שלחתם לי מייל ובו כתוב שעניתם לשאלתי. ויש ללחוץ על הקישור לתשובה.לחצתי על הקישור וראיתי שלא כתובה שום תשובה לשאלתי.
אנא עדכנו אותי מה התשובה.
תודה מראש,
שלום רב,
אבי מקבל ג'בטנה , ברצונו להוסיף אבירטרון יחד עם ג'בטנה.
הוא מקבל ג'בטנה 35 מ''ג פעם ב-3 שבועות.
ברצונו להוסיף בתוך ה-3 שבועות אבירטרון, שזה בין ג'בטנה לג'בטנה.
מהו המינון המומלץ של אבירטרון יחד עם ג'בטנה ?
לכבוד פרופסור סלע הנכבד,
שלום וברכה !
אבי קיבל את תשובתכם להתחיל ג'בטנה. לעניות דעתו בתור מטופל, כשה- P.S.A עלה קרוב ל- 100 ויש גרורות בעצמות.
1. האם לא כדאי לפני זה, בכל זאת, לנסות שוב אבירטרון ( זייטיגה ) שהופסקה לאחר טיפול קצר של 4 חודשים, ובוצעה לפני כשנה, ומדד ה- P.S.A ירד לאחר הזייטיגה ל-14 ?
2. לחילופין, מה דעתכם שיקח אקסטנדי , שלא קיבל מעולם ?
3. האם לא עדיף לשמור את הג'בטנה למועד מאוחר יותר, ורק למצב שהתרופות לעיל, דהיינו אבירטרון או אקסטנדי, לא יועילו חלילה, אז יקח ג'בטנה ? מה דעתכם ?
נ.ב. הוא רוצה להנמיך את מדד ה- P.S.A כיעד עיקרי, למרות שיש לו עדיין גרורות בעצמות.
תודה וכו''ט,
האם כדאי להתחיל הקרנות ואקסטנדי לפני ג'בטנה ? בגלל שיש החמרה בגרורות בעצמות.
בטיפולים קודמים קיבל טיפול כימי טקסוטר ולאחריו קיבל אבירטרון טיפול הורמנלי במשך 4 חודשים . מאז הטיפול האחרון של האבירטרון עברה שנה שלמה . היום יש לו אפשרות או לקחת אבירטרון או לקחת אקסטנדי או לקחת ג'בטנה ( טיפול כימי )
השאלה שלו במצב של היום, אחרי קיטרודה שלא הועילה ומדד ה-P.S.A. בדם עלה קרוב ל-100 ויש החמרה בגרורות בעצמות, מה הטיפול הנכון ביותר ?
אבי חולה בסרטן ערמונית גרורתי גליסון 9
הוא עשה ניתוח ציסטוסקופיה וכעת הוא מטופל בתרופה הורמונלית אחת לשלושה שבועות.
האונקולוג הציע טיפול כימותרפי והקרנות.
אבי מעדיף לטפל באבירטרון במקום הטיפול הכימי, הוא נרתע מהטיפול הכימי , בגלל תופעות הלוואי שלו, אך האונקולוג לא נותן מרשם לאבירטרון בתואנות שונות.
השאלה שלי,האם הוא זכאי במצבו לקבל מרשם לאבירטרון ?
בנוסף, ישנה חברה שמתמחה בבדיקות גנטיות ובודקת איזה טיפול מתאים לחולה,האם טיפול כימי או טיפול באבירטרון, וכדו' האם ידוע לך מה רמת האמינות של הבדיקה, והאם היא הוכחה כמועילה ?
אשמח למענה בהקדם,