יחד עם זאת מהספרות שקראתי נראה ש-Ductal אמורה להתגלות בביופסיה, כלומר אין (לפחות אני לא ראיתי) בספרות תופעה שבה בביופסיה רואים רק Acinar (הסוג הרגיל) ואז ב-RP מתגלה שיש גם Ductal. בנוסף, נראה שמדובר בסרטן נדיר במיוחד, כמו שאמרת, 1 ל-1000, כך שעל אף שאכן התגלות המחלה בשלב T3 ומעלה עם PSA קטן מ-4 אלה אכן מאפיינים שכיחים פי כמה בקרב סרטן זה, עדיין אנחנו מדברים על לכל היותר אחוזים בודדים מבין האנשים בעלי T3 ו-PSA קטן מ-4 שהם Ductal, וגם אז, כאמור, זה אמור להתגלות בביופסיה. קראתי גם של-Ductal בד"כ יתנו דירוג 4+4.
בדו"ח הפתולוגי שלי לא כתוב באיזו adenocarcinoma מדובר.
אז בעצם לאור כל זאת השאלה שלי לפרופ' סלע האם אכן לאור הנתונים האלה יש הצדקה לבקש חוו"ד פתולוגית שנייה כדי לבדוק ספציפית אם אבחנה של Ductal או mixed ductal & acinar פוספסה בחוו"ד הפתולוגית הראשונה או שאולי לבקש רוויזיה מהפתולוג הראשון והתייחסות מפורשת לסוגיית Acinar/Ductal/Mixed?
בן 67
PSA 3.7fPSA 8%בדיקה דיגיטלית חריגה
erMRI 3T לפני ביופסיה - גוש 1 סמ"ק ב-PZ הימני בסמוך לרקטום עם חשד ל-ECE ללא ממצא לימפתי.ביופסיה: 6 מתוך 11 ליבות חיוביות ב-80% (כל האונה הימנית) גליסון שלוש+ארבע עם PNI. שלב T3a לאור ה-MRI.NCCN 2013.3 ממליצים על RT+ADT (ואפשר להוסיף גם ברכיתרפיה) או על RP+PLND.EAU 2013 ממליצים על RT+ADT (עוצמת ראיות A) או על RP (עוצמת ראיות C).אני שואל מה דעתך בכלל, ומה דעתך למשל על neoadjuvant ADT החל מעכשיו ל-4-6 חודשים לפחות, כאשר עוד חודש RP ומיד אח"כ RT מה שנקרא on surgical bed, האם הפרוטוקול הזה "עושה שכל" ועשוי לצמצם למינימום את סיכויי ההישנות (במחיר תופעות הלוואי)?בכל מקרה האם אתה מסכים לקביעה שכל סוג של רדיותרפיה חיצונית עדיף לעשות במכשיר ה-Novalis החדש שיש רק באסותא ובשיבא?