מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
דר קורח הניכבד!!
האם ישנה בשורה חדשה בתחום הטיפול בסרטן השחלה מהכנס האונקולוגים שהיה בחודש שעבר
האם ישנה איזושהיא תקווה למחלה חשוכת מרפא זאת. אני חיה ללא תקווה ויודעת שהכל תלוי בשלב גילוי המחלה . שלב 1 ו2 התחלתי הוא בעל הסיכויים הגבוהים ביותר לריפוי ואילו אני בקטגוריה הלא טובה. שלב שלוש סי..כך שהשאלה היא לא האם הסרטן הזה יחזור אלא מתי?? ואז יישארו לי מספר מועט של שנים לחיות... דר קורח!! יש שינוי?? יש תקווה שלא היתה קיימת בשלושים שנה האחרונות שהטיפולים נם סטנדרטיים ולאו דווקא מרפאים
ממתינה לתשובתך...המודאגת...
והאם יש סיכוי שהתרופות האימנותרפיות יכנסו בקרוב לטיפול גם בסוג סרטן זה??
בתודה,
מיטל
שלום לך,
מרבית הנשים המאובחנות עם סרטן שחלה הן בשלב IIIC ומעלה. לצערנו, מרבית הנשים תחווינה הישנות מחלה. גם במצב זה עדיין קיימים טיפולים מאריכי חיים. במהלך השנים האחרונות נמצאו מספר טיפולים שסטטיסטית מאריכים את חיי החולות, אולם עדיין אין בנמצא, מנגנון או תרופה שיהוו מהפך בתגובה לטיפול. אני מעריך כי בשנים הקרובות יתפרסמו מחקרים אודות שילוב של תכשירים נוספים, אמונותרפיה וכדומה. כמובן שאיננו יודעים מה תהיינה תוצאות אותם מחקרים.
שלום רב,
עברתי ניתוח כריתת רחם רדיקלי בעקבות סרטן צוואר הרחם בדרגה 1A2
הפתולוגיה יצאה נקייה ואני לא צריכה המשך טיפול.
מה המעקב הנהוג אחרי מצב כשלי?
תודה
לכל מחלקה קיים פרוטוקול מעקב משלה. בשנה הראשונה מקובל לבצע מעקב אחת לכ 3-6 חדשים עם מעקב פאפ אחת לשנה. בשלב מוקדם כשלך אין פרוטוקול המחייב ביצוע בדיקות הדמיה (PET CT). כחלק מהמעקב השגרתי
רפואה שלמה
בהמשך לשאלתי על יעוץ ממומחים, או בתי חולים מחו"ל שמתמחים באונקולוגיה וסרטן השחלות בפרט. אשמח להמלצותיכם על מספר מרכזים/בתי חולים המובילים בתחום שכדאי היה לפנות אליהם ליעוץ. אשמח לכמה אופציות של שמות או מרכזים מומלצים ומתקדמים מבחינה מחקרית וטיפולית בתחום סרטן השחלות.
בנוסף, האם שמעתם על בדיקות פרטניות שמציעות החברות אונקוטסט (מבית טבע) , אונקוטופ, או cancer hope , אשר מציעות בדיקה פרטנית של תאי הגידול על מנת לנסות למצוא טיפול כימי או ביולוגי מתאים? האם הרפואה הציבורית אכן עובדת במקביל לאחת מהן או מכירה בתועלת הבדיקות ?
אם כן , איזו בדיקה יכולה להתאים לאימי אשר הוגדרה על גבול הפלטינום רסיסטנט/סנסיטיב? היא טופלה בקרבופלטין+טקסול ולאחר מכן באווסטין ולצערנו בתוך חצי שנה המחלה חזרה.
תודה מראש ממשפחה אובדת עצות,
היי מיטל,
חברה שלי מצאה בדיקה שנקראת correctchemo ,לקחו לה חלק מהגידול אחרי הניתוח וזה נשלח לארה"ב , גם עם סרטן שחלה.ממה שהבנתי היא עשתה את זה באישור הרופאה שלה. לדעתי שווה לבדוק.
כל הבדיקות שציינת ובדיקות נוספות שהוזכרו ביעוץ שקיבלת בפורום הינן בדיקות המנסות לתהות על קנקנם של הגידולים השונים. לכל בדיקה המאפיינים שלה על יתרונותיה התיאורטיים וחסרונותיה הידועים.
לצערי, עד כה, בסרטן השחלה לא נמצא מוטציה או מימצא מולקולרי אחר שיאפשר רפואה מותאמת אישי למעט, המוטציה ב BRCA המעלה הגיון בשילוב הטיפול במעכבי PARP כדוגמת OLAPARIB (LYNPARZA . לאור זאת ניתן אמנם לבצע הבדיקות אך בסרטן השחלה לא נימצא כי שימוש באחד ממבחנים אלה ישפר את תוחלת החיים.
חלק מהנשים כן מגיבות ל טיפולי קו שני למרות ההישנות המוקדמת יחסית.
בעולם מתבצעים מחקרים רבים בסרטן השחלה, כולנו תקווה שתימצא פריצת דרך, שתסייע בהארכת חיי המטופלות והחלמתן של נשים רבות יותר מגידול זה.
לגבי המרכזים המוכרים בעולם - קיימים רבים כאלה - ביניהם Memorial Sloan Kettering New York, MD Anderson Houston Texas, Fox Chase Philadelphia, וכן רופאים/מרכזים אירופאיים - Charite, Berlin, Germany, והמרכזים ב Essen Germany, לונדון אנגליה ומילנו איטליה.
בהצלחה בבחירת הטיפול.
היי
תתקשרי לאונקוטסט תתיעצי.
לא.תמיד האבחנות של הסרטנים נכונה!
שלום פרופסור נכבד,
אני בת 39 , לפני חמש שנים חליתי בסרטן השחלה. הוגדרתי שלב 1 סי. הסירו לי את הגידול בניתוח ויחד איתו את השחלות ברובן. בשחלה השמאלית היה הגידול והימנית נמצאה נקיה לאחר בהוצאה ברובה. חלק ממנה הוקפא למטרת השתלה עתידית. כך נותר ברחמי פיסת שחלה קטנה ורחם כל השאר הוצא. בעללי ואני הקפאנו עוברים 7 במספר. מהם האוויר העולם תינוק מקסים לפני שנתיים וחצי. לפני חצי שנה ניסיתי להתעבר באמצעותם שוב אך זה לא צלח ונותרתי ללא עוברים. עתה האופציה היחידה שלי להרות בתקווה,הינה השתלת שחלה (מאחר ובדיקת amh יצאה 0.14). ושאלותי הן להלן: 1. האם יש סיכוי טוב שאהרה ושההשתלה תצליח,הם הסיכויים,פיסות החלה המוקפאות הינן מוקפאות מאז שהייתי בת 34 והשחלה היא תפקדה למופת. 2. האם לדעתך כדאי לי לבצע מהלך זה שזה סיכון גבוה מדי להחזרת הסרטן? האם אי פעם בוצע הליך כזה בקרב מישהי שחלתה סרטן השחלה? עלי לציין שיש ברשותי אישורים האונקולוג שלי לעבור את ההליך. אך כששוחחתי עמו על כך לעומק הוא אמר שלא ניתן לדעת אף פעם אם נשאר תא אחד אפילו או עבר ללשחלה זו אפילו שאז נחשבה נקיה מסרטן, לכאורה. לכן אני מתלבטת מה עלי לעשות. מאחר ובעלי ואני מאצים אחים לתינוק שלנו, אז הכיוון יותר לחיובי. אך עלי לדעת האם בכלל יש לי סיכוי שזה יצליח?ומה דעתך המקצועית בנושא. 3. האם ניתן לבצע את ההשתלה בהרדמה חלקית כדי שאוכל להתאושש ממנו כמה שיותר מהר ולהמשיך להיות בקרבת בעלי ובני.אם קראת עד כה,בעלי ואני מאוד מעריכים זאת. ונודה לתשובותיך המקצועיות, על שלוש השאלות. בהערכה ובכבוד. אושרה
שלום,
ראשית הרבה תודה בעללי ואני מעריכים זאת.
שנית,רצינו לדעת היכן ניתן לברר האם השחלה שקיימת (השארית) עדיין פועלת?
האם ניתן להגיע אליך והאם זה אפשרי דרך קופת חולים,אנחנו מחיפה.
אבל נגיע לאן שצריך..
ממתינים לתשובתך הכנה,
אושרה
שלום רב.
בת 32, אובחנתי עם סרטן צוואר רחם לפני כשלושה שבועות. שני רופאים בכירים בבתי חולים שונים הציעו האחד כריתה רדיקלית עם פתיחת בטן והשני כריתה דרך לפרסקופיה. אני מבולבלת ולא יודעת באיזו שיטה לבחור, כל אחד מציג את היתרונות של השיטה בה הוא תומך.
לעזרתך אודה.
שתי השיטות בטוחות וטובות. הנסיון שנצבר בניתוחים פתוחים אמנם גדול יותר, אך קיימים מספר מצומצם של גינקו-אונקולוגים שצברו נסיון גם בטכניקות לפרוסקופיות, עם או ללא סיוע רובוט.
על מנת לקבל נתונים אוביקטיביים כדאי לדעת מהו גודל הצוואר ומספר הניתוחים שביצע המנתח בכל אחת מהטכניקות, והאם ביצע כמתלמד או כמוביל הניתוח
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון.
השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשנה האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה, אורך מילוי השאלון כ-10 דקות.
המון תודה על שיתוף הפעולה!
אנשים יקרים,
שמי דוד, אני מגיע מתחום הפסיכולוגיה הרפואית. במסגרת ההכשרה שלי כלוגותרפיסט קליני- טיפול על ידי מתן משמעות, אני מנסה להגיע להבנה של התהליכים שעומדים בבסיס היכולת להפוך אירוע משברי, כגון מחלת הסרטן, לאירוע בעל משמעות חיובית שהובילה לצמיחה.
אני מעוניין לראיין מחלימים שמצאו משמעות בתהליך ההתמודדות עם המחלה. לשם כך, כל שאצטרך הוא לשוחח עמך טלפונית ולשמוע את סיפור המחלה ואת האופן שבו היא הובילה לתחושת משמעות ותהליכים של צמיחה, גם אם אלו היו מינימאליים . שיחה כזו יכולה להימשך בין 20 דק ל60 לפי סיפורו של המרואיין. (ניתן גם לקיים מפגש פנים אל פנים, לפי נוחות המרואיין) השתתפותכם חשובה מאד, שכן היא תאפשר לנו לאתר אסטרטגיה טיפולית על מנת לקדם תהליכי משמעות בהתמודדות עם מחלות מאיימות חיים.וזה כשלעצמו, משמעותי :)
למשתתפים יועבר מידע בנוגע לממצאי המחקר
אם ישנן שאלות נוספות , ניתן לפנות אליי ל israel.m.david@gmail.com
או טלפונית 0542555668.
אני מודה למי שייסייע ולמי שחשב לסייע.
דוד
לפני שנה וחצי התגלה אצל אימי בת 60 סרטן השחלות במצב מפושט שדרש טיפולים כימיים, ניתוח ואז עוד סשן של 6 טיפולים כימיים לאחר הניתוח. לאחר מכן עברה טיפול ביולוגי במשך כ 3-4 חודשים ובבדיקות המרקר האחרונות מהשבוע המרקר רק היה במגמת עלייה של 47.7 . מהן חלופות הטיפול הביולוגי במצב הנוכחי לאחר שהמרקר רק עולה? כיצד ניתן לטפל מלבד הביולוגי? אנא ציינו את כל האלטרנטיבות כולל אלו במתכונת ניסיונית ומחוץ לסל הבריאות. כמו כן ברצוננו לקחת אותה לחוות דעת נוספת יש מקום בו ניתן לראות רשימה של רופאים ופרופסורים מובילים בתחום גניאונקולוגיה בארץ ובחו"ל?
תודה מראש