בספטמבר 2016 עברתי ניתוח רובוטי לכריתת הערמונית. בפתולוגיה נמצא גליסון 9-10.
להלן תוצאות בדיקות ה- psa שעברתי מאז
לפני הניתוח ביום 15.3.16 4.92:
ביום 25.1.17 0.00
ביום 12.3.17 0.00
ביום 25.4.17 0.02
ביום 25.7.17 0.04
בינתיים, מאז הניתוח עד היום, לא קבלתי שום טיפול .
שאלתי קצב העליה הנ"ל מלמד על מצב המחלה?, חזרתה?" והאם לפי דעת הפרופסור צריך להתחיל בטיפול כלשהו?
בתודה מראש
תודה לך פרופ' סלע על המענה המהיר. להלן הפרטים החסרים (אני מקווה):
adenocrcinoma of prostate , group grade one (gleason score3+3=6/
Tumor forms two nodules that measure 0/5 cm in diameter each and are present in the left lobe of the prostate. Tumor is present in a large distance of 0.3 conform the free capsular resection margins. Overall, accounts forapproximately less than 5% of prostate volume/
בדיקה לחלק אחר של הפרוסטטה קובעת כדלמן:
The apex and the neck of prostate are free of tumor
No perineural or vascular invasion found.
Seminal vesicls are free of tumor .
seven (7) lymph nodes all free of tumor
עד כאן תוצאות הבדיקה הפתולוגית.
יצויין כי הקטע המתייחס לבדיקה המאקרוסקופית קובע כדלקמן:
התקבלה ערמונית בממדים 2.5X3.5X2.6 במשקל 29 גרם כולל שלפוחית זרע. לאחר סימון השולים בדיו אדום שמאל שחור ימין, נעשה חיתוך סיריאלי מהאפקס עד בסיס הערמונית.צוואר השלפוחית ואפקס נמסרו בשלמותם. בחתכים בנויה מריקמה לבנה צהובה קשרית עם מס' ציסטות קטנות.
אני מקווה שהנתונים הנ"ל מבהירים את התמונה, לגבי ההמלצה הראויה להמשך הטיפול.
תודה
לאור תשובתך, שההתייחסות היא שהגידול ברובו גליסון 6 עם מרכיב של של גליסון 9 מה הצפי מבחינתי להתפתחות המחלה, האם הצפי הוא של חולה גליסון 9 או חולה גיליסון 6. כמו כן, לאור תוצאות הבדיקה הפטולוגית העובדה שאחרי הניתוח ה- PSA הוא 0.00, ההמלצה שניתנה, לא לבצע הקרנות ולא טיפול הורמונלי, ולהמשיך במעקב PSA כל שלושה חודשים.
שלום. אני חולה סרטן הערמונית בן 66. בביופסיה שנערכה ביום 13.7.16 נמצא בין היתר
Two prostatic cores containing prostatic adenocarcinoma gleason score 9(4+5
ביום 16.9.16 עברתי ניתוח כריתה רדיקאלי של הערמונית, שהועברה לבדיקה פתולוגית ושם נקבע בין היתר:
Adenocrcinoma of prostate , group grade 1 (gleason score 3+3=6)
כמו כן בבדיקת psa |שנערכה אחרי הניתוח ביום 25.10.16 נמצא 0.00
שאלתי, איזו תוצאה היא הנכונה?
האם תוכל להביע דעתך בעניין.
אובחנתי לאחרונה כחולה בסרטן הערמונית, גליסון 9. |בבדיקת pet ct לא אותרו גרורות. psa עומד על 4.92, שאלתי- האם בנתונים אלה קריותרפיה מתאים לי? ומה לגבי Focal cryoablation
אני בן 66. לאחרונה אובחן אצלי סרטן בדרגת גליסון 9. PSA עומד על 4.92. בבדיקה האחרונה עמד על 4.92. בבדיקת PET CT לא אותרו גרורות. שני רופאים שהתיעצתי איתם המליצו על ניתוח רובוטי עם אן בלי הקרנות , הכל כפוף לתוצאות MRI אנדוו רקטלי שאני אמור לעבור עוד כחודש.
שאלותי.
1. האם יש סיכוי להבראה עם גליסון 9, או ש"העסק" אבוד.בכל מקרה מה תוחלת החיים במצב כזה.
2. אם יוחלט לבצע ניתוח רובוטי, האם יש ייתרון לבצע את הניתוח באחד המרכזים הרפואיים בניו יורק?
3. קיימת מחלוקת בין שני הרופאים איתם דברתי, אחד ממליץ שאתחיל מיד בטיפול הורמונלי, הכולל 10 ימים קסודקס ואח"כ זריקת סופרפקט ל- 3 חודשים, והשני שולל זאת בתוקף . פרופ' סלע הייתי מאד מעוניין לדעת מה דעתך.
קבלתי היום תוצאה של בדיקת PET-CT האומרת:
ממצאים: קיימת קליטה מוקדית בערמונית באספקט אחורי משמאל כ- 2 ס"מ
הודגמו קשרי לימפה אחדים באגן פאראווסקולרית משני הצדדים עד 1.1 ס"מ ללא קליטת יתר. CT- עפ"י ה
קיימת קליטה הומוגנית בכבד, טחול ואדרנלים.
לא הודגמו ממצאים ריאתיים חשודים.
לא הודגמו ממצאים מוקדיים חשודים בשלד.
בערמונית משמאל מאחור, כמתואר. PSMA - לסיכום: ממצא בודד בעל רצפטורים ל
.PSMA- לא הודגמו ממצאים אחרים בעלי רצפטורים
אודה אם אקבל הסבר על תוצאות הבדיקה. תודה מראש.