אני לאחר 21 שטיפות BCG ובציסקופיה האחרונה -כ 6 חודשים מהשטיפה האחרונה הממצאים היו --כיס שתן תקין למעט אזורים היפרמים ג'לטינוזים בבסיס דופן אחורית ודופן ימין עליונה
מה פירוש הממצאים ומה השלכות שלהם להמשך הטיפול
בתודה מראש
האם מכך משתמע שאפשר לוותר על הציטולוגיה ולהסתמך על השיטה החדשה
שלפי דבריך מדוייקת פי 2
קראתי לאחרונה על תגלית ,בנוגע למולקולה הזו סמפורין שמופרשת בכמויות מוגברות אצל חולי סרטן שלפוחית השתן ,ולכן חשיבות התגלית היא באפשרות לבדיקות לא פולשניות ,למעקב חזרת הגידול.
האם ניתן להשתמש היום בשיטה זו ,ע"מ למנוע צורך בציסטוסקופיה לאחר ביצוע שטיפות BCC. ??
עד כה עברתי 18 שטיפות BCG בראשונות כמעט לא הרגשתי כלום לאחר השטיפה.אולם עם ההתקדמות כל פעם תופעות הלוואי ( דימום, צריבות וכו' )נעשות פחות נסבלות
השאלה: האם יש קשר בין הסיכוי לחזרת הגידול לבין התופעה שתיארתי???
איך ממשיכים??
היה חשד לסרטן ערמונית (לאחר MRI שעשיתי) וביופסית פיוז'ן הראתה שיש מעין דלקת בערמונית כתופעת לוואי של ה-BCG ואין תים סרטניים. האם הדלקת הזו מגינה גם על הערמונית??
כמה זמן מינימום יש לחכות מביופסית ערמונית עם 20 דגימות ועד שניתן לבדוק PSA ??
שלום רב וחג שמח
ב-MR-P מה ניתן להסיק מ: הנגע לא עובר האדרה לעומת אין לזהות האדרה חריגה
דיפוזיה רסטרקטיבית בהיקף הממצא לעומת ללא דיפוזיה רסטרקטיבית
(מדובר בשני ממצאים שהם היפואינטנסיים )
קראתי שלאחרונה בכנס דובר על תרופה מסוימת למחזור הדם בעקבותיה הקרנה על הרקמה הנגועה בלייזר
האם ניתן יותר לפרט בנושא שיטה זו
תודה על התשובה .ניסחתי לא טוב את השאלה. הופעת הדימום היא ממש לאחר הטיפול ותוך כמה שעות אין דימום וברור שזה עקב דלקת / גירוי שיוצרים החידקים
אני מתיחס לכך שבטיפולים הראשונים לא היתה כזו תגובה ודוקא לאחר כמה טיפולים הופיע הדימום. וזה בניגוד להערכתי בנושא מערכת החיסון המתחזקת
האם אני חושב בהגיון??
לפי שקראתי השיטה היא אימונולוגית להגברת החיסון.(BCG ׂ)
קיבלתי 7 טיפולים בהם היו לימעט צריבות בטיפול ים 8 9 הופיע דימום ובטיםול 10 גם דימום וחום של 37.8
השאלה : אם מערכת החיסון אמורה להיות יותר טובה עקב הטיפול מדוע הגוף מגיב גרוע יותר בהמשך הטיפולים??