דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
דוד שלום,
אם אתה מעוניין לפרסם את השאלון שלך אני מזמין אותך לאעזר באתר שלי.
מפעם לפעם אני מעלה כשירות לקהילה עבודות של סטודנטים, תזות ושאלונים שכמובן קשורים לתחום הבריאות.
http://insuranceip.co.i
שלום רב, שמי כנרת ואני יוצרת סרטים דוקומנטרים. רציתי לשתף אתכם שבשבת הקרובה תתקיים הקרנה של סרט המתעד את התמודדותה של ליאורה, חולת סרטן בשלבי חייה האחרונים. בסרט אנו פוגשים את בני משפחתה, שנה לאחר מותה ומתחקים אחר הבחירות שעשתה, כיצד בחרה לחיות ולהיפרד מהחיים- ללא פשרות.
"מה שנשאר" בסינמטק ראש פינה בשעה 16:30.לאחר הסרט תתקים שיחה עם איתמר, בעלה של ליאורהץ יהיה מרתק! נשמח מאוד לפגוש אתכם.
https://www.youtube.com/watch?v=rs0aGXKi1Ag
נשים יקרות, שלום.
שמי בת-חן ואני סטודנטית לעבודה סוציאלית. לצערי גם אצל אימי התגלתה לא מזמן מחלת הסרטן. בעקבות זאת, החלטתי שאת עבודתי הסמינריונית אעשה בנושא זה.
אני מבינה שהמצב הוא רגיש ואני מודעת לכך. אני פונה אליכן ומבקשת כמה דקות של מענה על השאלון שיסייע לי בעבודת הגמר לסיום התואר. אודה עד בלי די על השתתפותכן הברוכה. רק בריאות, שמחה וטב :) שלכן, אני
מאחל לך ולאמך הרבה בריאות!
בהצלחה בעבודת הגמר!
http://insuranceip.co.il
לימור שלום
אנחנו משתמשים להזנה דרך PEG למעי הדק בנוטרן 2. המוצר מכיל 500 קלוריות שזה יתרון בזמן הנדרש להזנה במשך היממה.
אבל, אנחנו חוששים שהמוצר מכיל חלב או חלבונים מחלב שעלולים להזיק לתהליך הסרטני.
האם יש מוצר שווה ערך צמחי?
תודה!
לחברת איזי ליין יש מוצר בשם איזידרינק הוא על בסיס סויה
מכיל 1.4 קלוריות ל-1 מל כלומר פחות מרוכז מנוטרן
מעבר למוצר זה מחייב תוכנית הזנה חדשה על ידי דיאטנית
כדי להגיע לצרכים הנדרשים בהתאמה לתוכנית הקודמת
תודה על תשובתך.
גם נוטרן2 וגם איזידרינק לא מכילים סיבים.
האם יכולה להיות בעיה בפעילות המעיים לאורך זמן עם תזונה כזו? האם יכולה להווצר בעיית ספיגה בגלל איבוד הפלורה במעי ומכאן גם ירידה במשקל למרות ההזנה? יש לציין שיש שילשולים בחילות ומידי פעם הקאות וכן נוטלים פרוביוטיקה.
חלבון מי גבינה מעלה את רמת הגלוטתיון. למרות שהרופא אסר לקחת תוסף המעלה את רמת הגלוטתיון, האם בנוטרן 2 יש חלבון מי גבינה?
האם חלבון מי גבינה הוא חיוני להתאוששות מהירה יותר, (אבל לטעמי בעייתי מבחינת מקור החלבון שלו בעניין תדלוק הסרטן) ?
האם החלפת התזונה לאיזידרינק עלולה לפגוע בהתאוששות הגוף עליה במשקל ושמירה וחידוש הרקמות אחרי טיפולי קרינה?
הפרומולה היא צמחית ומחליפה תזונתית הזנה מלאה שאינה צמחית
כעקרון יש חשיבות לסיבים בתזונה
יחד עם זאת מנסיון של שנים בהזנות ממושכות ללא סיבים,סהכ זה מסתדר
נתן להוסיף סיבים פונקציונליים כמו בנפייבר
אך לא יחד עם ההזנה אלא במזרק לחוד
מציעה להתייעץ עם דיאטנית זה כבר עניין להתאמה אישית
"מה שנשאר" בסינמטק ראש פינה בשעה 16:30.לאחר הסרט תתקים שיחה עם איתמר, בעלה של ליאורה. יהיה מרתק! נשמח מאוד לפגוש אתכם.
בכל מצב בו יש תנאים לזיהום וקלקול יש לשמור במקרר.
במצב של נסיעה פשוט לזרוק את היתרה ולהכין חדש בחזרה
מכסים בבד כדי שגזים יעברו לתוך הצנצנת . אחרת יתפחו בה חיידקים שאינם זקוקים לחמצן וחלקם מאוד מסוכנים
אני בת 32 , עברתי ניתוח כריתת שני גידולים במעי דק, אמורה לקבל זריקות SANDOSTATIN פעם בחודש, עדיין סובלת משלשולים עד 4 פעמים ביום לאחר ניתוח.
לזריקות שי תופעות ליוואי כגון שילשולים, עצירות,
ירידה במשקל, הקאות, בחילות, סכרת וכו'.
לא הוסבר לי מה עדיף לאכול, אשמח להמלצות
תודה מראש
במקרה זה
מומלץ לגשת ליעוץ אישי של דיאטנית
שכן יש להתייחס להיבטים תזונתים שונים
כמו כן יש שינוי בעוצמה ובתדירות התופעות
גלוטתיון הוא האוקסידנט הטבעי החזק ביותר הקיים והמיוצר בכבד.
הזדקנותנו ותזונתנו הלקויה גורמת לירידתו בתאים ובדם ומורידה את יכולת הגוף להלחם ברדיקלים החופשיים הגורמים לנזקים בדנא מחלות שונות וכן סרטן.
זו הסיבה שאנשים מבוגרים חולים יותר.
שאלתי היא האם נטילת גלוטתיון או (מרכיביוו ויטמין C, אציטלציסטאין וחומצה אלפאליפואית ) יכולים למנוע חזרת הסרטן אצל חולים ש"הבריאו" כתוצאה מטיפולים אגרסיביים שמערכת הרפואה מציעה
כיצד אנו מודדים את הגלוטתיון בדם? בתאים? על מנת לדעת אם חסר?
האם המערכת הרפואית מודדת ערכים אלו אצל החולים?
תודה
אכן נוגדי חמצון שונים תפקידם להגן על הגוף בפני נזקים חמצוניים שחלקן מעלים את הסיכון להתפתחות תהליכים לא תקינים בתאי הגוף
כחלק מזה יכולים לתרום להגנה בפני הישנות תאי סרטן. במחקרים לא נמצא שנטילתם כתוסף מגינה אלא אף היו מחקרים שהראו סיכון ונזק
לעומת זאת צריכתם מהמזון כמרכיב סינרגי יחד עם ויטמינים סיבים ופיטוכימילקים המצויים יחד יכולה לתרום למניעה של הישנות המחלה
לכן אנו ממליצים על צריכה מגוונת של ירקות פירות צמחי תבלין קטניות ועוד
סלניום שהינו מנרל המצוי במבנה הגלוטטיון הפעיל, מאפשר יצור תקין של אנזים זה. מכאן אנו ממליצים על צריכה של מזוונת שהינם מקור לסלניום כמו אגוזי ברזל.
יש לי מחקרים המראים שיפור במצב חולים שקיבלו גלוטתיון.
לא מצאתי שום מחקר הסותר זאת כפי שאת מציינת כאן.
אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למחקרים שהצביעו לכאורה על הרעה במצב החולים כתוצאה מהעלאת רמת הגלוטתיון בדם ובתאים.
בשיחותי עם רופאים תמיד הם חוזרים שיש מחקרים שמראים שזה יכול להזיק אבל אף פעם לא הצלחתי לקבל מהם אפילו מחקר אחד כזה.
אני מבולבל כי כולם אומרים שיש אבל לא מצליחים להביא סימוכין ומה שאני מוצא מראה ההפך