3שנים לאחר הסרת ערמונית והממצאים לאחר הניתוח ללא פריצת הקופסית.
מאז הניתוח סובל משילשולים, בבדיקת CT: הכבד תקין בגודל ובמרקם מספר מוקדים היפודנסים זעירים קשים לאיפיון , טחול תקין בגודל ובמרקם,שני תהליכים עד כ 1.5 ס"מ בטחול,האדרתם הטרוגנית לא ניתנים לאיפיון ודאי,יתכן המנגיומות ,לקורלציה קלינית.
בעיקבות התוצאות הופניתי לבדיקת US בטן עליונה כולל כליות ע"י רופא גסטרו.(כמובן שביצעתי בדיקת קולונוסקופיה , בדיקת דם וצואה שנמצאו תקינות)
האם כל זמן שpsa לא מגיע ל 0.2או 0.1 המחלה לא גולשת לאיברים אחרים?
וכייצד לפעול?
תודה רבה!!
בן 63 לאחר כריתת ערמונית בסוף אוגוסט 2015וללא פריצה מהקופסית,גליסון 3+4(משקל פרוסטטה42גרם,slides involved by tumor 11%,tumor size 1.6cm,right inferior prosterior,patalogic stage)tnm: PT2,PNO, aditional patalogic:high grade pin,psa לאחר הניתוח ב11/10/15 0.05, ב15/12/15 0.04 וגם ב03/01/16במשך 1/2שנה,ב03/04/16 0.05, ב03/07/16 0.06,ב18/10/16 0.04(אולי ירידה בגלל מיץ רימונים)ב09/01/17 0.06, ב17/07/17 0.07
מה עושים?אין מה לעשות אלא להמתין ל psa 0.2שחס וחלילה המחלה תחזור, יש עליה מתמדת,מה דעתך
תודה
הדוח הפתולוגי והניתוח מאוגוסט 2015 ולא מאפריל,
הבדיקה ע"י האורולוג משבוע זה.
מצורף הדוח הפתולוגי מניתוח רובוטי באפריל 2015,בבדיקה הרקטלית ואיבר המין ע"י האורולוג-תקין,
בתודה
10 חודשים לאחר הסרת ערמונית ברובוט ,בניתוח3+4 , PSA לאחר הניתוח 0.05 לאחר מכן כל 3 חודשים: 0.04,0.05,וכעת 0.06
בבדיקה רקטלית אין סימנים מחשידים,
מה עלי לעשות ? מה ההיגיון להמתין ולא לעשות דבר בתקווה שלא יעלה ל 0.1
2)אתמול הרגשתי כאב של כעין עקיצה חזקה שנמשכה כ10 דקות בשק האשכים(בנקודה ספציפית)פעם קודמת לפני כחודש,אני כבן60 ולא היה לי כך אף פעם. האם יש קשר למחלה.
בתודה לפרופסור סלע
לפרופ" אבישי סלע שלום!
כל כמה זמן יש לבדוק PSAבשנה הראשונה השניה והשלישית שלאחר הסרת הערמונית. נותחתי בסוף אוגוסט 2015,מהניתוח GLISON 3+4 שלא פרץ את הקופסית,היה 0.04 ולאחרונה 0.05
לפרו"פ אבישי סלע שלום
עברתי לאחרונה ניתוח הסרת ערמונית ואני שותה יום יום 1/4ליטר מיץ רימונים.
שמעתי דעות שונות בפורום ונשמעה הטענה שלא הוכח שמיץ רימונים מונע/עוצר את סרטן הערמונית.
אם אכן המיץ רק מוריד את רמת ה PSA אז נקבל אינדיקציה(מדידה) נמוכה ושגויה ולא נוכל להערך לפני התפשטות המחלה לאיברים אחרים.ועל כן אולי עדיף לא לשתות מיץ רימונים. או כמה ימים לפני בדיקת PSA יש להפסיק?
כמה זמן לאחר ניתוח הסרת הערמונית(ללא פריצת הקופסית) ניתן להסתמך על בדיקת PSA ?
מה ניתןלעשות(גם אם עדיין לא הוכח)כדי להתמודד/להילחם כדי שסרטן הערמונית לא יפרוץ מהקופסית?כי לפי מה שהבנתי בדיקת PSA מגלה רק לאחר שהמחלה חזרה.
באיזה שלב כדאי לבדוק PET-CT ?
תודה על תגובתך,
מה לדעתך אני צריך לטפל?
לנתח? להיות במעקב?לבצע בדיקות נוספות?טיפול כימי?
2)האם אין סתירה בין הMRI לביופסיה?