פרופ' סלע שלום ,
אני בן 70 . בריא בדרך כלל . לפני 6 חודשים ניתוח רובוטי רדיקלי של הערמונית . PSA לפני הניתוח : 3.1 . pet psma -תקין . בפטולוגיה דווח : מוקד פוקלי חודר לקפסולה , אבל לא פורץ החוצה . כמו כן : מוקד קטן מאד חדר לאפקס השמאלי אבל ללא פריצת הקפסולה . כל השוליים נקיים מנוכחות הגידול . ללא נוכחות גידול בבלוטות הלימפה ובשלפוחיות הזרע . psma -pet ללא פיזור משני . לאחר הניתוח גליסון 3+4 . pN0 .SM - negative . הוגדרתי שלב : pT2c . psa מאז הניתוח פעמיים 0.00 .
מה תוחלת החיים הצפויה לי ?
תודה רבה ,
אתה יכול בבקשה לרשום את הנוסחה באמצעותה מנבאים תוחלת החיים של חולה בסרטן הערמונית שעבר ניתוח רדיקלי רובוטי ועם פטולוגיה שמציינת גליסון 3+4 ללא פריצת קפסולה ללא מעורבות אברים אחרים . Psa לפני הניתוח 3.16 ובדיקה רקטלית תקינה . הגידול היה נוכח ב2 האונות של הערמונית . תודה רבה .
פרופ' סלע שלום , תודה רבה על תשובתך שהדימה אותי .אם רק 5% מהערמונית ( לאחר הניתוח ) עוברים פטולוגיה איזה סיכוי להשנות אם כך קיים ? מדוע נוהגים כך ? כמו כן כתבת שצריך לשבת עם הפטולוג ולבקש הסברים על הממצאים במיוחד כש גידול נמצא נוכח באזרים רגישים כמו למשל האפקס . אני ניסיתי לקבוע פגישה עם הפטולוג ( אפילו תמורת תשלום נוסף ) , אבל קבלתי סירוב מוחלט ונאמר לי שזה לא מקובל למרות ששילמתי את מיטב כספי עבור ביצוע הבדיקה . הבנתי שזה לא מקובל כפי שציינת שנהוג בכמה מרכזים אקדמיים .
לפרופ' סלע ערב טוב ,אני בן 70 , היום פנסיונר , לפני ניתוח RP הייתי אדם בריא ועסקתי הרבה בספורט . ה PSA האחרון שלי לפני הניתוח היה 3.16 ולפניו כמה חודשים 2.89 . מגמת העליה בערכי ה PSA החלו לפני 14 שנה , אז הערך היה 0.5 . בחודש מאי עברתי MRI ערמונית ונמצאו שני ממצאים חשודים . נשלחתי לביופסיה 18 גלילים . בצד שמאל של הערמונית נמצאו שני גלילים עם PA - דירוג גליסון 4+3 . בצד ימין נמצא גליל בודד - דירוג גליסון 3+3 . נשלחתי לבצע בדיקת PET CT -PSMA . הודגמה קליטה פתולוגית באספקט הלטרלי השמאלי של הערמונית בגובה המרכזי - תהליך שאתי . לא הודגמו קליטות בקשרי לימפה אזוריים לערמונית ודפנות האגן , וכן לא בתחנות נודליות אחרות ובשלד - ללא פיזור גרורתי . ה PET לא קלט את הגידול בצד ימין של הערמונית .לפני 6 שבועות עברתי ניתוח RP שהתנהל באופן תקין .היום קבלתי את הדו"ח הפתולוגי : Prostatic Adenocarcioma , Gleason score 7 =3 +4 , involving both the lobes mostly in the posterior capsule , with focal invasion of the capsule in the left side . No signs of extraprostatic extension are seen and the margines are free of tumor . Perineural spread is present . In addition a small focus of adenocarcinoma is also present in the left apex , but the surgical margins are free of tumor . The base of prostate is free of tumor , as well as both the seminal vesicles . Bilateral pelvic lymph nodes : One reactive lymph node .הערמונית במימדים : 3.5*4*3 ס"מ במשקל 40 גרם כולל שלפוחיות הזרע .הוגדרתי שלב : pT2c .לפני כיומיים ביצעתי בדיקת PSA שיצאה : 0.01 .פרופ' סלע אני מבקש את עזרתך בהבנת הממצאים :1. האם על סמך הממצאים האלה , יש לי סיכוי להשאר בריא תקופה של 5-10 שנים ללא BCR ? מה אומרת הסטטיסטיקה העדכנית לגבי מקרה כמו שלי ?2. לא מובן לי איך מצד אחד נמצא חדירה לקפסולה ומצד שני השוליים הם שליליים ?3. מה פירוש a small focus נוכח באפקס אבל השוליים נקיים ?4. מדוע הוגדרתי pT2c ? קראתי ש דירוג pT3a אומר : the tumor invades capsule close to but not invasive in extra prostatic tisse - זה הרי המקרה שלי שכתוב בדו"ח - נכון פרופ' סלע , או שאני לא מבין ? ממה שקראתי הבנתי ש focal או focus פירושם : small metastases - אז שוב לא מובן לי האם הגידול במקרה שלי פרץ ושלח מיני - גרורות ?5. perineural sprad is present - עד כמה זה מסוכן ויכול לשלוח גרורות ? הבנתי שיש רופאים שמתייחסים לממצא זה , ויש כאלה שלאו - מה עמדתך בנושא ?פרופ' סלע , ההסבר שקבלתי לגבי הדו"ח זה שהכל בסדר , אבל זה לא עשה אותי יותר רגוע או מבין יותר . אני מנצל את האפשרות שנתת לנו , לחולים במחלה קשה זו , להתברך בידע העצום והניסיון הרב שנים שלך ומודה לך על התייחסותך לשאלותיי .