פרופ' סלע שלום רב ,
שתי שאלות ברשותך: 1.האם ידוע לך על מחקר שנעשה ושתוצאותיו פורסמו ב- 2017 בכנס אורולוגים בבוסטון ,שאומר ששטיפות בכימותרפיה מסוג גמסיטיבין בקרב חולים שלקו בסרטן שטחי של שלפוחית השתן סיכוייהם ללקות בשנית בסרטן שכזה קטנים ב- 34% מחולים שלא עברו שטיפה שכזו (לאחר הסרת הפוליפ) ?
2.בתשובה לשאלה אחרת ענית לאחד השואלים -כך על פי הבנתי- שבעת הסרת הפוליפ משלפוחית השתן רצוי שבבדיקה הפתולוגית ימצאו שרידי שריר מה שכנראה יראה על הסרת הגידול בשלמותו . האם משתמע מכך , שאי המצאותם של שרידים שכאלה בבדיקה הפתולוגית מראה שייתכן והפוליפ לא הוסר בשלמותו ויש צפי אולי לחזרתו באותו המקום? תודה מראש!
עברתי לפני חודש ניתוח TURT להסרת פוליפ בשלפוחית השתן .הגידול שהוסר הינו בקוטר 0.8 מ"מ .האבחנה :Small focus of low grade papillary urotheiial carcinoma.No evidence of invasion .No muscle is seen. לשאלתי ,נדמה לי שהמנתח הגדיר את הגידול כ- Ta (אגב , לפני כחודש לשמחתי צדקת כשאמרת שלהערכתך הגידול הינו שיטחי) .אין צורך בכל שטיפות או טיפול אחר זולת מעקב .
היות והגידול נתגלה אצלי די באופן מיקרי הייתי מבקש לשאול שתי שאלות לא בכדי "לטרחן" אלא בכדי להבהיר לי ולקרובים אליי את החשיבות של הקשבה לגוף ולסימנים מקדימים ,וכן להצביע על חשיבותו של הגילוי המוקדם :
1.גודל כזה של גידול כמה זמן להערכתך נמצא אצלי בשלפוחית עד שנתגלה ?
2.באם חלילה לא היה מתגלה בזמן , כמה זמן להערכתך צריך היה לעבור עוד עד שהייתי במקום אחר הרבה פחות סימפטי?
תודה מראש
שבוע הבא אני אמור לעבור ניתוח להסרת גידול בשלפוחית השתן - TURB . על פי מה שהבנתי,רוב הגידולים באזורים הללו נמצאים כממאירים בדרגת ממאירות כזו או אחרת , אולם היות ומדובר על רוב , אני מניח שישנם גם כאלה שמתגדלים כשפירים. האם ידועה החלוקה באחוזים בין הממאירים לאלו שמתגלים כלא ממאירים? תודה מראש.