פרופ״ סלע. מתנצלת על הבורות שלי מייק בעלי אינו חרד ממשיך לצייר. אני אישתו רחל דואגת כאחות לשעבר. קראתי הרבה. התייעצנו הרבה הדאות שונות וזה מבלבל יותר. ברור לי שגם הברור וגם הטיפול לא קלים בגיל הזה. וההחלטה היא של מייק אני מנסה לעזור ואולי למצוא דרך שלא תגרום לסבל רב לקראת סוף הדרך
מאוד מודה על ההתייחסות שלך והתשובות
סוף שבוע נעים
ליף רחל
שלום פרופ״ סלע.
תודה על תשובתך האם בשלב זב רצוי ברור על ידי PET CT. ??? MRI עדיף על ביופסיה ? אם בכלל מאשרים דרך קופת חולים ? לדעתי לא אריכות חיים חשובה אבל שהסוף יהיה ללא סבל וכאב שגורמים הגרורות לעצמות וכו...
בנתיים למייק אין סימנים שמוזברים חוץ מ PSA גבוה אין לנו סימנים אחרים נודה לך פרופ״ סלע אם תוכל להדריך אותנו ולפרט לנו איזה בדיקות יכולים לעזור לתת תמונה של המצב חוץ מביופסיה הפולשנית.
האם הטיפול ההורמונלי יש לו תופעות לווי ? האם קשה יותר בגיל הזה ? אנא תואיל בטובך לעזור לנו להחליט מה עדיף בשלב הזה ?
פרופ״ אבישי סלע. שלום רב
בעלי בן 84. ה- PSA בעליה בשנה האחרונה וכבר הגיע ל- 17
התייעצנו עם 2-אורולוגים של מרפאת קופת חולים כללית וקיבלנו 2- דאות שונות.
האחת להתחיל בטיפול של זריקה decapeptyl בנוסף tab Bicalutamid
דאה שניה מתנגד לכל טיפול בגיל הזה ואפילו אמר לא לעקוב אחרי ה PSA
פרופ״ סלע דאתך חשובה לנו נודה לך אם תוכל לייעץ
אני רוצה להוסיף שמייק עבר לפני 5 שנים TURP בגלל הגדלת הפרוסטטה ולפני כ-7שנים הוצאת גידול מכיס השתן ציסטוסקופיות תקינות אבל גרמו לדלקות חוזרות בדרכי השתן שהפסיקו רק לפני כמה חודשים והרבה אנטיביוטיקה שגרמו לאנזימים גבוהים בכבד אבל בשיפור על ידי URSOLIT
,תודה על עצתך. ליף רחל