דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הידע המצוי על הפטריה הוא באינטרנט. המקור שלו הם חברות/אנשים העוסקים במכירתה והפצתה לכן יש להתייחס אל הידע בספקנות.
למזונות מקומיים יש שימוש רב שנים ברפואה המסורתית שאיננו מזלזלים בו, אך כרגע לגבי הפטריה איננו יודעים או מכירים עובדות על פעילותה ויעילותה
לגבי התוספים אין הוכחה מספקת לגבי יעילותם בסרטן ערמונית. התוצאות שנצפו במעבדה ובבעלי חיים לא הוכחו חד משמעית במחקרים קליניים בבני אדם.
אנו מדברים על תזונה מונעת- אילו כללים בסיסים בתזונה בריאה.
הקפדה על שתייה מספקת מומלץ לשלב תה , תה צמחים ואף קפה בנוסף למים
אכילת ירקות במגוון צבעים בדגש על אדומים (ליקופן) בכל אופן הכנה
צריכה מתונה של פירות העונה
אכילה של דגנים מלאים כמו לחם מלא אורז, כוסמת, קינואה, גריסים ועוד כמקור לפחמימות. צריכתם במנות קטנות במשך היום
שימוש בשמן זית לבישול אפיה ותיבול
אכילה של קטניות כמו עדשים, שעועית, גרגרי חומוס כתחליף למנת בשר - רצוי 2-3 בשבוע
שילוב של מוצרי סויה כמו טופו אדממה ופולי סויה בתפריט כמקור לחלבון
צריכה מתונה של מוצרי חלב רזים בלבד
העדפה של מקורות בשר רזים כמו עוף ודגים
פעילות גופנית כמו הליכה
והרבה שקט נפשי ושמחה
כדי להקל על השלשולים וכאבי הבטן מומלץ בהתאם למצב להפחית בצריכה של ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, סובין, קטניות וכל מזון אחר עשיר בסיבים תזונתיים. במקום כדאי להעדיף ירקות ופירות קלופים ומבושלים, לחם אחיד, דייסת סות /אורז וקוואקר. דגנים כמו אורז ופסטה. באם יש שיפור במצב אפשר לחזור לצרוך מזונות בריאים אילו.
כדי להקל על כאבי הבטן ויחד עם זאת לעלות במשקל כדי לאכול מנות קטנות לעיתים קרובות. קרקרים, צנימים, בתוספת של מריחה כמו מעט טחינה, אבוקדו, ביצה, טונה יכולים להיות קלים יותר לעיכול.
באם אין שיפור מומלץ לשקול מזון רפואי מתאים ביעוץ עם הדיאטנית או הרופא.
אכן פורסם לאחרונה מחקר עוקבה שבדק את הקשר בין רמות של חומצות שומן אומגה 3 בדם וסיכון לסרטן פרוסטטה. נמצא סיכון מוגבר לסרטן פרוסטטה בקרב אנשים עם רמות גבוהות של אומגה 3 בדם. אילו תוצאות בעיתיות.
לא נבדקה צריכה של אומגה 3 בקרב הנבדקים. כלומר רמה גבוהה בדם אצל הנבדקים אינה בהכרח קשורה לצריכה של אומגה 3. יכול להיות שהיא משקפת תהליכים הקשורים בגידול עצמו באופן עצמאי ולווא דווקא קשורה לצריכה או לתוסף.
הערות של חוקרים למאמר זה טענו שרמות כאילו גבוהות בדם נמצאות דווקא בקרב אוכלוסיות יפניות וסקנדינביות ושם דווקא יש פחות סיכון.
כדי לעשות סדר מומלץ לצרוך2 עד 3 מנות (מנה כ- 100 גרם) בשבוע של דגי ים צפוני כמו סלמון מקרל הליבוט . רמות אילו הן פיזילוגיות ואינן מדאיגות מי שאינו צורך כמות זו יכול להשלים כמות זו בתוסף בהמלצת דיאטנית או רופא במיוחד באם הוא מצוי בקבוצת סיכון כמוזו כלומר לסרטן פרוסטטה אגרסיבי.
דרושים מחקרים נוספים כדי לקבוע שאומגה 3 במזון /תוסף מעלה סיכון לסרטן פרוסטטה.
לגבי הטיפול. יש תופעות לוואי מיידיות ויש תופעות לוואי ארוכות טווח כמו פגעיה בעצם. בין הטפולים בחזרה לתזונה מאוזנת נשים דגש על מתן טיפול תזונתי לבעיות כאילו באמצעות תזונה עשירה בסידן ותוספים מתאימים (סידן ווטימין D ) רק בהמלצת הרופא.
לגבי תופעות מידיות הם משתנות מאדם לאדם ונטפל בהם כשיעלו.
לגבי השימוש בתבלינים, תה ירוק ועוד.
כל עוד מדובר בכמות שיכולה להיצרך גם באופן טבעי בתפריט היומיומי שלנו, הרי שבוודאי אין כל סכנה. הרי אנו אוכלים זאת ביום יום. כולל לגבי תה ירוק 2 עד 3 כוסות לא יעשו נזק.
אם אתה פועל באופן כזה המשך כך, מידתיות זו הכוונה. בהצלחה בטיפול.