שלום רב,
אבי בן 71 חולה בסרטן הערמונית שלב 4 מסוג אדנו+תאים קטנים. אובחן בדצמבר 2014. עבר מחזור כימו vp16 שהסיר את כל הנגעים. לאחר כשמונה חודשים חזרו 2 גידולים קטנים בסמוך לאורטה. בינואר השנה קיבל 5 טיפולי כימו vp 16 שלא העלימו את הנגעים, אבל ייצבו את המרקרים. לאניתן כרגע לעשות ביופסיה חוזרת בשל מיקום הנגעים החדשים.
בחודשיים האחרונים החל לסבול מכאבים קשים בערמונית. משככי כאבים לא מועילים. התחיל בכימו טקסוטר וכן יתחיל בהקרנות. שאלתי היא - למיטב הבנתי נותנים טקסוטר בשילוב קרבופלטין. הרופאה שלו נתנה לו טקסוטר בלבד. מה תפקיד הקרבופלטין והאם יש צורך להוסיף אותו.
שלום רב, בהמשך לשאלתי מינואר, אבי בן 71 עם סרטן ערמונית שלב 4, תאים קטנים+אדנו, עבר מחזור טיפולים vp16 מוצלח בשילוב טיפול הורמונלי, לאחר כ8 חודשים נצפו שני גידולים בסמוך לאורטה. עבר 5 טיפולי כימו נוספים שלא השפיעו. והמצב נשאר אותו הדבר כפי שנצפה בבדיקת סיטי ביוני ואולטרסאונד ביולי.
בחודשיים האחרונים סובל מכאבים קשים מאוד באיזור הערמונית. בשבועיים האחרונים בקושי קם מהמיטה בשל הכאבים. התחיל לעבור טיפול כימו טקסוטר. האם יש לשלב טקסוטר עם קרבופלטין? או שצריך לתת טקסוטר בלבד? תודה..
תודה רבה על תשובתך.
שאלה נוספת, מה מינון קלציטריול שכדאי לקחת? הבנתי שיש לויטמין די מנגזרת זו השפעה על תאים סרטניים בערמונית.
בנוסף, רציתי לדעת האם אתה מקבל לייעוץ במרפאה פרטית?
שלום, ממה שהבנתי הסרטן חזר ללימפה ולעצמות. כאמור, מדובר בסרטן הערמונית מסוג אדנוקרצינומה וסמול סל קרצינומה עפ"י ביופסיה שנעשה לפני למעלה משנה. כרגע עומד לפני 4-6 טיפולים בכימותרפיה עפ"י הנחיית הרופאה. הרופאה המטפלת טוענת כי אינו זכאי לקיטרודה. אולם רציתי לשאול האם הקיטרודה במקרה שלו עשויה להועיל ולפיכך שווה את ההשקעה הכספית?
כמו כן, הבנתי שיש מחקרים חדשים בנוגע להשפעה של סטטינים ואולם לטענת הרופאה "עדיף שימות מסרטן ולא מסטטינים". אני מצטערת על השאלות המרובות, אולם מאוד קשה לתקשר באופן רגוע עם האונקולוגית המטפלת שלו. כמו כן, אבי כרגע לא מעוניין בשום פנים ללכת לקבל חוות דעת שנייה. האם יש טיפול נוסף שיכול להיות אפקטיבי במקרה שלו? אני ממש אשמח אם תציין את שם התרופה ו/או הטיפול. אני מנסה לקרוא מאמרים רפואיים באנגלית אולם אני לא מצליחה להבין את הכל.. כמו כן, האם נכון שטיפול כימותרפי במקרה של חזרת המחלה הינו אפקטיבי פחות? תודה!
תודה על תשובתך. האם ניתן להשליך מטיפול בסרטן ריאה small cell לטיפול בסרטן ערמונית small cell? I אשמח אם תכתוב את שם הטיפול/ התרופה.
לאבי יש סרטן ערמונית מסוג תאים קטנים (משולב עם אדנו). נתגלה בשלב זה גרורות בבלוטות לימפה, כבד ועצמות. בנוסף יש לו גידול בכליה. לא עבר ביופסיה בכליה. עבר סדרת טיפולי כימותרפיה שהסתיימו לפני כמעט שנה אשר הסירו את כל הנגעים. עשה לפני מספר ימים בדיקת סיטי בעקבותיה הוא אמור להתחיל סדרה נוספת של כימו. רציתי לשאול האם יש טיפול חדש ביולוגי שיכול להשפיע על סוג זה של תאים (small cell) כמו התרופה החדשה שנתגלתה למלנומה? כמו כן, האם יש ניסויים בתרופות חדשות שהוא יכול להצטרף אליהן?