק עוד כשבועיים ולכן שאלתי לנסיונך הרב.
תודה!!!
פרופ' סלע הנכבד,
בעבר (תשובתך מיום 13.6.15) שאלתי אודות ממצאי ביופסיה של דלקת כרונית קשה עם אטרופיה וענית לי לברר עם האורולוג על טיפול מונע.
האורולוג המליץ על 1.5 גרם של זטו ביומיים + קסטרל 10 + פעמיים ביום פרמיקסון + פרוסטמד ולחזור עוד 3 חודשים עם אולטרה סאונד שלפוחית עם שארית שתן. (הייתה שארית ביננוית של כ 120 סמ"ק)
האם לזאת הייתה כוונתך לטיפול מונע או עדיין כדאי להיוועץ עם אורולוג אחר אודות הטיפול המונע.
האורולוג רצה להציע כדור אחר (שאינני זוכר את שמו) אך קראתי שהוא פוגע בייצור הטסטוסטרון ואצלי בגלל האדנומה בהיפופיזה הטסטוסטרון הכללי והחופשי נמוכים) וכמו"כ אמר שבינתיים אין טעם לחזור על PSA גם לקראת הביקור הבא בעוד שלושה חודשים.
לתשובתך המחכימה אצפה ובכוונה לא ציינתי את שם האורולוג כדי לאפשר תשובה בלתי תלויה....
תודה גדולה, אבי
פרופ' סלע הנכבד, בהמשך לשאלתי והמלצתך (בגלל בדיקה ידנית עם ממצא ועליה מתונה ב PSA) עברתי ביופסיה טרנסרקטלית בה נרשם:
נפח 33.1, גבול חיצוני שמור,
PZ אזור היפואקוני פריפרי קרניאלי מימין, שאר המרקם הומוגני.
TZ מרקם הטרוגני דו צדדי
גבול בין PZ ל TZ שמור, בלוטת זרע נורמלי, שלפוחית שתן שארית בינונית. נלקחו 12 דגימות
תשובה פתלוגית:
K-10023: Right side
Prostatic core biopsies showing benign tissue with moderate chronic inflammation, with mild activity.
Focal atrophic glands are also seen.
K-10024: Left side
Prostatic core biopsies showing benign tissue with focal atrophic glands and foci of severe chronic inflammation
אני מבין שאין גידול.
האם הדלקת הכרונית והאטרופיה הינן בעלות משמעות רפואית הדורשת טיפול?
האם מחייב המשך מעקב, ביופסיות חוזרות או הדמיות אחרות?
אודה מאוד לתשובתך המקצועית (כמובן אחזור לרופא שהפנה אותי אבל הוא לא "פרופ' אבישי סלע"!!!)
תודה!
אבי (בן 54) מקבל קסטרל 10
(EDGAR הבטחתי לעדכן אותך ואני מאמין שתראה את שכתבתי לפרופ')
בגלל היפוגונדיזים ומיקרו אדנומה שאינה מפרישה בהיפופיזה קיבלתי תוספת טסטסטורון והייתי כנדרש במעקב של PSA.
בכל השנים, רמת PSA הייתה בין 0.6 ל 0.9 ורק פעם אחת אחרי זריקת נבידו עלתה הרמה ל 1.57 למרות זאת האורולוג הורה לי להמשיך בזריקות וכפי שציינתי, הבדיקה הרקטאלית תמיד הייתה תקינה למעט הגדלה קלה של הערמונית ללא שארית שתן משמעותית.
גם בבדיקה לפני שנה וחצי ב MAYO CLINIC (לצורך אחר) נמצאה ערמונית מוגדלת עם הנחיה לבדיקה ידנית שנתית ובדיקת PSA (הם הגדירו MAYO GRADE 2) אבל הדגישו שהערמונית ללא ממצא פתלוגי.
גם בדיקות PSA לאחר הדלקות שהיו לי היו תמיד מתחת ל 1.
אבי נותח על ערמונית מוגדלת ללא ממאירות בפתלוגיה.
בדלקת האחרונה שהייתה עם דם בשתן צריבות וחום גבוהה נמצא E COLLI גדול מ 100,000 קיבלתי ציפרודקס לשבוע במוקד עם הפניה לאורולוג.
הייתי אצל אורולוג שבוע לאחר תחילת האירוע טואז נמדד PSA 9.47 טסטסטרון כללי 6.6 (בערכים של 8.4-28 וLH 12 כאשר הערך העליון התקין הינו עד 9
האורולוג ביצע בדיקה רקטלית ואמר שהאונה השמאלית נוקשה אבל אולי זה בגלל הדלקת והורה לי להמשיך עם ציפרודקס 2X500 לעשרה ימים ועוד עשרה ימים 500 מ"ג ליום.
כשבועיים לאחר הטיפול (חודש וחצי מאירוע) ביצעתי שוב PSA והיה 2.63 הרופא היה מרוצה מהתגובה והירידה אבל ביצע שוב בדיקה ידנית ומיד כשהוציא את האצבע הכריז "הולכים לביופסיה" יש גוש ברור ונוקשות באונה השמאלית.
אציין שבבדיקת הא.ס נרשם שהערמונית לא מוגדלת 21 סמק והרופא התרשם שהיא כ 60 סמק ובכל מקרה יותר מההתרשמות בא.ס. (בא.ס. נרשם על שלפוחית השתן דפנות עם טרבקולציות קטנות בודדות ושארית שתן ראשונית 148 סמק ולאחר התרוקנות פעם שניה 129 סמק.
בפעם הראשונה הרופא נתן לי אומניק 0.4 ולאור תגובה לא מספקת שינה לקסטרל 10.
עדיין יש שתן תכוף וטיפטופים ממושכים ללא צריבה.
תרבית ובדיקת שתן חוזרת היו נקיות.
כבר שנתיים אינני לוקח נבידו או תוסף אחר של טסטוסטרון והרופא הזהיר שעד אחרי הביופסיה ותותאותיה לא לקחת שום תוסף חיצוני של טסטוסטרון.
מקווה שהפרטים מלאים ואודה על תשובת הפרופסור לאפשרויות נוגל ברור ואזור נוקשה בבדיקות הרקטליות (סרטן או שבאמת שאריות דלקת?) והאם עצם קיום נודל ברור מעיד על אפשרות לפריצת הקופסית?
תודה ותבורכו על מלאכת הקודש למענה לצועדים בסבך הערפל!
פרופ סלע הנכבד
בן 54. היו לי במהלך 5 שני אחרונות 3 אירועי uti אקוטים. באחרון לפני חודשיים עלה ה psaמ 0.8 ל 9.43. נבדקתי עי אורולוג שכתב אזור נוקשה באונה השמאלית והזמין לביקור חוזר לאחר חודש של ציפרודקס.
בבדיקה חוזרת אחרי חודש ןחצי psa ירד ל 2.63 אבל בבדיקה ידנית נכתב נודל ברור באונה השמאלית.
אולטרא סאונד רגיל הדגים רק שארית שתן בינונית אבל ערמונית לא מוגדלת עם סימני לחץ בדפנות השלפוחית (אינני זוכר את המינוח המקצועי).
נשלחתי לביופסיה בעוד כשבועיים.
האם ההסתברות לגידול רק על סמך הממצא המישושי בשתי הבדיקות הידניות הינה גבוהה? (לפני שנה נבדקתי ואמרו רק ערמונית מוגדלת אבל ללא ממצא).
תודה מראש, אבי