פרופסור סלע שלום רב,
בהמשך לתכתובת שלי עמך במייל, בענין בעלי להזכירך, בן 54, המטוריה, מעשן, בשתן לציטולוגיה תאים אטיפיים ספורים. בבדיקת ציסטוסקופיה נצפתה בכיס השתן באזור הדופן העליון בליטה של פחות מ- 1 ס"מ מכוסה ברירית תקינה.
נקבע תור להיסטופתלוגיה עפ"י ממצא זה.
מכיוון שהתור שנקבע הוא תור די רחוק,הגענו להתייעצות נוספת אצל רופא אחר בבי"ח אחר, והוא עפ"י הממצאים שתוארו לעיל, ביקש לבצע לפני הניתוח בדיקת אולטרסאונד ע"מ לראות את הממצא שנצפה בציסטוסקופיה כאמור. ובכן עפ"י האולטרסאונד לא הודגם ממצא פתלוגי. ולכן הרופא החליט לבצע בעצמו בדיקת ציטוסקופיה וכדלהלן: גוש סולידי מכוסה רירית תקינה במרכז הדופן הקדמית. יתר כיס השתן תקין.
כשהוא ראה את הגוש הוא אמר שזה לא גוש שגרתי.
נקבע TURBT.
מה דעתך? האם זה חייב להיות ממצא סרטני?
בכיס השתן קיימים ממצאים שאינם סרטניים?
לפי מה שאני קוראת באינטרנט כל ממצא בכיס השתן בדרך כלל זה ממצא סרטני ולא קראתי שנמצא ממצא אחר בכיס השתן האומנם?
תודה על תשובתך. אך לא הצלחתי להבין למה אתה מתכוון כשאתה כותב: "באם הוא שליי יש צורך לברר את דרכי השתן העליונות". מה זה שליי?
בעלי עשה בדיקת C.T. בטן והמציא לרופא לפני בדיקת הציסטוסקופיה ואמר שהC.T. תקין כשאני אמרתי לו למה לא לעשות CTU כמו שאני מבינה זה פרוטוקול אבנים , הוא אמר שאין צורך כי C.T. בטן זה מספיק.
כמו כן לא בוצע אולטרסאונד שלפוחית השתן.
האומנם זה מספיק?
כעת אנחנו ממתינים לתור לניתוח.
פרופסור שלום רב,
בעלי ביצע היום בדיקת ציסטוסקופיה עקב המטוריה, מעשן, בן 54, ותאים אטיפיים ספורים שהתגלו בשתן לציטולוגיה.
ממצא בשופכה:תקינה ללא היצרות.
ממצא בשלפוחית (צוואר, משולש, דפנות): רירית תקינה של כיס השתן. לא נראה גידול בכיס השתן. פיות תקינות טרבקולציות במידה בכיס השתן.
באיזור הדופן העליון על יד נועת האויר בליטה של פחות מ- 1 ס"מ מכוסה ברירית תקינה.
מוזמן לכריתת המימצא.
מה דעתך? מה זה יכול להיות? תמיד הממצאים שנמצאים בכיס השתן הם ממצאים ממאירים? סרטניים? לפי מה שאני חוקרת באינטרנט הממצאים בדרך כלל נמצאים בדופן. האם לפי תשובת הציסטוסקופיה הנ"ל, זה בדופן שמדברים עליו בדרך כלל?
האם בניתוח כורתים את כל הממצא ? והאם יכולים לדעת בוודאות מהיכן מתחילה הבליטה? הבנתי מהרופא שהם רואים את הבליטה אך אינם יודעים מהי, ומאין היא מגיע? מה דעתך?
אנא, תשובתך המהירה, ואם אפשר ליתן לי מה שיותר אינפורמציה עוד לפני בדיקת היסטופתלוגיה.
כמה זמן יש להמתין לזימון לניתוח? כמה זמן מתקבלת אחר כך תשובת הפתלוגיה?
הרופא של אותו בית חולים שהיינו לא נתן אינפורמציה בכלל , וזה די מלחיץ.
תודה.
פרופ' שלום רב,עקב המטוריה לגבר בגיל 54, בוצעה בדיקת שתן לציטולוגיה וכדלהלן:בדיקה ראשונה: בבדיקת השתן נראו לויקוציטים ומאקרופגים.אין עדות לתאים ממאירים.בדיקה שניה:בבדיקת השתן נראו תאי אפיטל שטוח.אין עדות לתאים ממאירים.בדיקה שלישית:משטח תאי אפיתל מעבר ותאים אטיפיים ספורים.מה אומרת תוצאה זו?האם זה סרטני?מה המשך בירור?אם זה אכן סרטני מהם אחוזי ההצלחה?בוצעה אגב, בדיקת סיטי בטן שאינה קשורה בענין זה, אלא כמעקב וסקוליטיס ושלפוחית השתן על דפנותיה נראו תקינים.אני מניחה שסיטי כזה לא מספיק כבירור להמטוריה בשתן.