שלום
בן 46, עברתי כריתת אשך רדיקלית ב-2018 עקב סמינומה - germ cell neoplasia in situ pT2, ומאז נמצא במעקב.
בסיטי ביולי נמצא - הופעה של לימפאדנופתיה ברטרופריטונאום, קשר גדול בקדמת ה-IVC בגודל 4*2.7 ס"מ. קשרית נוספת בגובה פיצול אאורטה בגודל 0.8 ס"מ בציר הקצר. ללא לימפאדנופתיה אגנית או מפשעתית. המרקרים תקינים.
בהמלצת הרופאים, התחלתי בהיערכות לטיפול בקרינה. היום עברתי סימולציה והתכנון הוא להתחיל קרינה ב-1.9.
אמש ביצעתי pet ct ומניתוח ראשוני נמצא כי הקשר הגדול גדל מעט לקוטר 3, הקשרית הקטנה הסמוכה ללא שינוי ושאר הממצאים לא מראים מחלה מרוחקת.
בעקבות זאת, קיימת התלבטות בקרב הצוות אם לעבור לכימו או להישאר בקרינה – יש נטיה מסויימת לכימו, אבל גם הקרינה אופציה ולידית. אין המלצה חדה.
ממה שאני מבין -
קרינה – טיפול ממוקד וקל יותר, סמינומה מגיבה היטב ואחוזי הריפוי מאוד גבוהים.
כימו – טיפול יסודי יותר, אחוזי ריפוי יותר גבוהים, אם כי קשה יותר וקצת יותר מסוכן לאור התקופה (קורונה).
הנטייה שלי היא לבחור בקרינה מהטעמים שציינתי. אני מבין שיש סיכון נמוך שתהיה הישנות בשנים הקרובות ואז איאלץ לעבור כימו.
אשמח לדעתך לגבי כל אחד מגישות הטיפול בהקשר שלי (גודל, סוג הסרטן, המרקרים, הגיל...) ובעיקר האם הנטיה שלי היא סבירה.
תודה רבה.
כחלק מהמעקב, לאחרונה ביצעתי בדיקות דם עם מרקרים (בנורמה) וסיטי בטן עם חומר ניגוד. הסיטי האחרון בוצע בנובמבר האחרון ללא ממצאים. בסיטי הנוכחי נמצא קשר גדול וקשרית נוספת. צירפתי מטה את הממצאים. תיאמתי כמובן תור למרפאת אונקולוגיה (תה״ש).
אשמח לדעתך לצעדים הבאים, הטיפולים המתאימים, דחיפות הטיפולים.
כמו כן, אשמח אם תוכל לאזכר שמות של רופאים בכירים ומנוסים ככל שניתן המתמחים בסיטואציה מסוג זה.
תודה רבה רבה.
.
בסיסי הריאות מאווררים היטב, ללא תפליט פלאורלי. האדרנלים תקינים משני הצדדים. הטחול בגודל תקין, ללא ממצא פוקאלי בתוכו. הלבלב במימדים תקינים , צינור הלבלב הראשי אינו מורחב. כבד במרקם שומני, שני מוקדים היפודנסים זעירים בכיפת הכבד בסגמנט 4 בגודל 0.5 ס"מ ו-0.2 ס"מ ללא שינוי, מוקדים לא ספציפיים. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. הכליות בגודל, מבנה ומנח תקין משני הצדדים. עוברות האדרה טובה ושווה דו"צ, ללא גושים, אבנים או הידרונפרוזיס. האאורטה בקוטר תקין.
הופעה של לימפאדנופתיה ברטרופריטונאום, קשר גדול בקדמת ה-IVC בגודל 4*2.7 ס"מ. קשרית נוספת בגובה פיצול אאורטה בגודל 0.8 ס"מ בציר הקצר. ללא לימפאדנופתיה אגנית או מפשעתית.
כיס השתן בעל דפנות סדירים. איברי האגן שמורים. פיתולי המעי הדק במהלך ורוחב תקין. ללא מיימת בבטן. המבנה הגרמי שמור. תותב בשק האשכים מימין.
סיכום: הופעה של קשר לימפה מוגדל ברטרופריטונאום כמפורט, לייעוץ אונקולוג מטפל בהקדם.