"במצב הנתון הנ"ל כלומר שהיו גרורות שהתקדמו",הכוונה: על פי ההנחה הנ"ל (בשאלה המקורית) שהיו גרורות שהתקדמו.
הבנתי כעת את (1) בתגובה האחרונה שלי וזה לא שייך לעניין הרפואי.
מצפה לתשובתך על (3).
בברכה, יורם
תודה על תשובתך.
1. לא הבנתי את הכותרת avisella.
2. המחלה אינה שלי (כפי שהתיחסת לה) אלא של אחי.
3. גם אם "כל האתרים מגיבים" שאלתי לגבי המקרה הבא שאליו לא התיחסת: על אף שהגיבו בתחילה לטיפול, תוך שנתיים או פחות חלה התקדמות של המחלה. האם זה לא נדיר שעל אף שזה קרה, רוב הגרורות (כדוגמת הגרורות הקטנות שצויינו בדו"ח שצירפתי) לא התקדמו במשך שנתיים כך שההתקדמות באותן שנתיים חלהרק בגרורות בודדות שאפשר אולי להסיר? מה הסיכוי לכך (במצב הנתון הנ"ל): יותר מ 10%? כ- 20%?
לפרופ' סלע שלום
לאחי mRCC גרורתי, עומד לקבל טיפול תרופתי. לפני כן נכרתה כליה, נכרת גידול בריאה ונכרת שליש מהכליה השניה. כעת נצפתה התפשטות גרורות - ממצאים בגודל כמה מ"מ שלא היו קודם בריאות, על פני הכליה וסביב לה ועוד בבטן. הממצא הגדול ביניהם קשרית בריאה שגדלה מ 3 מ"מ ל 10. פרוט למטה.
השאלה: ידוע לי שרק בחלק קטן מהחולים טיפול קו 1 עוצר את הגידולים למשךשנתיים.אני מעונין לדעת האם כמעט תמיד התגובה לטיפול אחידה בכל הגרורות, או יש אפשרות לא לגמרי נדירה לשונות רבה ביניהן: שגם אם חלק יחזרו לגדול הרוב יעלמו או יעצרו לטווח ארוך - לפחות שנתיים - כך שרק בודדות יגדלו? אם כן - זה נצפה מעל 10% מהחולים? לפחות 20%?
הממצאים הנוכחיים:
CT חזה: שינויים לאחר כריתה חלקית בין ריאה שמאלית יציבים.הקשרית באונה השמאלית התחתונה גדלה מ 3 מ"מל 1 ס"מ חתך 144-204. יש מספר קשריות סולידיותחדשות עד קוטר של 5 מ"מ כמו שנראה בסדרה 204באונה שמאלית עליונה בחתך 42, או בלינגולה בחתךמספר 121 ,110, 103 ,102, או באונה ימנית תחתונהבחתך 204 - 132.
MRI:כעת מצב לאחר כריתה חלקית מקוטב תחתון מימיןעם חשד להישנות במיטת הכריתה. בנוסף 2 תהליכיםנוספים קטנים בכליה - חשודים להישנות רב מוקדית. תהליכים קטנים מרובים חדשים סביב הכליה הימניתחשודים לפיזור. חשד לקשרית גם בטרקט הניתוחי בדופןהבטן - פיזור לעומת שינוי פוסט ניתוחי, למעקב. קשריות משניות בריאות גברו, וייתכן גם רבו (במגבלותהשוואה בין בדיקות בטכניקה שונה).