שלום פרופ'
אחרי ביופסיה שלילית, כמה זמן צריך להמתין עד לבדיקת PSA וביופסיה חוזרת? הביופסיה החוזרת מפני שנמצאו ממצאים חשודים ב MRI.
תודה
ושנה טובה
תוכל אולי לציין באיזה מכון בודקים עם SPECT?
סוג החומר המוזרק: האם יש סוגי מיפויי עצמות שונים או שיש בדיקה זהה אחת וכזאת מתבצעת בכל המכונים/בתי-חולים?
סוג המכשור הרפואי: האם יש הבדל בין בתי החולים המבצעים את הבדיקה ברמת המכשור? אם כן תוכל לדרג את סוגי המכשור הרפואי?
כמה הבדיקה הזאת מהימנה?
עברתי בעיון על התשובות של הפרופסור ולדעתי הוא מנהל את הפורום בצורה עיניינית לא עונה לשטויות אך עונה באדיבות עם מידע מועיל לשאר. רק בדיפדוף בין כל השאלות ניתן לקבל תשובות על רוב השאלות שרצינו לשאול ואפילו יותר.
זה הפורום בין הבודדים שמנהל הפורום עונה כמעט על כל שאלה ובזמן. בפורומים אחרים יש הרבה שאלות שכלל לא ענו להם ונראים כפורום נטוש.
לדעתי צרין לתת לכל פורום ציון המורכב מהפרמטרים שציינתי ומקווה שאיזה חלוץ יקח את הרעיון ויחייב כל פורום בהצגת הדירוג, אולי גוגל תוכל לעזור כאן.
לסיום פרופ' אבישי סלע, תודה על ניהול הפורום בצורה מועילה ומענינית
האם לקיחת נקסיום nexium נגד ריפלוקס יכולה לגרום לעליית ה PSA?
בוצעה בדיקה רקטלית, התוצאה: דפנות גמישים וללא גושים.
בוצע גם US ערמונית בגודל 55. בדיקת PSA=4.68
יש לי היום תור לבדיקת MRI ומחר ביופסיה.
השאלה האם מספיק רק ביופסיה או לבצע גם MRI היום.
אני מבין שאם לבצע MRI כדאי שתתבצע לפני ביופסיה.
האם בדיקת MRI ויום לאחר מכן ביופסיה זה בסדר, השאלה האם ה MRI לא ישפיע על בדיקת הביופסיה בסמיכות כזאת.
שלום דר'
לגבי הגירוד לאיזה סוג רופא כדאי ללכת לבירור?
האם כדאי לבצע MRI ואחר כך ביופסיה, או רק ביופסיה?
בן 62, זה מספר חודשים יש לי הרגשת עיקצוץ ונימלול בחלק התחתון של האשכים. ע"י גירוד זה עובר אבל אחר כך מתחיל שוב. לא רואים דבר על העור והאיזור גם לא אדום או דלקתי.
כמו כן בבדיקה לפני שבוע היה לי PSA=4.68 לפני 8 חודשים 2.8
האם הגירוד יכול לגרום לPSA לעלות?
איזה בדיקות צריך לבצע על מנת לזהות את הגורם לגירוד או איזה טיפול כדאי לבצע?