אני מבקש מהחברים בפורום, רופאים ומטופלים, אם יש לכם ניסיון לפתרון המצב הזה, להקטין את מספר הריצות לשירותים, וגם את הזמן בכל פעם.
אבי בן ה-55 לוקה בסרטן קיבה, שהתגלה בשלב מוקדם יחסית, ללא גרורות (גידול באורך של 7.5 ס"מ בחלקה התחתון של הקיבה, מוערך כרגע כסוג 2 , אולם לא ניתן להחליט טרם הניתוח).הטיפול מבוסס על שלושה חודשי טיפול כימוטרפיים מקדימים (3 טיפולים באינפוזיה וכן טיפול יומיומי בקסלודה).כרגע הורי מחפשים אחר מנתח באיזור חיפה ואני עובדת עצות.הומלץ לנו על ד"ר בשארה בשארה מבית החולים רמב"ם, האם מישהו יכול לתת עליו את חוות הדעת?מצד שני, נאמר לנו שהיחס לחולים בבית החולים רמב"ם הוא לא מספק (מפאת מספר חולים רב) ולכן הורי מתלבטים האם כדאי לעשות את הניתוח בבית חולים כרמל (בו נאמר לנו שלא ניתן לבקש מנתח ספציפי וזה תלוי בלו"ז של בית החולים). נאמר לנו שהיחס בבית חולים כרמל הוא אישי יותר וטוב יותר.הורי בהתלבטות, מנתח בעל מוניטין וניסיון זה חשוב, אך גם הטיפול שלאחר הניתוח הוא חשוב.האם ניתוח מסוג זה הוא ניתוח מורכב?אני בחורה צעירה, אך חשוב לי לתמוך בהורי ולסייע להם לקבל החלטה ולכן אני מבקשת חוות דעת על הרופא ועל שני בתי החולים.תודה!
VIDEO ASSISTED ESOPHAGECTOMY
בשיטה זו כורתים חלק מהושט והקיבה שנגועים בדיספלציה ומחברים את הקיבה לושט ללא פתיחה של בית החזה ברצוני לברר כמה השיטה הזו הצליחה והאם יש נסיון גם בחול בתחום הזה הבנותי שהחלמה מסוג זה של ניתוח קלה יותר ומשום שעברתי מעקפיים בשנת 1997 מבין אני ששיטה זו יכולה להתאים האם יש מרכזים רפואים נוספים בארץ ובחו"ל שמתמחים בנושאכמו כן קראתי כי בהדסה מבצעים נתוחים בעזרת רובט לכריתה חלקית של ושט קיבה.באם לא האם ניתוח קונבצינאלי מה רמת הסיכון וכמה נסיון יש בארץ בתחום
תודה
אבקש לקבל תשובה באם אפשר בנוסף לאתר גם בדו"אל תודה
אידל
זה נכון שבאחוזים בודדים ניתוח יכול להאריך את חייה, אבל הוא עלול גם לקצר אותםלא מזיק לשמוע גם דעה של כירורג בכיראמצעי ההדמייה שברשותנו מראים שהגידול לכאורה נעלם, אבל מספיק שיש קצת תאי גידול שלא ניתנים לאיתור באמצעים הנוכחיים והם במשך הזמן יתרבו עד לגוד שבו אפשר יהיה לראותםבברכה,פרופ' קשתן
אנו סטודנטיות העושות מחקר על תנאים היכולים להביא לשיפור תנאים ותחושת רווחה אישית בקרב חולי סרטן.
אנו רגישות לכך שגילוייה של מחלת הסרטן הינו אירוע חיים קשה ולעיתים קרובות טראומתי לאנשים רבים ובני משפחותיהם.
לאור שכיחותה הגבוהה של מחלת הסרטן בתקופתנו נעשים מחקרים רבים על המחלה.
אנו מודעות לקושי של אדם לאורך תקופת המחלה: לפני אבחון סרטן, מייד אחרי האבחון, במהלך טיפולים, אחרי טיפולים, ובתקופה הארוכה אחרי שהסרטן הוסר, בין אם במצב של הבראה מוחלטת ובין אם בהתמודדות כרונית עם מחלת הסרטן.
כל מצב כזה הוא ייחודי ומשפיע באופן שונה על מצבו הפסיכולוגי של החולה. במחקרינו אנו בודקות מצבים פסיכולוגים של החולים במטרה לשפר את תנאיהם, זכויותיהם ותחושת רווחתם האישית.
לפיכך, מילוי השאלון מאוד יתרום לצורך קידום המחקר, ונעריך מאוד את תרומתכם שתפעל לטובת חולים רבים.
המחקר שומר על זכויות הפרט של החולה, והשאלון הוא אנונימי ואין צורך למלא שם.
המון תודות, בריאות ואהבה.
שלום רב.
בעלי עבר בדיקת סיגמוידוסקופיה. בבדיקה נמצא:
in the rectum 10cm from anus a 40mm flat sessile polyp was evident this was not excised
כמובן שנלקחו ביופסיות, אולם עד שיהיו תוצאות אנחנו מודאגים,בעיקר בשל גודל הפוליפ! האם נדרשת כריתה גם במידה שהפוליפ שפיר?אם כן איך מבצעים? נשמח לקבל מעט מידע והמלצות.
מה הסיכויים של אדם עם GIST שנתוני הגידול הם 30/50 HPF והגודל 13.5 ס"מ, תחת מתן כדורי גליבק לשרוד, לאחר שהגידול הוצא בשלמות עם שוליים נקיים???
האם אנו צריכים לחשוב שנותרו לנו שנה -שנתיים במחיצתו??