שלום רב ,
ב - 17.8.2018 עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית . כחודש וחצי לאחר הניתוח רמת ה - PSA היתה : קטן מ - 0.03 ( עפ"י בדיקה במכבי ) . היום 4.5 חודשים לאחר הניתוח בבדיקת מעקב רמת ה - PSA היתה : 0.04 . כיצד עלי להתייחס לתוצאות הבדיקה וכיצד עלי לנהוג ? תודה
שלום רב ,אני בן 72 . בתוצאות בדיקת MRI ערמונית שנערכה לי מופיע המשפט הבא :
יש לציין כי בגובה התהליך מודגם טישטוש של הקפסולה עם הסננת שומן קלה של הקפסולה . קיים רושם למעורבות של הקפסולה והתפשטות אקסטרה פרוסטטית מינימלית , כ - 2 מ"מ.
מה משמעותו של משפט זה ? האם משמעותו של משפט זה כי תאים סרטניים פרצו החוצה מהקפסולה של הערמונית ואם כן באיזה היקף . אם אין ודאות , מהו אחוז הסיכוי שאכן כן היתה פריצה .
ברגשי תודה על התייחסות ,
משה
שלום רב , אני בן 72 +1ח . לאחר ביופסיה בערמונית בה התגלו ממצאים ממאירים הופניתי לבדיקת CT PET ולבדיקת MRI ערמונית . בדיקת ה - CT PET העלתה כי בנוסף לתאים הממאירים בערמונית קיים חשד כי קיימות גרורות באגן בעצם האיליום השמאלי ( היתה בו קליטה בעוצמה נמוכה ) . ההמלצה היתה לעשות קורלציה עם בדיקת MRI .
מצ"ב תוצאות בדיקת ה - MRI שנעשה ימים ספורים לאחר בדיקת ה - CT PET .
אודה לך אם אוכל לקבל הסבר ופירוש תוצאות בדיקת ה - MRI המצ"ב .
אודה לך אם אוכל לידעני אם היתה בתוצאות ה MRI התייחסות לגרורות שבספק באגן בעצם האיליום השמאלי כפי שאובחן בבדיקת ה - CT PET .
להלן ממצאי בדיקת MRI של האגןבוצעו סריקות המכוונות לערמונית בערכי T1W , לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום בערכי T2W כולל ערכי DW1 ו - CSI . הסריקות בוצעו במישורים קורונלי , אקסיאלי , וסגיטלי .סיבת הפניה : ידוע על PSA מוגבר 4.1 . לצורך המשך בירור הופנה לביצוע בדיקת MRI. ידועעל ביופסיה של הערמונית . לפי הביופסיהלפני 3 שבועות ידוע על גליסון 7 באונה הימנית ועל גליסון 6 באונה השמאלית .ממצאים :מודגמת ערמונית בגודל כ -4.0*2.8*3.3 ס"מ . נפח משוער של הערמונית 19CC = , אינה מוגדלת.באיזור פרפרלי מימין מגובה אפקס עד גובה MID GLAND מודגם תהליךבעל סיגנל נמוך בערכי T2W , נמדד בגודל כ - 1.3*0.9 ס"מ , עפ דפוזיה רסטרקטיבית והאדרה בולטת לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הוריד .יש לציין כי בגובה התהליך מודגם טישטוש של הקפסולה עם הסננת שומן קלה של הקפסולה . קיים רושם למעורבות של הקפסולה והתפשטות אקסטרה פרוסטטית מינימלית , כ - 2 מ"מ .איזור פריפרלי משמאל בעל מרקם הטרוגני .בגובה MID GLAND משמאל מודגם מוקד בעל סיגנל נמוך בערכי T2W בגודל כ- 0.7 ס"מ . הממצא כן עובר דיפוזיה רסטרקטיבית קלה ומתאדר לאחר הזרקת חומרניגוד לתוך הוריד , חשוד 4 PIRADS .איזור TZ ללא ממצא חריג .הקפסולה במחצית השמאלית של הבלוטה שמורה .שלפוחית השטן בקיבולת חלקית . דופנותיה טרביקולריים .שלפוחית הזרע במילוי חלקי .אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך כלי הדם האיליאקליים .מבנה גרמי שמור .סיכום : הערמונית לא מוגדלת .ממצא חשוד 4 PIRADS באיזור פרפרלי בגובה אפקס עד MID GLAND מימין . ממצא חשוד 4 PIRADS באיזור פרפרלי בגובה MID GLAND משמאל קיים טישטוש מעורבות של הקפסולה מימין עם רושם להתפשטות אקסטרה פרוסטטית מינימלית ביותר ..
אודה לך על הסבר ומשמעות תוצאות בדיקת ה - CT-PET אליה הופניתי לאחר שנתגלו תאים ממאירים בבדיקת ביופסיה שערכתי . אני בן 72 ובריא לחלוטין בדרך כלל . תודה