מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום,
אני בת 25 ולוקחת גלולות בערך 7 שנים...
כבר כמה שנים עם גלולות מליאן ונודע לי שאני נשאית גן BRCA-1
שאלתי את הרופאת משפחה אם עלי לשנות גלולות או להפסיק לגמרי לקחת, אבל היא אמרה שכמות האסטרוגן קטנה בכל הגלולות כיום כך שאין בעיה. אולם אני שומעת שרופאי משפחה או רופאי נשים כן מציעים לאישה להפסיק גלולות.
אשמח לייעוץ :)
שלום. הכל חדש ולא ברור איך להתמודד
האם יש קבוצת תמיכה לנושא של גינקו-אונקולוגיה
במרכז? אשמח לקבל טלפון או מייל או כתובת
תודה מראש
לד''ר קורח בוקר טוב
האם ניתן לבצע את ניתוח כריתת המערכת הגניקולוגית + האומנטום בניתוח לפרוסקופי?
לד''ר קורח שלום רב,
האם בשיקולי הניתוח יש משקל/ התחשבות גם ברצון החולה?
שבוע טוב
לצערי לפני שבוע אובחן אצל אימי גידול ממאיר בחלל הבטן, צפק .
הגידול בשלב מתקדם כולל מס גרורות ,מסוג קרצינומה
החלה יום ה האחרון סידרת טיפולי כימותרפיה ומרגישה רע עם תופעות הלוואי.
מס שאלות
א. מה אחוזי הצלחה של ריפוי או דיכוי מחלה מסוג זה ע״י כימותרפיה.
ב. האם כאבים ברגל קשורים בטעות לגרורות בבטן ?
ג. ישנו מכון בשם cancer hop באינטרנט שמפרסם את עצמו בנושא התאמת
התאמת טיפול כימי ע״י גנטיקה וסוג הגידול ( לוקחים דגימה לחול למעבדה ומבצעים נסיונות ע״י חומרים כימים שונים ובודקים מהם משפיע בצורה טובה על הגידול , מכאן בשיתוף האונקולוג מבצעים טיפול בהתאם .
המכון מתייעץ ומכוון את האונקולוג ...
האם מישהו שמע עליהם , ויודע להמליץ כן לא
0529462803 דויד
ה
שלום לך,גידול ראשוני של הצפק מתנהג לרוב כסרטן השחלה/חצוצרה אך מעצם מהותו איננו מוגבל לאיבר מסוים ולרוב נמצא במידת התפשטות מתקדמת בחלל הבטן, כפי שאכן נמצא אצל אימא.אחוזי ההיוותרות בחם דומים לאלה של סרטן השחלה ונעים בפרסומים שונים על ממוצע של 30-40% ל 5 שנים. חשוב להדגיש שההיוותרות אינה בהכרח ריפוי. חלק ניכר מהנשים חיות עם הישנות מחלה ותחת טיפולים נוספיםלצערי, עד היום אין הוכה לכך שרפואה מותאמת אישית באמצעים הקימם היום ובטכניקות הנבדקות כולל זו שהזכרת שיפרו את הפרוגנוזה של החולת שלנו. אני מקווה שהדברים ישתנו בעתיד הקרובבברכת רפואה שלמה יעקב
ברצוני לקבל מידע לגבי כריתת שד ושחלות מניעתית.
האם קימים ברשותכם מאמרים או מחקרים בנושא?
אני מחפשת מאמרים שיתמקדו בהיבט הפסיכולוגי, מדוע לכרות כריתה מניעתית, האם מומלץ, מה החלופות, האם הניתוח ימומן ע"י מערכת הבריאות אף על פי שמדובר בניתוח מניעתי אצל אישה שטרם חלתה בסרטן, והאם לאישה שעושה כריתה אלקטיבית מוצעת עזרה מארגונים שונים כפי שאישה שכבר חלתה בסרטן ומבצעת כריתה, תקבל.
תודה!
שלום רבהנני בת 56 . חליתי בשנת 2008 , עברתי למפקטומי וסדרת הקרנות. טופלתי בלוקרין ובטמוקסיפן. לפני כחדשיים הופיע דימום מינורי , בוצעה דגימת רירית רחם שתוצאותיה היו תקינות. בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית לבדיקת מקור הדימום ונמצא עיבוי רירית רחם (13 מ"מ ).בבדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית - נמצאו פוליפים, הומלץ על הוצאתם בהיסטרוסקופיה ניתוחית.עקב תהליך זה הופסקה נטילת הטמוקסיפן.כחלק מן המעקב בוצעה בדיקה הורמונלית בה נמצא כי ישנה עלייה ברמות האסטרוגן . (450 במקום 70 בבדיקות עד כה).כמו כן בוצעה בדיקה אצל גניקולוג שטען כי קיימת פעילות שחלתית.אתמול הופיעו כאבים בחלק התחתון של הבטן ודימום בהיר ומאסיבי בדומה לדימום מחזורי.האמנם דמוום ווסתי? האם קיים קשר בין הפסקת הטיפול התרופתי להופעתו?או שמא מדובר בדימום כתוצאה מן הפוליפ שנמצא ברחם?חשה חרדה מהתפתחות סרטן רחם/שחלותתודה מראש
בביופסיה שעשיתי לא נמצא המקור לגרורות הסרטניות שנמצאו בחלל הפריטונאום. מאחר שהגיבו ל- CA125 ההשערה היא שמקור הסרטן הוא בשחלה.
מה הסיכוי לאבחון שגוי?
איך אפשר להחליט על טיפול כשאין איבחון ברור?
התמונה הכוללת בהדמיה אופי פיזור המחלה ותשובת הביופסיה יתנו את המידע לגבי הסבירות של מקור הגידול. גם במידה ואין יודעים במדויק את מקור הגידול עדיף לטפל בגידול שיגיב לטיפול כמוטרפי (כמו סרטן שחלה למשל). על פי התיאור המצומצם שנתת קיים אכן סיכוי שהגידול מתנהג כגידול שחלתי. כמובן שאין בתשובה זו מתן יעוץ מלא על כל ההיבטים הקשורים לאבחנה ומהלך הטיפול המוצע.
רפואה שלמה
שאלה מצוינת ואני אכן מציע שתתיעצי על כך שוב עם המטפלים שלך
אם לא פספסתי נתון מסוים אזי, אינני חושב שהתועלת בתרופה משמעותית.
במידה והשלמת את תכנון המשפחה מומלץ להסיר השחלות והחצוצרות בהמשך. על פי הנתונים המצטברים בשנים האחרונות קיים יתרון לבצע זאת עוד טרם הגיעך לגיל 40