שלום,
עשיתי ניתוח הסרת הערמונית ב 2009
מאז מודד PSA כל חצי שנה
גליסון 8, בן 68
שני אחרונים היו > 0.05
האם צריך להמשיך ככה, או לעבור לשנה?
תודה
תודה. אבל > 0.05 יכול להיות 0.0, 0.01, 0.02 , 0.03, 0.04, 0.045 .
האם זה שיטה חדשה?
למה קודם היו נתנים כמו 0.01, 0.02 , ופתאום > 0.05 פעמיים?
בתודה
שלום, פרופסור סלע
בשנת 2009 עברתי ניתוח כריטת ערמונית. גליסון 8
מאז מודד PSA כל חצי שנה. עד יולי 2015 PSA היה 0.
יולי 2015 - 0.02
ינואר 2016 - 0.01
יולי 2016 - > 0.01
ינואר 2017 - > 0.01
יולי 2017 > 0.05
ינואר 2018 > 0.05
אני בן 67 . הנה אבחנה פתולוגית
Radical prostatectomy
Adenocarcinoma of prostate , Gleason grade 4 + 4' involving right posterior lobe. Capsular perineural invasion is seen. No evidence of extraprostatic extension . Additional small focus of adenocarcinoma Gleason grade 3 + 3 seen at apex. The seminal vesicles are free of tumor. The surgical margines at bladder neck, apex, and capsuls are free of tumor
חוץ ממעקב PSA לא נעשה שום טיפול מזמן הניתוח במאי 2009
מדוע פעמיים PSA פחות 0.05 , ולא רמה מדוייקת. הרי כך אינני יכול לדעת קצב העלייה. מה עלי לעשות עכשיו? תודה רבה
שלום,אדגר.ברצוני להודות לך על הפעילות יוצא מין הכלל בפורום. התחלתי לעשות הליכה מהירה בעצתך לפני כשנתיים. כל בוקר עושה שש קילימטר. נראה שזה הוריד psa שלי. בחודש אחרון הפסקתי ללכת בשל מכה בברך , וpsa אחרון
נראה קצת גבוהה. גם כולסטרול ושומנים השתפרו בגלל ההליכה.
תודה רבה לך ,מאחל לך בריאות
אלכס
נתונים נוספים לשאלתי לגבי עליית PSA מ פחות מ 0.01 ל פחות מ 0.05 במשך חצי שנה
מה עלי לעשות עכשיו לאור נתון אחרון? תודה רבה
אדגר שלום. מצטט את תקובתך מ4.10 השנה חודשים. בהמשך מומלץ לעבור בדיקת PSA כל 3 או 6 חודשים ולעקוב אם יש עליה .לקחת בחשבון שמספר מצבים משפיעים על רמת ה-PSA זמנית כגון יחסי מין קרוב למועד הבדיקה,רכיבה על סוס אופניים או אופנוע ואכילת רימונים או המלץ שלהם. בריאות טובה.
כנרא שלא הבנתי אותך נכון. חשבתי מיץ רימונים מעלה PSA כמו כריבה על אופניים ויחסי מין, כי אתה מנת כל הגורמים במשפט אחד. אני מתנצל ואתך הסליחה. אני מודה ומתוודא שטעיתי.
טוב לשמןע מה אומר המומחה ולא לבלבל מוח לאנשים עם כל מיני דברים מהבטן
בן אדם כותב שמיץ רימונים מעלה PSA . מאיפה הוא לקח את זה?
אני קראתי את זה והאמנתי לו ושאלתי את הפרופסור מתי צריך להפסיק לשתות
מיץ רימונים לפני בדיקת PSA. הפרופסור ענה לי שלהפך, מיץ רימונים מוריד רמת ה PSA אנשים שקוראים מה שהוא כותב חושבים שהוא רופא או מדען ומאמינים לו.
אדגר, יקירי! היה מחקר שמיץ רימונים עשוי לעכב הישנות סרטן הערמונית.
http://www.cancer.org.il/dover_news/new.aspx?NewId=897
מה זה אומר מעכב? הסרטן חוזר, אך לוקח לו יותר זמן לחזור. לגבי "דלי" - כל תרופה
מכמויות מופרזות יכולה להזיק, וגם מיץ רימונים. שתיה מופרזת של מיץ רימונים יכולה להרוס מערכת עיכול ולא בהכרך יעזור לריפוי מסרטן הערמונית. דרך אדב, אינני מבין מה דוחף אותך כל הזמן להגיב על כל שאלה בפורום? הרי כל הידע שלך היא מאינטרנט. אנשים שואלים את המומחה כדי לקבל תשובה שלא נמצאת באינטרנט. על תקח את זה אישית.
אדגר, שלום
מאיפה המידע שמיץ רימונים מעלה PSA? אודה אם תשלח לי לינק
תודה רבה על התשובה. מצאתי תוצאות של שנת 2010: ציסטה קליפתית קטנטנה הודגמה אחורית בכליה הימנית. ציסטה קטנטנה נוספת הודגמה לטרלית בכליה השמאלית.
כרגע אורולוג שלי שולח אותי ל ANGIO CT
בברכה
שלום, לפני 4 שנים עברתי ניתוח רדיקלי של ערמונית בגלל סרטן. מרגיש טוב , PSA 0
בשנת 2010 היו סימני דם בשתן , עשיתי US ו CT ולא מצאו כלום חוץ מציסטה בכליה.
יש לי רק דחף להשתין בכמויות קטנות במשך כשבוע בערך כל חצי שנה , זה עובר
ומתן שתן בסדר גמור. התלוננתי על זה לאורולוג והוא שלח אותי ל US. הנה התוצאות:
בכליה הימנית הודגמה ציסטה כ 10 ממ, הודגם מבנה נוזלי קטן עם מוקד אקוגני בתוכו
בגודל 8 ממ, מתאים לציסטת חלב סידן. בכליה השמאלית הודגפ מבנה נוזחי בגודל 11 ממת תיתכן ציסטה קטנה. כיס שתן תקין. האורולוג שלח אותי לעשות CT של בטן
וכליות. שאלה שלי האם זה יכול להיות משהו אונקולוגי בכליה? תודה רבה מראש