האם כאבים בשיפולי הבטן לאחר מתן שתן יכולים להיות אינדיקציה לכך שסרטן ערמונית מתפשט לכוון הרקמות הרכות ?
בתודה
תודה על התשובה
ברצוני להוסיף שערכי ה - PSA אצלי היו נמוכים מאד גם כשהסרטן בערמונית התגלה ( 0.7 לפני תחילת ההקרנות) . לפי מה שקראתי תופעה זו של גילוי סרטן למרות PSA נמוך היא נדירה יחסית.
לכן ברצוני לשאול אם בדיקת PSA מהווה עבורי אינדיקציה נכונה להשיב על השאלה אם הסרטן חוזר. ערך 2 של PSA ( ערך הסף שמצויין בתשובה ) אף פעם לא נמצא אצלי ( למרות שהסרטן אצלי התגלה בשלב מתקדם כאשר הרופא חש בגוש בבדיקה ידנית רקטלית ולפי MRI רקטלי הגוש כבר היה מעורב בקפסולה והיה קרוב לפריצה). בנוסף ברצוני לשאול אם קיימות דרכים נוספות שבאמצעותן ניתן לבחון ( לאחר הקרנות) אם הסרטן חוזר
שכחתי לציין שערכי ה - PSA היו נמוכים אצלי גם בשלב שהסרטן התגלה ( בבדיקה ידנית רקטלית ואחר כך ביופסיה). באותו זמן הערך היה רק 0.7 כך שערך של 0.4 הוא גבוה יחסית עבורי. לכן השאלה שלי היא האם במקרה שלי - PSA נמוך ולמרות זאת מתגלה סרטן - ( שהוא יחסית יוצא דופן ) ערך הסף לעליה ב - PSA שמחשידה חזרה של הסרטן שונה ?
אני בן 68. נמצא אצלי סרטן בערמונית גליסון 7=4+3 . בבדיקת MRI רקטלי נמצא שהגידול מעורב בקפסולה אבל ללא פריצה משמעותית. לפני כשנה וחצי קבלתי הקרנות בעצמה של 73 גריי ומאז אני נמצא במעקב כל 6 חודשים . בבדיקות נמצא שה PSA עלה מ 0.1 ל 0.3 ולבסוף ל - 0.4. ברצוני לשאול אם עליה זו יכולה להיות אינדיקציה שהסרטן חוזר ?