שלום, אני גבר בן77 בעל משפחה. עסוק כמהנדס מומחה 12 שעות ביממה. משחק טניס singles עם צעירים ממני ב15 שנה 3 פעמים בשבוע. מעולם לא עישנתי. אין לי סכרת וכל תוצאות בדיקות דם שתן והורמונים למופת. יש לי היסטוריה של אב וסב שנפטרו לפני מסרטן ערמונית או שלפוחית שתן.
לפני 12 שנים גדלה הערמונית שלי עד הפרעה לשתן. עברתי נתוח כריתה של 80%. בבדיקה הפתולוגית לא נתגלה שום סרטן.כעבור 4 שנים נתגלתה האצה בגדילת PSA והגיעה עד 11.5. בבדיקת ביאופציה על הערמונית נתגלה בנקודה אחת מתוך 16נקודות. עם מספרגילסון 6..
הטפול שנבחר היה רדיוטרפיה- הקרנות בכמות מסיבית במשך 4 חודשים. הסרטן כאילו נוצח ונסוג עד psa 0.37. וכך נע עד אמצע2019 עד ל- 0.70. מאז בדקתי PSA כל חודשים ועד 20 פברואר 2020 הגיע ל 1.7. קצב העליה הראה צמיחה מהירה.
בקשתילבדקו ואכן נבדקתי באוקטובר 2019 PET CT, נתגלה נגע קטן 6x8 ממ בצד האחורי של הערמונית בצד השמאל. אותהתוצאה נתגלתה בבדיקת MRI בדצמבר 2019.. הנגע הוגדר Pirads v2. 1 קטגוריה 4. הרופאים המטפלים החליטו לטפל בקרינה מבוקרת תוך השתלה של ג'ל מגון בין הערמונית לחלחולת. התהליך עבר בהצלחה ב23 פברואר 2020.
באותו יום טפול בהרדמה, גם נקרו 14 נקודות ביאופציה, כש4 מהם כוונו אל אזור הנגע של MRI. הגלילונים הועברו לבדיקה פתולוגי ובאף אחד לא נמצאה כל רקמה סרטנית. הביופציה נועדה לברר מציאת נקומסור נגע שלא נמצאו בבדיקות הדמיה.
בעוד מספר ימים אני עובר סימולציה לקראת הקרנה מרוכזת 3 עד 4 פעמים ,בהיותי מוגן עם ג'ל המגון על החלחולת.
נשאלת שאלה מטרידה האם הבדיקות הפתולוגיות גוברות על ההדמיה? ואם אין סרטן למה לבצע הקרנה מיותרת מזיקה. גם וPSותגדל בקצב גבוה אם כי במספרים נמוכות.
שאלה נוספת האם ההדמיה מציינת לעיתיות נקודות סרטניות פסישאין רדומות שאין צורך או מסוכות לתקוף אותן.
ותרתי על טפול ביולוגי, הבנתי שזה מרגיע ומשמר את הגדול אבל לא מסלק אותו לתמיד.
כן החלטתי לא לחשוף בתי החולים ושמות הרופאים הנאמנים / מומחים שטפלו ומטפלים בי. רוצה לשמוע מה מומחי הפורום מבינים מסבירים ומעצים.
תודה
בן אדם