פרופ' דורון גרפינקל
עו"ס דנה רכבי הלרM.S.W, עו"ס מחוזית, האגודה למלחמה בסרטן.איריס ספיבק, אחותאחות מוסמכת מומחית קלינית, הוספיס בית האגודה למלחמה בסרטן. תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת בן גורין בנגב.תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אבא שלי התחיל טיפול בקסלודה לפני 4 ימים בסה"כ, כולו התכסה בפריחה אדומה ומגרדת, האם התופעה בגדר הנורמאלי? או שצריך לגשת למיון?
האם יש אמצעים להקלת התופעה
תודה
שלום רב
קסלודה היא תרופה שגורמת לתגובות עוריות אולם לרוב זה מתבטא באודם וגרוי בכפות הידים והרגליים והתופעה אינה מתחילה כה מוקדם לאחר תחילת הטפול אלא במשך השבועות הבאים
מדובר כנראה בפריחה אלרגית ולא בתגובה רגילה לקסלודה - אני ממליצה להפסיק את התרופה ולהתייעץ עם הרופא המטפל. רצוי גם לקחת תרופה נוגדת אלרגיה , ניתן לקבל מרשם מרופא המשפחה או מהרופא המטפל
בברכת בריאות שלמה
אכן יש יובש באף ובפה כנראה זאת הפגיעה ברירית שהתכוונת...
בכל מקרה ממליצה לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל הערכה יסודית והתייחסות , כולל צורך בבדיקות נוספות ו/או החלפת טפול
היוזמה ברוכה, ללא ספק, בעיקר לאור המחקר שהוצג לאחרונה בארה"ב שבו הוכח שכאשר יש דווח בזמן אמת על תופעות לוואי או סימפטומים , שמשולבת באחות כוננית שנותנת מענה לחולים בזמן אמת - הוכח כי החולים נזקקו פחות לחדרי מיון ואפילו חיו יותר זמן.
במידה ויש מקום לשתוף פעולה- אנא פנה לאגודה, השאר את פרטיך ויתכן שנוכל להעזר ביכולותיך
בברכה
ד"ר רוזנגרטן
שלום רב,
אבי אובחן לפני כחודש וחצי עם סרטן לבלב גרורותי, שלב 4. סובל ממיימת ומבצקות ברגליים וכן מיובש קיצוני בפה. לדבריו התופעה האחרונה קשה לו במיוחד, מכיוון שהיובש גורם לו להתעורר פעמים רבות במהלך הלילה, דבר הפוגם בשעות השינה שלו.
לדברי האונקולוגית המטפלת, היובש הוא תוצר של המיימת ואיבוד הנוזלים ולאחר מס׳ טיפולי כימו המיימת ועימה גם היובש בפה יקטנו.
שאלתי היא האם יש משהו אחר שניתן לעשות בינתיים להקלה על היובש, מלבד לקום לשתות? תכשיר כלשהו? עצה אחרת?
תודה!
מיקוש שלומות, המייל שלך פוספס ולכן האיחור בתגובה, סליחה. יש ג'ל טיפולי ליובש בפה ושמו: ביוטן bioten, מלבד זאת טיפולי פה עם גירגור סודה לשתיה (ניתן אף לצחצח עם זה שיניים ולשון) ולימון לסירוגין כשאחר כך משמנים חניכיים ולשון עם שמן זית,ושימון השפתיים בוזלין יכול להפחית תחושת היובש. מציצת קרח לעיתים קרובות יכולה להועיל גם. פעמים רבות יש פטרת על הלשון והלוע שהיא הגורמת ליובש שתיארת, ואז יש לטפל בפטרת קודם כל. שוב סליחה על האיחור. איריס.
עצירות היא תופעת הלוואי השכיחה ביותר של תרופות ממשפחת האופיואידים כמו הפרקוסט. לכן כאשר נוטלים תרופות אלה יש להערך מראש ולהשתמש בחומרים משלשלים במקביל לנטילת הפרקוסט
כאשר יש צורך בנטילה קבועה של תרופות - אז ראשית כדאי לשקול אופציה של שמוש בתרופות ארוכות טווח (הפרקוסט הינה תרופה קצרת טווח ומשפיעה רק ל-4-6 שעות. לעומתו יש תרופות שמשפיעות זמן רב יותר כגון אוקסיקונטין (שהוא גירסה ארוכת טווח של הפרקוסט) או טרגין - שהוא דומה לאוקסיקונטין אך מכיל גם תרופה נוגדת עצירות בתוכה. זה נראה לי הפתרון המתאים ביותר במקרה של עצירות
במידה וקיימת עדיין בעיה גם עם הטרגין - קיימת אופציה לנסות תרופות אחרות מאותה המשפחה על מנת למצא את התרופה המתאימה הן מבחינת האפקט והן מבחינת תופעות הלוואי. על כך הייתי ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לעקב אחרי היעילות והסבילות של התרופות
בברכת רפואה שלמה
שלום
Macrobiotics is one of the most popular alternative or complementary comprehensive lifestyle approaches to cancer. The centerpiece of macrobiotics is a predominantly vegetarian, whole-foods diet that has gained popularity because of remarkable case reports of individuals who attributed recoveries from cancers with poor prognoses to macrobiotics and the substantial evidence that the many dietary factors recommended by macrobiotics are associated with decreased cancer risk. Women consuming macrobiotic diets have modestly lower circulating estrogen levels, suggesting a lower risk of breast cancer. This may be due in part to the high phytoestrogen content of the macrobiotic diet. As with most aspects of diet in cancer therapy, there has been limited research evaluating the effectiveness of the macrobiotic diet in alleviating suffering or prolonging survival of cancer patients. The few studies have compared the experience of cancer patients who tried macrobiotics with expected survival rates or assembled series of cases that may justify more rigorous research. On the basis of available evidence and its similarity to dietary recommendations for chronic disease prevention, the macrobiotic diet probably carries a reduced cancer risk. However, at present, the empirical scientific basis for or against recommendations for use of macrobiotics for cancer therapy is limited. Any such recommendations are likely to reflect biases of the recommender. Because of its popularity and the compelling evidence that dietary factors are important in cancer etiology and survival, further research to clarify whether the macrobiotic diet or similar dietary patterns are effective in cancer prevention and treatment is warranted.
בקיצור, מחקרים הראו שתזונה שכזאת עוזרת בהפחתת סיכוי לסרטנים מסויימים, אבל למרבה הצער אין לזה תועלת מוכחת לריפוי סרטן, בטח שלא סרטן לבלב גרורתי. אבל כמובן, אם משהו לא מזיק ועוזר לתת תקווה, או בעל אפקט פסיכולוגי, שווה לנסות. בשורות טובות.
היי,
אתמול קראתי מאמר מעניין בנושא קידום אתרים ממומן ואורגני ומה יותר עובד היום?
לקראיה נוספת של המאמר לחצו על הקישור
תזונה מקרוביוטית הם כותרת לדיאטות שונות שמוצעות על ידי מטפלים רבים.
במקור מדובר בתזונה שמתאימה לאדם על פי מצבו וסביבתו ודוגלת בשמוש במוצרים מרובים מן הצומח, כגון דגנים מלאים והפחתת צריכת מוצרים מן החי. ישנן גירסאות שונות כאמור לגישה זו - חלקן קיצוניות ביותר ועלולות אף להזיק.
ככלל - כפי שמוצג במאמר שצורף כאן לפני שהגבתי - אין כל הוכחה לתועלת של תזונה מקרוביוטית לחולים עם מחלה פעילה. כאשר מדובר על תזונה בריאה - תתכן הקלה על תסמינים מסוימים , בעיקר אם יש קושי בעכול. אולם הגבלת מטופל למאכלים מסוימים אינה תורמת לריפוי סרטן ,מה גם שבמצבים מסוימים לא כדאי להגביל צריכת חלבונים ולפעמים אלה מהחי דוקא נספגים יותר בקלות מאשר אלה מן הצומח.
בשורה התחתונה - אמירה של "מחולל פלאים" היא לצערי מהאמירות הגובלות בחוסר אחריות משווע.
ממליצה להתאים את הדיאטה למצבה הספציפי של גיסתך ולא להכנס לדיאטות קיצוניות כלשהן - שלא רק שקרוב לודאי שלא יועילו למצבה אלא אף עשויות להחמירו.
תגידו האם יכול להיות סיכוי שקיים אינטרס של חברות תרופות , למנוע תרופה אמיתית לסרטן עקב אינטרס כלכלי ?? (אני מצרף קישור לאתר )
http://www.naturalnews.com/050972_GcMAF_cancer_cells_Bradstreet.html
לצערי האינטרנט מהווה כיום במה לאנשים וגופים רבים שלא תמיד ניתן לבדק את אמינות דבריהם.
כמובן שאין לי אפשרות לענות על השאלה בשלילה מוחלטת , כי המידע שבידי כל אחד מאיתנו מוגבל. יתכן גם כי תכשיר שכיום אינו מוכר על ידי הקהיליה המדעית ייבדק בעתיד ויהפך להיות מוכר כיעיל.
ברם - על מנת שתרופה תוכר כתרופה יעילה (לסרטן או למחלה אחרת) עליה לעבר סדרה של בדיקות קפדניות על מנת להוכיח שאינה רעילה מידי וגם שהיא יעילה. קיימות מסגרות ברורות ביותר ברמה הבינלאומית וברמה הלאומית לבדיקות אלה.
תרופות רבות, כמו גם תוספי מזון רבים - מפורסמים כיום באמצעים שונים כיעילים נגד סרטן. אם התכשירים עברו את הבדיקות הנדרשות- הם לרוב מפורסמים בספרות המדעית וגם מגיעים לבחינתם להכנסה לסל התרופות (שם יתכן שמחיר התרופה יהווה מכשול אולם חלק גדול מהתרופות היעילות עוברות גם מחסום זה) . תכשירים שאין להם ביסוס מדעי מספיק אינם מגיעים לשלב זה ולכן אינם מוגדרים על ידי אנשי המקצוע כתרופות יעילות.
אני מבקשת להתריע מפני פרסומים שאין להם בסיס מדעי , שדוקא הם לא פעם מונעים על ידי אינטרסים של חברות אחרות.
בכל מקרה של שאלה ספציפית - ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל ממנו מידע רלבנטי (אם קיים) לגבי תכשירים אלה.
בברכת בריאות
אימי בת 84 עם ממאירות בקרדיה והיצרות משמעותית של הוושט. מוזנת ב TPN מזה
מספר חודשים. אינה מיועדת לכימו.
אני שם לב שהזנה התוך ורידית לא מחזקת אותה. היא בתת משקל חריף סובלת מאנמיה אבל בסה כ במצב יציב. לפני חודשיים הציעו לה לבצע ג'ג'ונוסטומיה וכעת אמרו לי שלא כדאי בגלל העדר אופק קרוב לודאי.
אנחנו המשפחה רואים אופק ורוצים לחזק אותה עד כמה שניתן.
השאלה מה ניתן לעשות ברמה הפליאטיבית בסוג
זה של המחלה.
לצערי הנתונים הקיימים כיום מעידים על כך שהזנה מלאכותית בחולים שאינם מיועדים לטיפול אינה מאריכה את חייהם. מסיבה זו כדאי לשקל היטב האם מוצדק לבצע פרוצדורה מסוג זה, מה גם שמחלתה עלולה להוות מכשול בבצוע הפרוצדורה עצמה ואולי אף לגרם לסבוכים.
לא תמיד ניתן למנע את תת המשקל ובמצבה הנוכחי במיוחד.
ממליצה לשמר על מתן נוזלים שימנעו התיבשות ולתת טיפול תומך מכסימלי לשאר הסימפטומים
שלום רב לך,
במרכזי התמיכה של האגודה למלחמה בסרטן "חזקים ביחד" מתקיימות קבוצות תמיכה לחולים בכל רחבי הארץ. הקבוצות מונחות על ידי אנשי מקצוע ונותנות מענה לצורך לדבר על רגשות בסביבה מבינה, מכילה ומקצועית.
אשמח אם תצרי איתי קשר עו"ס דנה רכבי הלר 03-5721647
לגבי תמיכה נפשית - ברוב המכונים האונקולוגיים כיום ניתן לקבל עזרה מעובדת סוציאלית, פסיכולוג או לווי רוחמני. כמו כן ניתן לפנות לסניפי האגודה למלחמה בסרטן ולברר אופציות של קבוצות תמיכה.
לגבי השגת תרופות - נושא זה נמצא באחריות הרופא המטפל. במידה וקיים קושי ניתן להעזר בקבוצת חברים לרפואה שמשיגים תרופות שאינן במסגרת הסל במחירים מוזלים.
בברכת הצלחה בטיפול