שלום. בן 84, מצב בריאותי/מנטלי כבן 75. ברקע יתר לחץ דם ופרפור פרוזדורים מיוצבים , לפני שנה התגלה בביופסיה מכוונת סרטן ערמונית בצד אחד גליסון 6. ערכי PSA עלו מסביבות 7 לפני שנה ל 80 לפני חצי שנה ולמעלה מאלף עכשיו.
4 בדיקות PET_CT במרווחים של 3 חודשים הראו התפתחות איטית של גרורות, אחת בפרק ירך שמאל ובאחרונה גם אולי נגיעות קטנה בחוליה D4.
האונקולוג המליץ להתחיל בטיפול הורמונלי, אני הסתייגתי עקב הסיכון לפגיעה קוגניטיבית (אחי הגדול חלה באלצהיימר בגיל 84 וזה מרתיע אותי). הוא השאיר בידי לבחור אם להתחיל טיפול עכשיו או רק כשיתחילו הפרעות/כאבים בעתיד. מה ההבדל מבחינת יעילות הטיפול בין התחלה עכשיו או מאוחר יותר?
מנסיונכם, בקבוצת הגיל שלי, מה אחוז הסובלים מירידה בקוגנטיביות כתוצאה מהטיפול ההורמונלי ?
בברכה
בן 83 עם יתר ל.ד. מיוצב, לאחרונה גם פירפור פרוזדורים מטופל.
במעקב ערמונית מוגדלת זה כמה שנים. לפני כחצי שנה PSA 17 ביופסיה עם גליסון 6 . מאז עלה הPSA מ 17 ל 34 , באוקטובר 2019 ול 45 עכשיו. בבדיקה חוזרת שניה של PET-CT יש ממצאים של התחלת גרורות. האונקולוג שלי ממליץ על טיפול הורמונאלי, אבל חוות דעת מומחה אחר טוענת כי טיפול הורמונאלי אינו מרפא, רק מעכב ויש לו תופעות לוואי הפוגעות באיכות החיים וכי עדיפה הקרנה מקומית של הנגע .
אני בריא, מתפקד מלא, צעיר מגילי הביולוגי ופגיעה אפשרת באיכות החיים , עקב טיפול ביולוגי, מטרידה אותי. מה עושים?
בן 82, לאחר MRI, ביופסיה ו PET-CT נמצא גליסון 6 באונה ימנית בלבד בחלק הפנימי לא בפריפריה וללא זליגה מחוץ לערמונית.
מעוניין לעבור טיפולי HIFU, או TOODOC
היכן ניתן לקבל מידע עליהן והיכן ניתן לקבל טיפולים אלו?
במסגרת הסל או בטוח בריאות פרטי (יש לי).