דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
אכן מתברר שבגרעין אבוקדו יש לא פחות ערכים תזונתיים מאשר באבוקדו עצמו אם את מסוגלת לסבול את הטעם המאד מר. אבל אין שום הוכחות שזה מונע סרטן. בכלל אין ממש הוכחות שכל מיני אנטי אוקסידנטים מונעים סרטן למרות היתרונות הבריאותאים שלהם
בגרעיני תפוח יש חומר הנקרא אמיגדלין שגם ידוע בשם השגוי ויטמין בי 17. זה לא ויטמין אלא חומר אשר מתפרק לרעלן נפוץ - ציאניד זה מנגנון הגנה של הפרי בפני הכחדה אם יאכלו גם את הגרעין. גם כאן הייתה שמועה שהאמגדלין מרפא סרטן אך זה לעולם לא הוכח
אגב בכדי לקבל הרעלת ציאניד מתפוח צריך ללעוס ולבלוע כ 200 גרעיני תפוח... אז אולי גרעיני תפוח כמו גם גרעיני דובדבנים יכולים לעזור לחולה סרטן סופני לסיים את חייו, אבל הם לא מרפאים או מונעים סרטן ..
חשוב מאוד לפנות לדיאטנית במצב זה צריך להתאים תוכנית תזונתית מלאה כדי למנוע התדרדרות תזונתית.
מזונות רכים ונוזליים שאינם נדבקים בטמפרטורה קרה ובטעמים נייטרליים הם המתאימים ביותר
כמו כן יש מספר תכשירים שנתן למרוח על הפה
היי, אשמח לקבל המלצה על תזונאית העובדת עם חולים אונקולוגיים -סוכרתיים מאזור קרית מלאכי/ אשקלון/ אשדוד/גדרה/ גן יבנה/ רחובות והסביבה.
תודה מראש 🙏
מצטערת על העיכוב
לא ידוע לי האם עובדות בכללית
אך עינב קרן ארץ, נאוה פולין ואילנה ארץ שעובדות בבתי חולים כדיאטניות אונקולוגיות עובדות באיזור זה
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן ערמונית שיערך ביום רביעי, 5.9.18 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7, גבעתיים, קומה 3, 'אולם סוזי'.
בהנחיית ד"ר רענן ברגר, מנהל המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9878
רונית שלום
לא ידוע על תזונה ספציפית למחלה או לטיפול זה
תזונה עשירה בחלבון (בעקר חלבון רזה מדגים, מוצריחלב וקטניות) ועשירה במזון צמחי כמו ירקות, פריות, קטניות, דגנים מלאים, שמנים, אגוזים וזרעונים
עם הפחתה במזונות המכילים מעובדים המכילים סוכרים ושומנים, כמו כן פחמימות מדגנים שאינם מלאים תוך הכנה של מזון ביתי עם תבלינים
בסגנון דיאטה ים תיכונית מקובלת היום כתזונה בעלת השפעה על הבראה החלמה ואיכות חיים
שלום רב,
לפעמים מגיעות ידיעות על סגולותיו של הלימון במלחמה בסרטן. שאלתי: האם יש ממשאו דברים מבוססים בנושא? בתודה.
ללימון יש בהחלט רכיבים שהינם בעלי השפעה בהגנה על מערכות הגוף השונות
ויטמין C שהוא נוגד חמצון חזק ועוד פיטוכימיקלים
במחקרים אוכלוסיות נמצא כי אנשים הצורכים פירות בכלל ופירות הדר בפרט הינם בעלי סיכון קטן יותר. זה לא ספצפי ללימון
אנחנו בהחלט מעודדים אכילה , תיבול ושתיה שלו במסגרת תזונה מבוססת מזון צמחי עשירה בירקות ופירות ולווא דווקא בהתיחסות ספציפית לפרי מסויים
שלום, אבא שלי נמצא בתת תזונה חמורה עקב סרטן ריאות (1.70 על 42 קילו). הוא לא מסוגל לאכול מזון רגיל (מגעיל אותו), אז אני משתדלת שישתה אנשור ביום, ויאכל פודינג הדסה אחד, וככה אנחנו שומרים אותו על סביבות ה800 קלוריות ביום, והוא בשום אופן לא מוכן להכניס עוד משהו לפה.
השאלה שלי היא כזאת, האם עדיף להחליף את הפודינג שהוא אוכל, באנשור נוסף בשל הערכים התזונתיים, או להשאיר את הפודינג בשל הערך הקלורי הגבוהה (475) והחלבון (16.5)?
וכמובן אם יש רעיונות נוספים לתזונה שלו, שהם בעלי נפח מינימאלי מול מקסימום קלוריות אשמח לשמוע. תודה
האם יש המלצות בנושא תזונה שמטבית ומקטינות סיכון להישנות סרטן הערמונית.
למשל האם סויה/ טופו/ מומלצות וגבונות לא מומלצות. מיץ רימונים?
קשר לתוספי תזונה: האם יש תוספים שמומלץ לקחת כגון כורכום?
אשמח לקבל עןד המלצות/טיפים בנושא.
בתודה,
סימון
• מספר הנחיות תזונתיות כלליות:
שמור על משקל תקין
• בצע פעילות גופנית או ספורטיבית יומית
• הרבה בירקות ופירות
• שלב בתפריט באופן יומי ירקות אדומים כתומים וירוקים כמו עגבניות , גזר, ברוקולי ועוד
• הפחת בכמות השומן הכללי השתמש בעקר בשמן זית או קנולה
• המעט בחלבון מהחי העדף חלבונים רזים
שלב בתפריט מוצרים על בסיס סויה כמו טופו, כמו גם קטניות
המעט בצריכת מוצרי חלב בדגש על מוצרי חלב שמנים
• שלב דגים צפוניים כמו סלמון, מקרל , הליבוט לא מעושנים לפחות 2-3 בשבוע .
לגבי תוספים היעוץ הינו אישי ולא כוללני ולכן לא ניתן להמליץ באופן גורף
לעומת זאת נתן להשתמש בג'ינג'ר בכורכום שום ותבלינים אחרים בהכנה ובתיבול המזון נותנים הן טעם והן ערך תזונתי לתפריט