שלום רב, אני חולת RCC עם גרורה לסאקרום מוקדים לריאות ולאחרונה גידול בלסת ימין עד היום קיבלתי סוטנט שלא עזר לי לראיה שנוצרה גרורה בלסת תוך כדי לקיחת התרופה ושום גידול או מוקד לא הצטמצם לקחתי את התרופה במשך שנה ואפילו יותר קצת עם תופעות לוואי קשות מאד ולא עזר.
כעת הרופא המטפל רוצה להתחיל בטיפול ב-NIVOLUMAB בשילוב עם YERVOY
ממה שקראתי באינטרנט התרופה הזו אושרה למלנומה. השאלה שלי האם היא מתאימה גם לסרטן RCC ? האם יש נסיון בטיפול? והאם היא עזרה בסרטן זה?
אודה לתשובה.
אני לאחר הוצאת כיליה ולפני שנה ישנו גידול בסאקרום ומטופלת בסוטנט שבועיים שבוע. לתרופה תופעות לוואי קשות אבל אני מתמודדת מדצמבר לקוחת קבוע ללא הפסקה לפני שלושה חודשים עשיתי סי.טי ויצא שאין שינוי בכלל לפני כחודש וחצי התחילו כאבים די חזקים בצד ימין וכאבים בצד שמאל שהיו חזקים פחותו במעט כאבים אלו מגבילים אותי בהליכה ובכלל בתנועה. לפני שבוע עשיתי שוב פט. סיטי כי רצו לבדוק אם ישנה אפשרות לתת לי טיפול הקרנות נוספות או משהו אחר אבל מסתבר שלא ניתן כי קבלתי כבר מנה גדולה של הקרנות ותוספת עלולה להזיק. הרופא רשם לי אוטופן לכאבים ושוקל אולי להחליף לי טיפול. לטענתוהסוטנט רק שומר עלי . השאלה שלי היא האם אטוטפן יכול להזיק לי ?ואיזה עוד טיפול נוסף או אחר ניתן לקבל?. וכן ברצוני לשאול האם מדצמבר 12 זה זמן מספיק בכדי לדעת על התקדמות בטיפול.
לפני שנתיים וחצי עברתי כריתת כיליה RCC ונתגלו גם ממצאים בריאות עד עכשיו בCT אין שינויים משמעותיים אולם בחודש יולי נתגלה גידול בסאקרום שבעקבותיו התחלתי בתרופה סוטנט תופעות הלואי היו קשות עד שלבסוף אושפזתי עם דלקת בלבלב הופסק הטיפול עם הפסקה לחודש לפני בערך חודש שוב חזרתי לתרופה אבל שבועיים שבוע לאחר שבועיים עשיתי בדיקות ושוב הערכים של האמילאז 247 והליפז 540 גם נתגלה חלבון בשתן ותפקודי הכיליה גם הם לא משהו ושוב הופסק הטיפול בתרופה שאלותי:-1. האם היו חייבים להפסיק לקיחת התרופה (שבסיבוב השני לא היו תופעות לואי משמעותיות)? 2. מה זה אומר לבי המשך טיפול לגידול הזה. ?3. איזו עוד אפשרות טיפול יש לסרטן הזה בארץ אולי בחול?