מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום לכולן,
סיימתי טיפולים ונשארו לי קופסאות סגורות של פטריות מרפא של מיקוליביה
מיקו וומן וקורדיספס פיור.
אשמח לתת אותן במתנה למישהי שעוברת טיפולים כרגע.
אני גרה בהוד השרון, אז כל מי שנמצאת באיזור מוזמנת לכתוב לי הודעה.
שלום רב,
אני בת 40 כ 7 חודשים אחרי הטיפול האחרון בלימפומה הודג׳קין (6 מחזורי abvd).
לאחר 3 חוד׳ חזר המחזור, ועשיתי כעת פרופיל הורמנלי שהראה - FSH 35 ו -
LH 30 (יום 3 במחזור).
האם ה FSH אמור לרדת לרמות נורמליות? כמה זמן זה אמור לקחת? מה הסיכוי לכניסה להריון בגיל כזה? האם זה אומר שהרזרביות הביציות נפגעו (מספר הביציות) או גם איכותן? (או במילים אחרות, האם אפשר יהיה לשאוב ביציות ולהשתמש בפונדקאית או שהביציות עצמן לא תקינות)ֿ
תודה
שלום רב
טיפולים כימותראפיים פוגעים בתפקוד השחלה בהתאם לסוג הטיפול כלומר תרופות ומינון ובתלות ברזרווה השחלתית של המטופלת כלומר מספר הביציות בשחלות.
ABVD הוא פרוטוקול שאינו גורם נזק ניכר לשחלות.
אולם, בגיל 40 הרזרווה השחלתית נמוכה מאחר ולא נותרו ביציות רבות בשחלות. הביציות שנותרו אינן נפגעות באיכותן.
יש לקוות שנותרו לך מספר מספיק של ביציות על מנת שתוכלי להרות. רמות ה FSH אינן מעודדות - הן גבוהות, אך חזרת המחזור הינה סימן מעודד.
בכל מקרה אין צורך בפונדקאות - פונדקאות באה לתת מענה לבעיה ברחם -שאינו נפגע כלל מטיפולים כימותראפיים.
שלום,
לאחר תגובה אלרגית חריפה לכימו מסוג טקסול האם יש מחקרים שמראים יעילות לטיפול בסרטן שחלה דרגה 3 לתרופה בשם אברקסן?
שנתיים אחרי סרטן שחלות ניתוח וטיפולים. לפי הספר כרשום שההישנות היא בדרך כלל שנתיים שלוש הראשונות. מציינת שהמרקר היה על 10 השנתיים ועכשיו היה 17 והבדיקה העכשווית אחרי 6 שבועות עלה ל 29.
האם המחלה חזרה..למרות שמרקר בטווח הנורמל יש מגמת עליה
אשמח לתשובתך..אני בחרדות . השלב הוא 3
אם תוכל לעזור לי בייעוץ- איזה בדיקה הכי יעלה בשלב זה? פט-סיטי או סיטי רגיל?
או אולטראסאונד ווגינלי?
אנו מציעים למכירה קיטרודה (4 אמפולות) שנרכשה לפני כשבועיים שאינה נמצאת בסל התרופות ולצערנו לא הספקנו להשתמש בה.
נשמרת בבית המרקחת באסף הרופא.
לפרטים ניתן ליצור קשר עם מלכה: 054-4875797
שלום פרופסור.
לפני 4 שנים ,אחרי לידת בתי,חליתי בסוג לימפומה נדירה SEZARY ועברתי טיפולים כימוטרפיים והשתלת מח עצם מתורם זר. בעקבות זה המחלה עברה !!! אבל בגלל שלא הייתה אז מערכת חיסונית חטפתי חיידק מאוד נדיר MYCOBACTERIUM HEMOFILUM וטופלתי ב-5 סוגי אנטיביוטיקות במשך 3 שנים שאחרי השתלה. לפני חצי שנה הוחלט להפסיק כל טיפול אנטיביוטי כי בבדיקות לא נמצא החיידק. אננו מאוד רוצים ילד שני ויש לנו עוברים מוקפאים אבל פוחדים להיכנס להריון בגלל הפחד שהמחלה תחזור או החיידק הזה יחזור כי בהריון יש הרבה החלפת הורמונים ומערכת חיסונית חלשה....אז השאלה שלי - האם זה בטוח להיכנס להריון או שללכת לכיוון פונדקאות או אולי אפשר להיתייעץ על זה עם מומחה לגיניקולוגיה אונקולוגית שיודע הרבה על מקרים כמו שלי???
תודה רבה
למרות שמחלתך הופיעה לאחר לידה אין קשר בין הריון לחזרה של לימפומה.
4 שנים ללא עדות למחלה מאפשרים בדרך כלל להרות.
אשר לחיידק יש להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
יש לבצע ברור של מערכות גוף שונות בטרם תנסי להרות. בדרך כלל אין צורך בפונדקאות.
שלום לך,
תרופה זו הינה נדבך נוסף באופציות הטיפול בסרטן השחלההטיפול אושר לנשים נשאיות שחוו הישנות מחלה וקיבלו קו טיפול נוסף שהכיל פלטינום עם תגובה טובה. השימוש בתרופה נימצא כמאריך חיים בקרב קבוצה זו. על פי ההנחיות בסל איננה בשימוש במקום הכוטרפיה. מחקר מסוג זה נעשה במהלך ימים אלה.
יעקב
מבחינת פוריות אין צורך להמתין תקופה ממושכת מסיום קרינה לשד לנסיון להרות.
אבל, מבחינה אונקולוגית יש להיוועץ ברופא מטפל כמה זמן צריך להמתין ולבצע מעקב בין הטיפול במחלה- ניתוח קרינה לבין החלטה כי ניתן עתה לנסות להרות. עלייך לזכור כי חלק מהבדיקות למעקב אחר המחלה לא ניתן לבצע בהריון.
בנוסף, אם ניתן טיפול בטמוקסיפן מקובל לטפל כשנתיים לפני הפסקת הטיפול למטרות הריון
בהצלחה
דרור
אני בת 39. עדיין ללא ילדים :-( עברתי טיפולים כימוטרפיים לסרטן השד, וכן הזרקות חודשיות לדיכוי השחלות. כ 4 חודשים אחרי סיום הזריקות לדיכוי השחלות (והפסקת הטמוקסיפן) קיבלתי וסת לראשונה. סביב קבלת הוסת השתפר מאד מצבי מבחינת תופעות לוואי כגון גלי חום. שמחתי מאד. אבל נראה שהשמחה הייתה מוקדמת משום שמאז עבר כחודש וחצי ולא קיבלתי ווסת שוב. כמו כן שוב אני חווה, לאחרונה, גלי חום ויובש נרתיקי. האם יתכן שהוסת ההיא היתה "חד פעמית" ואני לקראת מנופאוזה? או שזה "נורמלי" ו "צפוי" שהמחזור לא יהיה "סדיר" בחודשים הראשונים לאחר חזרתו. והוא עתיד להתייצב? האם בדיקת HMA בשלב הזה (כחצי שנה אחרי הכימו וההזרקות) יכולה לשפוך אור על מצב השחלות שלי? תודה רבה, ירדנה.
שלום ירדנה
בזמן שטופלת בכימותראפיה ובזריקות לדיכוי השחלות לא ניתן היה לומר אם ובאיזה מידה נפגע תפקוד השחלות.
כאשר השפעת הדיכוי השחלתי פגה ניתן לברר את תפקוד השחלות. מידת הנזק השחלתי נקבעת על ידי 2 פרמטרים - מה גיל האשה המטופלת - ככל שצעירה יותר מידת הנזק פחותה וכן מה הטיפול הניתן- ישנן תרופות הפוגעות יותר מאחרות.
לגביך הטיפול הכימי בסרטן שד בגיל 39 גורם לפגיעה מלאה בלמעלה מ 50% מהמטופלות.
הופעת דמם נרתיקי (וסת) היא סימן טוב אך עדיין ניתן לצפות לפגיעה משמעותית. אי הופעת מחזור לאחר מכן נובעת מפגיעה משמעותית או אם את עדיין משתמשת בטמוקסיפן.
ניתן לברר את המצב על ידי בדיקת על קול או פרופיל הורמונלי במחזור ובדיקת AMH.
בכל מקרה צריך לזכור כי הופעת מחזור לא שווה ערך לפוריות. ייתכן שמחזור יופיע אך היכולת להרות נפגעה באופן משמעותי.
בברכה ובהצלחה