מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח לכריתת אשך עקב סמינומה, מאז אני סובל כאבי תופת באזור האשך הבריא.מתקשה לשבת, ללכת, לעמוד ,אפילו מגע התחתונים באשך, עוררות מינית אפילו אוויר קר מהמזגן מגביר את הכאבים).
האורולוגים, כירורגים וכל סוגי הדימות שללו ממצאים לכאבים.
(נמצא בקע גולש, אך 2 כירורגים שונים שללו שכאב זה אינו מאפיין כאב של בקע).
שאלתי : האם כאבים כרוניים לאחר כריתת אשך זה דבר שכיח?אשמח להתייעץ עם מישהו שחווה כזה דבר.
תודה.
שלום לך,
ערכים מסוג זה ללא מימצא נוסף ובהתנהגות מסוג זה אינה מצביעה על סרטן שחלה. קיימים מצבים שפירים שיעולים לגרום לעליות חולפות בערכי הסמן. אינני ממליץ על כריתת השחלות בממצאים מסוג זה.
דמעות של אושר
תודה רבה!
1. לגבי הCA125 - תגובתך הסבה לי אושר והקלה. כל כמה זמן תמליץ לי לערוך בדיקת דם כזו? וצילום אולטרסאונד?
2. האם יש לזה סיכוי לרדת אם זה שפיר?
3. מאיזה מספר זה כבר פחות טוב ודורש נורת אזהרה?
4. בנושא הרחם- מתעתדת להוציא פוליפ וקיבלתי המלצה לגרד את הרחם שהתעבה ל 25 מ"מ. האם חובה? לא רוצה לפגוע באופציה אחת למליון שלי לעוד תינוק. האם זה ימנע ממני דימום וסתי? יש לי נשירה של לפחות חצי מהשיער, פלומות.. מטופלת בברזל אך לא ממש משפיע. נבדקתי אצל רופא עור וקולונוסקופיה הכל טוב. המוגלובין עם הברזל התרופתי מגיע ל 13.
תודה מראש!
שלום.
לאימי גילו סרטן רירית הרחם.בביופסיה ראשונית נמצא שזה g1
היא עברה ניתוח להוצאת הרחם במלואו.ובדיקות פתלוגיה נמצא שזה g2.לדברי הרופאים זה שווה ערך לg1 ואין צורך בהקרנות וכד.רק מעקב.
האם זה באמת ככה? אין הבדל בניהם?
האם אין סכנה להיישנות המחלה בעקבות זאת?
התשובה שצירפת אינה מספקת לצורך מתן חוו"ד. הפורום איננו המקום לחוו"ד והמלצה. עם זאת ניתן לומר בסבירות גבוהה כי מדובר בגידול בשלב ראשוני ככל הניראה עם סיכויי חזרה נמוכים ביותר
ראשית תודה על המענה המהיר.
שנית מה ההבדל בין g1 ל g2?
האם זה חמור?
שלום
אני בת 26 בריאה .
עברתי בדיקה pap . ובדיקה ביופסיה הבדיקות לא תקינות
pap -מזן 16 LGSIL
קולפו CIN2
הרופא יעץ לי .לא ללכת לההליך הכירוגי להמתין חצי שנה כי הסתברות למעבר לממאירות הוא נמוך . בגלל גלי הצעיר ואחוז ההחלמה גבוה.
אני מאוד מותרדת לא יודעת מה לעשות השמח לשמוע את דעתך.
אני לא נשואה עדין ואין לי ילדים כרגע
תודה
התופעות אותן את מתארת יכולות לנבוע ממספר גורמים לא כולם תוצאה של הטיפול. מציע שתתייעצו עם הצוות המטפל על מנת לוודא שגם בתופעות אלה ניתן להמשיך הטיפול ללא שינוי
היי,
יש לי בעית פוריות (חוסר ביוץ גם לאחר הזרקת הורמונים) ואני אמורה לעבור ניתוח להסרת גידול בשד ולאחר מכן טיפול המשך (כימותרפיה/הקרנות). התכוונתי להקפיא ביציות אבל אין ביוץ כרגע. מה אני עוד יכולה לעשות? חוץ מאפשרויות כמו תרומת ביצית וכדומה...
שלום רב.
אני אחרי 6 מחזורי כימוטרפיה G-CHOP עקב לימפומה פוליקולארית, בזמן הכימוטרפיה קיבלתי כל 4 שבועות דקפפטיל 3.75, השאלה שלי, באיזה אמצעי מניעה מותר להשתמש אחרי הכימוטרפיה (אני ממשיכה לקבל טיפול ביולוגי גזייבה כל חודשיים למשך שנתיים) האם ניתן להשתמש באמצעי מניעה הורמונאלי (נובה רינג) או שצריך אמצעי מניעה אחר.
שאלה לא פחות חשובה, מה הסיכוי להרות (אני מעוניינת בהריון, כשיהיה מותר...)
ובהחלט לא קשור לקרום הבתולין אלא מבושה. בימים האחרונים מרגישה עוד אחת או שתי בליטות קטנות חדשות בסמוך...
האם יכול להיות פוליפ? לפי רופא המשפחה שלי אם זה פוליפ חייבים להסיר אותו מחשש להתמרה. האם זה נכון?
מעריך שאני משיב על כל השאלות הרצופות.
הישנות סרטן שחלה מהווה אתגר טיפולי. באמצעים הקיימים כיום השאיפה היא להגיע להפוגה נוספת בטיפול תרופתי בקו שני. כעיקרון שלב המחלה אינו משתנה ונקבע רק במועד אבחנת המחלה. כעת מדובר בהישנות מחלה. על פי פיזור המחלה אינני חושב שיש מקום להתערבות ניתוחית. בחירת התרופות לטיפול ואופציות טיפול מחקריות צריכות להיבחן על ידי הצוות המטפל.
לכל יחידה/מחלקה ישנם פרוטוקולים שונים, במעט, זה מזה אך, לדעתי, תוצאות הטיפול אינן שונות משמעותית.
נשים שהגיבו לטיפול בקו ראשון ונשארו ללא עדות למחלה, יגיבו בדרך כלל גם לטיפול בקו שני. משך ההפוגה הצפויה לאחר קו שני, לרוב, קצר יותר מאשר לאחר הקו הראשון.
מאחל שאכן תהיה תגובה טובה גם בטיפול שייבחר כעת
ד״ר קורח