דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אמא שלי אובחנה עם סרטן השד ואני מחפשת לה תזונאי/ת באזור משגב-כרמיאל בצפון שתוכל לתת לה המלצות תזונתיות להתמודדות וחיזוק הגוף ומערכת החיסון
תודה
באיזו קופה
או באיזה בית חולים מטופלת
שלום רב,
אני כ- 3 שנים לאחר הסרת וושט בעקבות סרטן הוושט. כחצי שנה אחרי הניתוח התחילו לי תופעות של גיהוקים בטעם ביצה וכעבור 12 שעות שלשול מימי למשך יומיים. זה בא והולך כל הזמן לפחות פעם בשבוע אני מושבת ליומיים- שלושה. בדיקות גסטרוסופיה וקולונסקפיה יצאו נקיות. ניתן לי כמה פעמים אנטיביוטיקה שמקלה והסימפטומיםם נעלמים לכמה שבועות/חודשים ושוב חוזרים. אני לוקח אמופרדקס באופן קבוע וגם ויטמין סי ופרוביוטיקה (ביו 25 והחלפתי לגיארו)
האמת זה ממש מייאש שאין מושג מה יש לי. האם מוכר לך תופעה זו והטיפול בה במסגרת תזונה (עשיתי דיקור ורפלקסולוגיה ועזר חלקית). בעיקר מעניין אותי האם מוכרת לך תופעה זו והטיפול בה.
במצבים בהם לאחר כריתת ושט יש גם כריתה של השסתום בין הושט לקיבה
יש בהחלט תופעות יש גיהוקים, עליה של מזון ואו ריח של מזון לא מעוכל.
אבל התופעה לא בהכרח מגיעה עם השלשולים
מקווה שלא יקרה אבל כדאי לראות האם מתרחש בסמוך לאחרוה שונה, כבדה, שמנה
מכייון שאיננו יודעים באופן מקדים על התרחשות התופעה
נתן לבדוק האם קשורה לעיכול לא מלא של המזון
מה שנתן לעשות להחליף את הפרוביוטיקה בפרוביוטיקה עם אנזימים בעקר היה לאלטמן או בחברה אחרת או לקחת באופן קבוע בארוחה הגדולה יותר כלומר זו המכילה יותר חלבון ושומן גם אנזימים כמו קריאון
אפשר לנסות
שלום רב,אינני מתגוררת בארץ, אלא ברומניה. קיים כאן בית חולים חסר משאבים עם מחלקה לילדים חולי סרטן.חשבנו לקנות להם מסחטת מיצים קשים בסחיטה איטית. הרופאה אמרה שישמחו לכך. דיאטנית אמרה שמיצים יכולים להזיק לילדים חולי סרטן.
ואם ניתן לקנות מה עדיף מסחטת מיצים או בלנדר ?אשמח לדעת מה דעתכם. תודה רבה
כעקרון צריכה של ירקות ופירות בהחלט מומלצת כחלק מתזונה של ילדים בכלל
ובהתמודדות עם מחלה בפרט
כל דרך אכילה הינה מומלצת: טרי, מבושל, רסק, מיץ כמובן בהתאם ליכולת של כל ילד וכן טעמו האישי
ישנם מצבים שונים בהם ילדים במהלך מחלה או טיפול מתקשים לאכול ירקות או פירות טריים ולכן נמנעים מאכילתם.
במצבים אילו נתן לעודד אותם לאכול מצים, רסקים, קרחונים מבוססים על מיצי פרי או ירק טבעי ועוד.
למצבים אילו תועיל מסחטת מיצים קשה
איני מכירה איסור על מיצים טבעיים לילדים על סרטן אבל כל מקרה לגופו
חשוב שהם יהיו תוספת כגוון או במקום ירקותופירות לא יחליפו את סך השתייה
או במקום מזון מזין אחר
כל אחד נותן מרקם אחר
מכיוון שבלנדר פשוט עושה את העבודה
ובמיצים צריך משהו מקצועי
הרי שנתן לרכוש את שניהם
שלום לחברי הפורום,
אימי חולת סרטן השד שלב 4 ומטופלת בבי"ח בילינסון. היא היתה מטופלת תקופה ארוכה באדריאמיצין בהצלחה רבה. הגידול קטן משמעותית אך החלו בעיות בלב כתוצאה מטיפול ממושך באדריאמיצין. הטיפול לכן הופסק והוחלף.
מאז טיפולים שונים של כימותרפיה אינם עוזרים לה והגידול ממשיך לתקוף. בכל הטיפולים בינתיים חשוב לי לציין שאין לה תופעות לואי. למרות שהרופאים אמרו לה שמזלה שאין לה תופעות לואי, היא משוכנעת שזה חוסר מזלה משום שזה מעיד שהתרופה איננה נשארת מספיק זמן בגופה כדי להשפיע. כרגע היא מטופלת בשתי תרופות (ללא תופעולת לואי) taxol/carboplatin.
מצבה הולך ומחמיר ואני מצרפת לכאן מאמר שיצא לאחרונה על הקשר בין חילוף חומרים מהיר והשפעתה על טיפול. האם אתם מכירים נושא זה או יודעים על זה יותר?
המאמר ששלחת עוסק בהשפעת חיידקי המעי על הטיפול הכימותרפי דווקא בדגש על הפחתת תופעות לוואי שלה ויעול פעולתה.
פחות עוסק במטבוליזם של הגוף. יש פסקה קצרה לגבי נושא הצום והשפעתו על הקטנת תופעות לוואי ושיפור פעילות הטיפול.
זו ההתיחסות היחידה לגבי מטבוליזם. נתן לדון בזה עם הרופא ודיאטנית המרפאה לגבי אמא.
אבל כולם מדגישים כי הקטנת תופעות הלוואי הינה חלק חשוב בטיפול מאפשר להגביר את הטיפול הן במינון והן במשך וכן למנוע תופעות לוואי לא רצויות
את זה יש לחזק שוב לאמא
הטיפול בפרוביוטיקה עדיין לא ברור אבל אין התנגדות לנסות כמו גם טיפול בסיבים פנוקציונליים כמו בנפייבר
הי,
בת 48, דיאגנוזה של טריפל נגטיב דרגה 3 לפני שנתיים, שטופל. לפני כחצי שנה דיאגנוזה של שלב 4 כרגע בשד, בעצמות ובלימפות.
צמחונית.
דיאטן קליני אמר שאין מה לשנות תזונה בשלב הזה.
תזונאית נטורפיסטית אמרה שצריך להוריד את רמת החומציות, לעבור בעיקר למזון בסיסי, ולהוריד לחלוטין סוכרים וקמחים לבנים. להתבסס על קטניות, ירקות ופירות + תוספי אומגה 3, ויטמין C, פרוביוטיקה.
קראתי היום מחקר שאומר שצריך להפחית נחושת בגוף - מה שאומר שאסור לאגול קטניות בכלל, ואם כבר קמח אז שיהיה לבן, ואם כבר אוכל אז שיהיה חלב, גבינה לבנה וכו'.
מה עושים עם המידעים הסותרים? אני מאמינה גדולה של תזונה (כאמור צמחונית מגיל 9).
יש לומר שניסיתי את הדרך של התזונאית אחרי 3 חודשים יש החמרה במצב ההתפשטות של הסרטן (אולי האוכל לא הספיק לעבוד, ואולי כמות הנחושת בדם עלתה, ואולי שום דבר לא באמת משנה אחרי שהסרטן מתפשט).
האם תוכלי לסייע לי בלהבין מי צודק?
לצערינו גם אנחנו אנשי הטיפול
לא יודעים מהי האמת האחת והמוחלטת בטח לגבי תזונה
שבה יש כל כך הרבה מרכיבים שונים עם שונות בין איש לאיש
יחד עם זאת קיים יותר מידע לגבי השפעה מטיבה של תזונה העשירה בירקות, שמן זית , דגנים מלאים וקטניות.
נחושת הינה רק מרכיב אחד, יש לו השפעה במחקרים הוא נבדק כרכיב יחיד ובמינונים הגבוהים מהצריכה הרגילה. הוא בהחלט נותן כוון טיפולי אולם עדיין לא מספיק בשביל להרפות ממך את התזונה הקודמת.
כמו כן אבץ הינו רכיב המפריע בספיגה של נחושת. נתן לבדוק את רמת האבץ ולתסף, בהתאם.מזונות המכילים הן כמות של נחושת והן של אבץ, ההצטברות המזיקה של הנחושת פוחתת
כמו כן שולחת לך קישור עם כמות מדוייקת של נחושת באם תרצי לבחור מאילו הצמחים העשירים פחות. בראש הרשימה יש דווקא מזונות מהחי
למרות זאת כמו שאמרתי אנחנו לא יודעים הכל. ויתכן וגם תשובתי לא מכוונת אותך בהחלטה.
שלום,אני בן 64 שוקל 84, גובה 1.73 מקבל רק כדורים לכולסטרול וויטמין D, אובחנתי כחולה בסרטן ערמונית עם גרורה בלימפה. אני עומד לקבל טיפול הורמונלי משולב בזריקות + רדיותרפיה חיצונית. אודה לך באם תוכלי להנחות אותי (עד למפגש מסודר עם דיאטנית) מאילו מזונות עדיף להמנע לחלוטין, ומה לצרוך בעדיפות גבוהה. בפרט אני מוטרד מכך שקראתי שרצוי להמנע ממוצרי חלב בעוד שידוע לי שהתרופות עשויות לפגוע בעצמות..
תודה,
כעקרון יש להקפיד על תזונה מאוזנת מגוונת תוך שמירה על משקל
כדאי להרבות באכילה של ירקות בכל אופני הכנה
כדאי לשלב קטניות ומוצרי סויה כמו אדממה, פולי סויה וטופו 2-3 בשבוע
לשלב מעט גרעינים ואגוזים כמו גרעיני דלעת, חמניות, מלך
לשלב 2 בשבוע דגי ים צפוני כמו סלמון
לגבי מוצרי חלב ההמלצה היא להימנע ממוצרי חלב שמנים נתן לצורך 2 מנות ביום של יוגורט חלב או גבינה
כמקור לסידן חליפי טחינה, אגוזים וקטניות
תודה על התשובה
האם מותר לאכול עוף
מה נקרא מנה יומית של מוצרי חלב או יוגורט
האם ישנה המלצה או צורך לשינוי תזונתי על מנת לסייע בטיפול במלנומה גרורתית, במידה וכן למי ניתן לפנות בעניין או מהן ההמלצות העיקריות?
בתודה מראש
באם במהלך הטיפולים במלנומה יש תופעות כמו בחילות, הקאות, חוסר תיאבון או אחרים כדאי להתייעץ עם דיאטנית של המחלקה
באם השאלה היא לגבי המלצות תזונתיות כלליות
צריכה של ירקות ופירות העשירים בקרוטנואידים כמו גזר, עגבניה, דלעת, דלורית, פלפל, אפרסק/נקטרינה, מילון , מנגו ועוד. מומלצת נתן לצרוך הן מבושל הן חי והן סחוט רצוי עם הקליפה שכן רכיבים אילו אינן נפגעים במהלך הבישול וההכנה.
להעדיף שימוש בשמן זית על שמנים צמחים אחרים.
להמעיט בצריכת אלכוהול
לצרוךביצה ודגי ים עמוקים כמקור לויטמין D ואומגה 3
ראשית, תודה רבה על המענה המהיר!!
בהמשך לתגובתך, האם צריכת ויטמין D ואומגה 3 מכדורים יעילה כמו ממזונות בהנחה שהחולה לא אוכל כמו שצריך? והאם יש חשיבות לצריכת ויטמינים נוספים ואם כן אילו מומלץ ליטול? שכן הרופא המטפל לא ציין זאת לכששאלנו לגבי זה.
שוב תודה רבה!!