שלום פרופ' סלע היקר,
לא הצלחתי לתרגם לעברית או לרעיון הגיוני כלשהו את הפיסקה ששלחת.
התואיל להבהיר/לתרגם את הכתוב בפיסקה? מה זה למשל DRA?
כתבת לי ש"הניבוי אינו אבסולוטי". האם השורה התחתונה היא, שמדובר במשהו כמו נבואה של האורקל מדלפי?
בתודה מראש,
אמתי
שלום לך פרופ' סלע,
אני מבין שהפורום אינו מיועד להמלצות אלא רק למידע.
האם אכן בדיקת 4Kscore מנבאת לטווח של 10 שנים קדימה את הסבירות של היווצרות סרטן אגרסיבי בערמונית? האם כאשר לאור בדיקות אחרות ממליצים לבצע ביופסיה, יכולה בדיקת 4Kscore לחסוך את הצורך בביופסיה, מכיוון שהסבירות הנ"ל נמוכה? אם עכשיו לא ממליצים לבצע ביופסיה, האם הניבוי השלילי של 4Kscore לטווח של 10 שנים יגרום לאי המלצה על ביופסיה כעבור 5 שנים למשל? בקיצור, מה אני מרוויח מהבדיקה הזאת, אם בכלל?
אני מודה לך מראש על תשובתך,
פרופ' סלע היקר,
תודה וכל הכבוד על התגובה המהירה.
לא נאמר לי מעולם שאני שייך לקבוצת סיכון. אף אחד ממשפחתי לא חלה בסרטן הערמונית. אמי פיתחה לקראת גיל 90 סרטן שד לא אגרסיבי. היא לא נותחה ונפטרה בגיל 101.
לא הבנתי בתשובתך את המשפט "הבדיקה מעלה את הסבירות לגידול
מ Gleason 7 ומעלה". אודה לך מאוד אם תואיל להסביר אותו.
בתודה ובברכה,
השאלות שלי הן בקשר לבדיקה 4Kscore.
תיאור המצב: אני בן 72. ללא תלונות אורינריות. PSA יציב במשך שנים סביב 3.5-4.5. השתן תקין. תרבית ללא צמיחה. בדיקה רקטלית: הערמונית גמישה לא חשודה כ-40 גרם.
האורולוג ממליץ על בדיקה 4Kscore.
השאלות שלי הן: האם לאור המצב שתיארתי לעיל יש צורך בבדיקה הנ"ל? אם התוצאה של הבדיקה הנ"ל תהיה אחוז נמוך של סיכוי לסרטן אגרסיבי בערמונית בעשר השנים הקרובות - מה ההשלכה של תוצאה כזאת? האם, למשל, בעקבותיה לא יהיה צורך בבדיקה תקופתית של PSA?
אודה מאוד על תשובה מהירה (ואולי יש שאלות שלא עלה בדעתי לשאול, וניתן לענות עליהן)