מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
בעלי החלים לפני כשנה וחצי מהודג'קין והיה מטופל בכימותרפיה. אני בהריון בחודש חמישי מטיפולי פוריות.השתמשנו בזרע טרי שכן היה שיפור בזרע שלו לאחר 3 מחזורי טיפול. (הזרע הקפוא היה חלש מאוד).רציתי לשאול : 1. האם "בטוח" להשתמש בזרע טרי אחרי טיפול בכימותרפיה? האם שימוש בזרע טרי מעלה את הסיכון לפגמים כלשהם?(רציתי לציין גם שעברתי הפריה עם מיקרומניפולציה.) 2. האם סוג זה של סרטן עובר בתורשה לילדים?אודה לכם על תשובתכם
שלום רב
חולי הודגקין מתבקשים להקפיא זרע לפני טיפול כימותראפי. אולם פעמים רבות הזרע באיכות ירודה בגלל המחלה.
לעתים ייצור תאי זרע חוזר לאחר הטיפול הכימי אם כי כמו אצלכם גם כאן ספירות הזרע נמוכות.
בשל % גבוה מהאוכלוסייה הכללית של שינויים גנטיים בזרע ישנו סיכוי לפחות תאורטי כי הטיפול ב ICSI עלול לגרום להפריה עם תאי זרע לא תקינים.
לא כך המצב כאשר האשה מתעברת ללא החדרת הזרע לביצית.
אולם מצבכם הפריוני דרש את הטיפול ב ICSI
המלצתי סקירות מערכות ולשקול ביצוע מי שפיר. לא תמיד בדיקות אלה יגלו בעיות אך חשוב לבצעם. ברובם של המקרים הילדים בריאים, אני מאחל לך הצלחה בהריון
שלום רב, אני בת לאם שחולה כבר 7 שנים במחלת סרטן השחלה. אמי עברה כשלושה ניתוחים וכשלושה סטים של כימטרפיה וסט אחד של הקרנות. בפעם הזו שחלתה במחלה, הסרטן יצר לה נמק באגן השמאלי, היא נותחה אך לא הצילחו להוציא לה את הגוש, דבר אשר יצר את הנמק. לאחר הניתוח קיבלה טיפולים כימוטרפיים וסדרה של הקרנות. לפני כחודש עשתה פד סיטי ונראה כי הגוש גדל.ברצוני לדעת האם קיים טיפול אחר ושונה שיצליח להעלים את הנמק???מה ניתן לעשות במצב זה???
הרופאה ביקשה ממנה לעשות סיטי בטן ואז לגשת אליה בחזרה לראות האם הגוש גדל עוד בתקופה זו ואם כן אז היא תאלץ לקבל שוב כיתמוטרפיה. אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי!!!!!
תודה רבה
שלום רויטל
עם תום הטיפולים הכימותראפיים חולפים מספר חודשים עש שהמחזור חוזר.
לעתים תוך שלושה חודשים ולעתים זמן רב יותר. מעבר ל 6 חודשים סביר להניח שהשחלות נפגעו אם כי לעתים רחוקות מחזור חוזר לאחר שנים.
בכל מקרה כשהמחזור חוזר כדאי לבדוק את ברזרווה השחלתית ולהתייעץ לגבי משמעות התוצאות לגבייך.
אם מחזור לא חוזר כעבור למעלה מ 4 -5 חדשים יש לשקול קבלת טיפול הורמונלי תחליפי.
לאחר סיום טיפולי כימותראפיה אם הוסת חוזרת יש לדאוג למניעת הריון בטוחה. זאת לפחות לתקופה בה אסור לאשה להרות.
גלולות למניעת הריון בטוחות ויעילות אך יש לברר אם אין איסור למתן גלולות. יש לוודא תפקודי כבד תקינים, שאין נטייה לקרישיות יתר. כמו כן שאין הגידול רגיש להורמונים. מחלת לימפומה אינה תלויה בהורמונים ועל כן אין מניעה. אבל יש לוודא שאין מניעה לגלולות בגלל הסיבות הקודמות שהזכרתי.
לפני התחלת גלולות כדאי לוודא מה התפקוד השחלתי. כאשר נוטלים גלולות לא ניתן לבצע בדיקות אלה