יועץ האגודה למלחמה בסרטן בתחום סרטן העור
מרצה בכיר, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
יו"ר ועדת בחינות ההתמחות, רפואת עור ומין
מנהל המרכז לפסוריאזיס וטיפולי פוטוטרפיה, ביה"ח ע"ש שיבא, תל השומרתנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מחלימי סרטן יקרים,
מודעה זו מופנית אליכם ,במסגרת מחקר לתואר מאסטר באוניברסיטת אריאל בשומרון אני מחפשת אתכם לריאיון על מנת להבין יותר את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה שעברתם ממחלת הסרטן.אם אתם בגילים 20-99 ועברתם את תהליך הגילוי, טיפול וההחלמה ממחלת הסרטן, ללא קשר לסוג הסרטן, בעשר השנים באחרונות אשמח לשבת ולהקשיב לכם.קוראים לי כינרת חסן וייכמן וגם אני החלמתי מסרטןתוכלו להשיג אותי במייל kinki.ha@gmail.com
שלום רב,
נראה לי שהדימום הוא תוצאה של חיכוך או טראומה מכאנית לשומה הבולטת. כדי למנוע אירועים חוזרים מסוג זה ניתן להסירה באופן כירורגי וכך גם לוודא שמדובר בשומה שפירה על סמך הבדיקה הפתולוגית.
אם לא מסירים את השומה בשלב זה, חשוב לעקוב ולזהות שינויים עתידיים כלשהם בשומה בהשוואה לצילום קודם וע"י בדיקה דרמוסקופית ע"י רופא עור ולהסירה רק במקרה של שינוי חשוד בגודל, צבע וצורה.
בברכה,
פרופ' עזיזי
במשפחתנו לבקן הזקוק להגנה מרבית מפני השמש בשל נטייה לכוויות שמש וסיכון גבוה לסרטן עור. אשמח להבין מבעלי ניסיון כיצד ניתן לקבל אישור רפואי להתקנת חלונות כהים ברכב להגנה מקרני השמש. למי פונים, האם יש לשלוח את האישור למשרד הרישוי כדי שלא תהיה פסילה בטסט וכיו"ב.
המון תודה לכל העוזרים!
ברצוני להבהיר שחלון זכוכית רגיל מסנן את הקרינה הצורבת והמסרטנת של השמש,בתחום הנקרא UVB . מה שחודר הוא התחום הנקראה UVA, שאינו צורב את העור , אך עלול להגביר הסיכון לסרטן עור.
למיטב ידיעתי ניתן לבדוק אצל יצרן הרכב אפשרות להתקנת זכוכית anti-sun תקניים בחלונות הרכב, שאינה חייבת להיות כהה, ובודאי שלא תפריע לראות בזמן נהיגה.
בכל מקרה גם בתוך הרכב יש חשיבות להגן על העור החשוף בחולצה עם שרוול ארוך מבד מסנן קרינה ו/או באמצעות קרם מסנן קרינה לאיזורי העור שאינם מכוסים בלבוש.
בהצלחה,
לאחר הסרת נקודת חן חזרה ביופסיה שרשום בה 0.8 ממ הקוטר ולכן הוחלט ע"י פרופ' שינבאום לעשות ניתוח לבדיקת בלוטת הזקיף. הpetct יצא תקין. אני חוששת מהניתוח ואשמח לשמוע האםלעוד מישהו היה מקרה דומה
ניתן להבין ששנקודת החן אובחנה כמלנומה של העור בעובי חדירה 0.8 מ"מ, ככל הנראה...
פרופ' שניבאום בודאי הסביר לך שביופסית בלוטת זקיף מיועדת לאבחן תאי גידול סמויים אותם ניתן למצוא בבלוטת הלימפה המכונה "זקיף" והסמוכה למקום ממנו הוסרה המלנומה.
אם אכן יימצאו תאים כאלה בבלוטת הזקיף, הצעד הבא המתבקש הוא הסרה כירורגית של כלל בלוטות הלימפה באותו אתר, כדי לסלק עקבות של מחלה גרורתית מאותו אתר, במטרה לשפר כביכול את סיכויי הריפוי.
בהעדר נתונים נוספים על מיקום הגידול שאובחן , ממצאים פתולוגים נוספים מעבר לעובי החדירה ועל מחלות רקע/תרופות - לא ניתן להעריך האם סביר שיימצאו תאי גידול בבלוטת הזקיף, גם כשבדיקות ההדמייה שציינת נמצאו תקינות
כדאי להציג את השאלה לרופא המטפל.
מאחלת רפואה שלמה,
אצלי נתגלתה בניתוח הסרת נקודת החן המקורית חדירה של 0.5 מ"מ.
המלצת המנתח - פרופ' פנחס שכטר מוולפסון היתה לבצע כריתת זקיף.
בהזרקת חומר רדיואקטיבי ליד מקום הגידול המקורי סומנו בלוטות הלימפה בשתי המפשעות.
בביופסיה נתגלתה גרורה בזקיף ימין שבעקבותיו נעשה ניתוח נוסף שם הוסרו 8 קשריות לימפה נוספות - הפעם ללא ממצא פתולוגי.
לדעתי ועל פי המקרה שלי אין ספק שצריך לעשות ניתוח בזקיף כי בסרטן כשיש ספק - אין ספק.
רפואה שלמה
ברכות שהניתוח עבר בשלום וששאר הבלוטות היו נקיות. האם אתה עובר עכשיו איזה שהוא טיפול מניעתי או מעקב בלבד? אשמח ללמוד מנסיונך. תודה וחג שמח
תודה דפנה על האיחולים
מאחר שהסירו 8 בלוטות לימפה נוספות (בנוסף לזקיף), מנגנון הולכת הלימפה ברגל ימין נפגם ויש בצקת ברגל. אני משתמש בגרב לחץ אלסטית (במימון קופ"ח מכבי) וגם מקבל עיסוי לימפטי בהמלצת האונקולוג ורופא המשפחה (גם כאן במימון מכבי).
באופן בלתי תלוי אני במעקב אונקולוגי 3-4 פעמים בשנה, עובר בדיקת PET_CT.
מאחר שחלפו 4 שנים מגילוי הגרורה בזקיף ללא ממצאים נוספים, המעקב ירד לפעמיים בשנה ואח"כ לפעם בשנה.
נאמר לי שאני אחשב כבריא אחרי 5 שנים נקיות.
תודה רבה על תשובתך המהירה והעניינית.
עושה רושם שהמקרה שלנו מעט שונה: ניתוח בלוטת הזקיף + הסרת כל הבלוטות לאחר מכן בוצעה בבית השחי, לא במפשעה. זה היה למעשה ה"סיבוב" השלישי של המלנומה במהלך 25+ השנים האחרונות. לדברי האונקולוג, יש סיכוי של 30% - 40% שהמחלה תחזור ומכאן ההמלצה לטיפול מונע. אני מבינה שזה לא המקרה אצלך ואתה במעקב צמוד ללא טיפול תרופתי כל שהוא.
שיהיה לך כל טוב וחג שמח לך ולמשפחתך.
להבנתי אין הבדל עקרוני בין המפשעה לבית השחי מבחינת המשך הטיפול.
אני 'רק' 22 שנים ברומן עם המלנומה אך רק לפני כ-4 שנים היתה גרורה בזקיף. בעבר (שנות ה-90) לא נהגו להסיר את הזקיף.
לפי כמה מאמרים שקראתי - הסיכוי להתפתחות גרורות נוספות הוא כ-70% ולכן בחרתי בטיפול של חיסון.
המעקב הצמוד והתוצאות הנקיות מצדיקים לדעתי את דרך הטיפול (חיסון בלי לעשות טיפול מונע נוסף) .
מה הטיפול המונע שאת עוברת?
אתמול עשיתי PET_CT ומחר MRI.
אני מאמין בבריאותי ולכן איני בפחד ו/או מתח עד הגעת התוצאות
חג שמחבריאות ואושר לך ולמשפחה
הבהרה קטנה - כל השאלות שלי הן למעשה עבור בעלי שעובר את הסרט הזה. לא עבורי. אני מסכימה איתך שעקרונית אין הבדל בין בית השחי למפשעה.
מענין שאתה מציין את המספר המטריד משהו 70% בעוד שלנו שאונקולוג בשיבא אמר בבטחה 30% - 40% סיכוי להשנות. הציעו לבעלי להתחיל טיפול (פעם בשבועיים) של OPDIVO בעירוי למשך לפחות שנה. זה עדיין בניסויים קליניים ומאחר שהוא (בעלי) לא מתאים לפרופיל המשתתפים בניסוי, אם הוא יחליט ללכת על זה, זה יהיה מכיסינו.
ציינת חיסון - פעם ראשונה שאני שומעת על אפשרות כזו - האם היית יכול בבקשה לפרט קצת ו/או לכוון אותי למאמרים / אתרים רלוונטיים?
ואחרון חביב והכי חשוב - אני מסכימה איתך לחלוטין הגישה היא שכולנו בריאים וצריך להתמודד עם הדבר הזה ולהמשיך הלאה. חג שמח.
אכן, אין מניעה מחשיפות קצרות לשמש, רצוי מוקדם בבוקר או מאוחר אחה"צ, אלא אם כן את מתכוונת לשהייה בשמש לשם שיזוף וכד'.
במצבים של חשיפה לשמש בשעות הבוקר המאחרות או הצהרים , כמו במהלך טיול או בילוי משפחתי, מומלץ להקפיד על לבוש מבד מסנן קרינת שמש , משקפי שמש תקניות ולמרוח קרם מסנן קרינה לאיזורי העור שאינם מכוסים בלבוש, אותו רצוי לחדש לעיתים קרובות במהלך השהות בחוץ.
שלום ..
לפני הרבה שנים היה לי שתי שומות כמעט באותו גודל ואותו צבע אחת נעלמה והשנייה התחיל הצבע שלה להשתנות (התמונה שצירפתי) , נבדקתי ע"י רופאת עור והיא אמרה לי רק לצלם אותה ולחזור בעוד 3 חודשים ובדקה אם יש לי בגוף עוד שומות דומות ואין לי.
האם זה מסוכן , אני בהריון בשבוע 18 ומפחדת מכל העניין ..
מה ממליצים לי לעשות .
מדבריך ניתן להבין שהשומה בתמונה השתנתה במהלך ההריון או עוד קודם?
לא ברור המיקום שלה ולא ברור איפה היתה ממוקמת השומה שנעלמה?
עד כמה שניתן להתרשם מהתמונות השינוי בהשוואה ל2012 הוא מזערי ועל פניו הנגע נראה שפיר.
שומות עשויות להשתנות במהלך הריון , זו תופעה ידועה.
כדי לאבחן את טיבו של הנגע ולהסיר דאגה מהלב, ממליצה לעבור בדיקה לא פולשנית ע"י דרמטוסקופ אצל רופא עור בקהילה ו/או להסירו באופן כיררוגי לבדיקה פתולוגית.
השומה השתנתה לפני שהתחתנתי וזה הריון שני כבר אני נשואה 4 שנים המיקום בגב עליון והשומה שנעלמה הייתה ליד השומה הזאת, אולי היא גם תעלם בגלל זה העור עליה ??
תודה על ההתיחסות .
תודה על השלמת המידע.
לצורך אבחון נוסף ממליצה על בדיקה דרמוסקופית ו/או הסרה כירורגית כנ"ל.
שלום
אני בחורה בת 30
לאחרונה גירד לי הרבה בפנים ועכשיו מגלה שזה מגרד בנקודות חן קטנות שיש לי על העור.כמוכ גילתי ששומה בגודל כאפון שהיתה לי בראש גם גירדמה לי במשך זמן ממושך ושינתה את צבעה לבהיר ממה שהכרתי. אני מתכננת ללכת לרופא כמובן.אך כרגע מאוד מודאגת מהממצאים,האם זה משהו שצריך לקבל טיפול מיידי.או אפשר לחכות כמה ימים.כמוכ עד כמה זה מדאיג?זה יכול להצביע על מחלה או שפשוט במידה ויש גידול בעיתי יסירו לי את הנקודות?
תודה על העזרה.
שלום,
אשמח לקבל איזושהי התרשמות ו/או המלצה לרופא. לפני כמה חודשים הופיע אצלי מעין פס שחור דקיק וקצר בציפורן ביד ימין. לאחרונה, ובאותה היד, הופיע פס נוסף ארוך ומובחן יותר. האם מדובר בסימפטום אפשרי למלנומה קצוות?
מצורפת תמונה של הפס החדש.
בתודה מראש...
אם הכוונה לפס השחור הדק בקצה החיצוני של צפורן 4 יד ימין, על פניו, ככל שניתן להתרשם מהתמונה, הוא אינו חשוד למלנומה.
לא ברור היכן הופיע הפס הארוך המתואר בפנייתך, על איזה צפורן?
בהעדר מידע נוסף על נטילת תרופות, טיפולי מאניקור , בניית צפורן, חשיפה תעסוקתית של הידיים וכד', לא ניתן להגיע לאבחנה משוערת של השינוי בצפורן.
בכל מקרה, מומלץ לעבור בדיקה דרמוסקופית של הצפורן ע"י רופא עור בקהילה, שעשויה לסייע בקביעת האבחנה.
מאחלת רפואה שלמה
היי, תודה
ראה תמונה מצורפת... לחץ עליה להגדלה
ככל הנראה הממצא לא חשוד למלנומה, ראי המשך התייחסותי לאבחון - בתגובה הקודמת.
בברכה