התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
גידול בגודל של ס"מ אחד התגלה לפני כשנה וחצי בבדיקת גסטרו . נאמר לי שזה מתאים לגיסט (רק על פי מראה ומיקון), שבגודל כזה לא ניתן לעשות EUS' במעקב קודם הגידול לא גדל.
1. האם רק לפי מראה ומיקום אפשר מיד להחליט שזה גיסט?
2. כל כמה זמן כדאי שאעשה גסטרו? פעם בשנה?
מי המומחה שיכול לתת לי תשובות מדוייקות??
שלום
לצערי נבצר ממני לענות על שאלות פרטניות מבלי להכיר את כל התיק הרפואי.
בשלב זה לאחר שהאבחנה נעשת ממליצה להתמקד בסוגי הטיפול המוצעים.
בברכה,
דר' כץ
שלום,
סרקומות נדירות בכלל וברחם בפרט. לגבי סיכויי ההחלמה הם תלויים בסוג הסרקומה (יש שלושה סוגים עם מאפיינים שונים ומהלך שונה) ובפיזור המחלה- קיומן של גרורות.
אין קשר בין שרירן להתפתחות סרקומות. שרירנים מאד שכיחים וכאמור סרקומות נדירות. מאידך, שרירנים ממסכים גדול.
קליניקה שמחשידה להמצאות עליה מהירה בגודל שרירן וכאבים
שלום!
בניתוח קיבה לבפחתת משקל מצאו ממצא:
גידול קטן מוגבל היטב בקוטר 2.5 מ"מ.מורכב מתאים כישוריים ללא אטיפיה נמק וללא מיטוזות.....התמונה המורפולוגית והצביעות מתאחמה GIST very low risk.
האם זה שפיר?תודה.
התנהגות של GIST עם המאפיינים שתארת הוא כשל גדול שפיר ואינו דורש טיפול נוסף פרט למעקב תקופתי.
בברכת אריכות ימים.
אחי לוקח פזופניב ב-3 החודשים האחרונים. הוא נמצא כעת בטיול בחו״ל ועל דעת עצמו החליט להפסיק את נטילת התרופה למשך שבועיים עד חזרתו לארץ.
בהתיעצות עם האונקולוג המטפל המליץ לו להמשיך נטילת התרופה במינונים נמוכים עד הפסקה מלאה במידת הצורך וחידוש הנטילה עם השיבה לארץ. אונקולוג אחר שהמשפחה פנתה אליו טוען שהפסקה בנטילת פזופניב מובילה ל״זרוז״ המחלה ומקצרת את הזמן שנותר...
מי צודק? האם מסוכן להפסיק את התרופה?
שלום רב,
הפזופניב עובד על ידי עיכוב רצפטור האחראי לבניית כלי דם חדשים המספקים את הגדול. בזמן נטילת התרופה החומר הפעיל שבד"כ נקשר לרצפטור אינו נקשר ולכן במנגנון איזון חוזר הגדול מייצר כמויות גדולות יותר של חומר פעיל שקיים בסביבת הגדול אך אינו נקשר בשל הפזופניב.
כל עוד התרופה מצויה בדם היא מעכבת את קישור החומר הפעיל, מאידך כאשר יש הפסקה בנטילת התרופה החומר הפעיל המצוי ברמה גבוהה בסביבת הגדול נקשר ומפעיל את מנגנוןיצור כלי הדם.
זה הסבר פשטני אולם זה המנגנון המוצע ל"זרוז" שהוזכר.
עדיף מינון נמוך מאי טיפול בכלל.
מדובר בגדול שלא שולח גרורות ודורש טיפול מקומי אינטנסייבי.
בברכת רפואה שלמה,
שלום דר
בעקבות הישנות של דסמואיד בחלל הבטן(בין המעי הדק למעי גס) התחלתי טיפול בטמוקסיפן. רופא נשים המליץ לשים התקן מירנה כדי לשמור על רירית הרחם בעת הטיפול. האם אכן מומלץ לשים התקן למרות שמדובר בהורמונים? (אני בת 37)
תודה לך
לא מקובל. התחילי בטיפול בטמוקסיפן אם תתעורר בעיה של מחזור לא סדיר/דימום פני שוב ליעוץ .
ניתן לתת טיפול שמדכא את הציר ההורמונלי וזריקות GNRH AGONIST -לוקרין.
בדרך כלל אין צורך בכלום.
אני בת 28 וגם לי יש את הדסמואיד אצלי בחלל הבטן באיזור המעיים, רציתי לשאול אותך מי עזר לך למי פנית והאם זה עזר ונתן תוצאות טובות?? אני פשוט רוצה כבר לטפל כמו שצריך ולא יודעת למי לפנות כבר כי טיפלתי אצל 2. רופאים באיכילוב דר קריב ובתל השומר פרופ אדרקה.
אם תוכלי לעזור לי אני מאוד אשמח
תודה!!
ערב טוב ,עברתי ניתוח להסרת סרקומה בברך , העבירו שריר (מהתאומים) +פגיעה בעצב פרונאלי .העצב מתחיל להשתפר אחרי 3 חדשים אבל אני עדיין לא יכול להזיז את העצבאות .עברתי 2 ניתוחים - בפעם הראשונה לא ידעו שיש לי סרקומהאז רק הוציעו את הגוש שחשבו שהוא שומן .בניתוח השני בה ניקו את את הברך לא מצאו סרטן בפיופסיה , כרגע רוצים שאני יעבור הקרנות בכל מקרה למרות שלא מצאו תאי סרטן בפעם השניה ,אני מאד מפחד לעשות את ההקרנות והשאלה שלי האם מומלץ לעשות הקרנות - כ15 ומה תופעות הלוואי שיכול לקרות .הבנתי שגם ההקרנות מאד מסוכנות ויכולות לגרום לסרטן , האם בכל זאת מומלץ לבצע הקרנות ?
שלום אלון
מנועה מלהמליץ על הקרנה מבלי להכיר את מלוא הפרטים. ההחלטות במקרה כמו שלך מתקבלות ע"י צוות רב תחומי של רופאים.
בכל אופן מטרת ההקרנה היא לטפל בשרידי סרטן שיתכן ונותר במקום
טענתך לגבי גרימת סרטן ע"י הקרנה היא אפשרות רחוקה ובהסתברות שואפת לאפס.
בהצלחה