שלום רב,
שמי דניאל בת 22, בריאה (סובלת ממחסור בחומצה פולית, נוטלת תוספים), לא מעשנת, בכושר, משקל תקין ואוכלת בריא.
הקדמה קצרה- נכנסתי לפני לתקופת לימודים, ואני נוטלת ריטלין 10 מג עם מרשם כמובן. בשבוע שעבר נטלתי ריטלין 30 מג עם מרשם לאחר שלא הרגשתי השפעה ניכרת, והדופק עלה לי ל125. הבנתי שזה כתוצאה מהריטלין, אך הייתי במעקב לראות שהדופק יורד, והוא היה באיזור ה90 גם שעות רבות לאחר שהשפעת התרופה פגה.
זה היה לי מאוד מוזר, כי הדופק שלי במנוחה הוא באיזור ה70. אז החלטתי להיות במעקב ואני מודדת את הדופק, קרו לי מצבים בעבר שהרגשתי דפיקות לב אבל לא ייחסתי לזה חשיבות ולא בדקתי.
לפעמים הדופק שלי הוא אכן באיזור ה70, אך ברוב הפעמים הוא מל 85, ולעיתים אני מרגישה דפיקות לב ואז הוא כבר מגיע ל95-100. כמובן שהכל זה דופק במנוחה.
נכנסתי לאינטרנט כדי לקרוא ולראות אם זה תקין ומה זו התופעה הזו, ובעמוד הראשון שהיה תוך כדי קריאה אני קוראת "פאוכרומוציטומה" מה שקצת הלחיץ אותי. לאבא שלי היה את זה בגיל 15 (על יותרת הכליה), ובגיל 35 זה חזר לו שוב וגם היו גרורות בכבד. הוא נפטר כתוצאה מתסחיף ריאה לאחר הניתוח.
כשקראתי על פאוכרומוציטומה, ראיתי שיש תסמינים של חולשה שאני מרגישה, ובחילות - שלבחילות קבעתי בלי שום קשר תור לרופא כי אני כבר שבועיים סובלת מבחילות ומצואה רכה עם ריח רע.
האם יש למה להילחץ ? אני כרגע שומרת את המידע לעצמי, אני כמובן אציין גם את הדפיקות לב והדופק הגבוה לרופא, אך אמא שלי רוצה להגיע איתי לתור ואני לא רוצה לציין או לספר לה שקראתי על זה כדי לא להלחיץ אותה.
יש לציין שגם עברתי בדיקות גנטיות כשהייתי תינוקת וזה יצא תקין.
תודה רבה !