מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
היי,
לאחי היה סרטן לפני שנה.
סרטן באשכיים, כתוצאה מכך כרתו לו אשך אחד ולפני הכריתה עשו לו שימור זרע...
יש לו 2 ילדים וככל הנראה הוא יצטרך להתחיל טיפולי פוריות.
ידוע לכם אם הקופה משתתפת? אני יודעת שבטיפולי פוריות רגילים
הקופה משתתפת ב85? משהו כזה...
תודה מראש על המענה.
דר קורח היקר
במאמר אחרון שקראתי אני מביאה זאת לפניך ולאחר מכן אשאל אותך
.
Immunotherapy is another type of treatment used to combat cancer. This approach uses a vaccine that allows the immune system to identify cancerous cells and like targeted therapy, attacks the harmful ones. According a recent study, the effectiveness of this treatment proved to be a success.
שאלתי- איזה טיפול אימונוטרפי הם מדברים עליו?
כי קיטרודה לא מהווה מדד מוצלח כהצלחה לשיפור מצב חולות סרטן שחלה. הם מדברים על vaccin? ממתינה לתשובתך
שלום לך,
אינני יודע למה כוונתם. הפיסקה שצירפת קצת מעוותת. אולי תשלחי לי המאמר השלם. כעיקרון, אנו מנסים בשנים האחרונות להכליל תכשירים כקיטרודה בטיפול בסרטן השחלה. הצעדים כולם במסגרת מחקר. כפי שציינת, התגובות חלקיות אולם קיימות נשים במספר מצומצם שיכולות להגיב. חלק חשוב במחקר הוא כמובן לאתר סמנים ביולוגים שיצביעו על תועלת אפשרית לתכשירים מסוג זה.
אני מעריך שבשנים הבאות יצטבר מידע נוסף אודות התועלת ותרחישי השימוש היעילים במחלה זו.
מ810 ל970.
מה המלצתך לעשות?
האם יש טעם בטיפול רביעי בשבוע הבא או לעשות פטסיטי כעת?
האם לחזור לקרבו טקסול שעבדו פעם ק6דמת אבל המחלה חזרה אחרי חצי שנה או שיש חלופות אחרות?
אודה לעצתך
שלום רב, בחורה בת 23 חולה בסרקומה, בטיפולי כימותרפיה. עברה שימור פוריות לפני תחילת הטיפולים. מאז שאיבת הביציות (לפני כחמישה חודשים) היא לא קיבלה מחזור בגלל הכימותרפיה. בימים האחרונים לפתע הופיע המחזור. בשל כך, הגינקולוג המליץ לבחון אופציה של דקפפטיל לדיכוי האסטרוגן (הוא לא היה חד משמעי).
אני מבקשת לשאול: האם אכן היא זקוקה לדקפפטיל? האם אפשר להימנע מכך? מה בעצם הבעיה בכך שהופיע המחזור באמצע טיפולי הכימותרפיה? תודה.
ד"ר רוקח שלום,
אני נשאית צבריאה של מוטציה בגן BRCA1. טרם כריתת שחלות מניעתית, נשואה עם ילדים.
מה הדרך המומלצת והמועדפת לשימור פריון (בשביל לשמר את האפשרות לילד נוסף אם ארצה בעתיד) בהינתן שאני מתכוונת להסיר את השחלות השנה?
לפני כן ילדתי בלידות רגילות, הריונות רגילים. עם סיפור משפחתי של סבתא שחלתה בגיל צעיר מאוד.
שלום לךהתייצבות הסמן הינה סימן מעודד. אני מקווה שיתר הממצאים בעתיד ילכו וישתפרו. אין לדעת בשלב זה מהם סיכויי ההצלחה, אך ניראה כי הטיפול מצליח בשלב זה לעצור את התקדמות המחלה.
שנה טובה
שלום לך ושנה טובה,מצטער על העיכוב במתן התשובה. היתה לי תקלה בחיבור לפורום. זוהי תשובה לשתי שאלותיך.
התגובה לדוקסיל אכן הדרגתית יחסית וניתן לצפות תגובה על פי הסמן לאחר שניים ולעיתים לאחר שלושה מחזורי טיפול. לכאבי הבטן יד להתייחס על פי ממצאי הבדיקה הגופנית התלונות של אימא ומצבה הכללי. על פי מדדים אלה יוחלט אם יש צורך בבדיקות נוספות.
כאבי בטן הן התלונה השכיחה ביותר בקרב נשים עם הישנות סרטן שחלה.
מקווה שאכן תושג תגובה בקרוב.
ד״ר קורח
שלום רב, היה לי סרטן טריפל נגטיב בשד. במסגרת הטיפול הייתי שישה חודשים עם זריקות לוקרין חודשיות וכעת אני כמעט חצי שנה ללא כל טיפול הורמונלי. להלן התוצאות של הפרופיל ההורמונלי:
LH 51.9
FSH 115
E2 74
האם מנתונים אלה ניתן לראות התעוררות מבחינה השחלות ולקבל צפי לקבלת מחזור?
שלום פרופ' יקרים.אני בן 27 ומעולם לא קיימתי יחסי מין כי הייתי דתי.הבנתי שחיסון נגד HPV חשוב מאוד גם לגברים על מנת למנוע הידבקות של הגבר בוירוס וגם על מנת למנוע הדבקה של בת הזוג, ושלאחרונה התחילו לחסן גם בנים בבתי הספר.אני מעוניין לקבל את החיסון אבל יש לי מס' שאלות שלצערי עדיין נותרו ללא מענה.שאלתי גם את רופא המשפחה וגם רופא מומחה לעור ולמין והם לא ממש ידעו לענות לי. אשמח אם תוכלו אתם לעזור לי בנושא.1. הבנתי שלגברים נותנים את החיסון עד גיל 26 ומעבר לכך דרוש אישור חריג. האם הוא יכול להיות יעיל גם בגיל שלי (27)?2. האם יש חיסונים נוספים שמומלץ לקבל לפני קיום מגע מיני בפעם הראשונה?3. לגבי סוג החיסון, קראתי שיש כמה סוגים של חיסון HPV. רציתי לדעת איזה סוג רלוונטי בשבילי? והאם זה הסוג היחיד?4. בכמה מנות מומלץ לתת את החיסון נגד HPV במקרה שלי? (ממה שקראתי באינטרנט לא היה לי ברור כי ראיתי שחלק מומלץ לתת ב-3 מנות וחלק באופן אחר)5. האם יש תופעות לוואי מסוכנות או סיכונים לחיסון? ראיתי שאין תמימות דעים בנושא ויש דיווחים על עליית הסיכון למחלות אוטואימוניות לאחר מתן החיסון.תודה רבה!
ניתן לקבל החיסון בכל גיל. סל התרופות קבע הכיסוי לגיל 26. כדאי להשתמש בחיסון המכסה מספר רב של זנים. החיסון החדש ביותר מכיל חיסון כנגד 9 זנים. קיימים כמובן גם סוגים נוספים. הנתונים עד כה מצביעים על תועלת של החיסונים השונים. תופעות הלוואי נדירות ודומות לכל החיסונים האחרים אותם קיבלת בעבר. ההמלצה הקיימת היא להשלים 3 מנות אך ניראה כי גם 2 מנות מספקות חיסון ארוך טווח.
תודה רבה ד"ר קורח, מעריך מאוד!
1. אם הבנתי נכון את תשובתך, מבין כל הסוגים אתה ממליץ ללכת על החיסון החדש שמכיל הגנה נגד 9 זנים?
2. במידה וכן, אשמח לדעת מה שם החיסון החדש שציינת. (רופא המשפחה הכיר חיסון בשם גרדסיל, אך לפי מה שקראתי הוא מכסה רק 4 זנים של הוירוס).
3. כפי שציינתי בהודעה הראשונה, כששאלתי בקופ"ח ואצל הרופאים נתקלתי בחוסר ידע בנושא. אשמח לדעת מה הכוונה של חיסון ב-3 מנות, כלומר אם בפעם הראשונה אני מתחסן כיום, בגיל 27, מתי עליי לקבל את שאר המנות ובאילו מינונים? (אשמח אם תוכל לרשום את המינונים המומלצים של כל מנה כדי שאוכל להראות לרופא המטפל).
4. האם אני צריך לקבל את כל 3 המנות לפני קיום מגע מיני כלשהו? או שאפשר להתחיל לקיים מגע מיני גם לאחר המנה הראשונה?
5. אני רוצה לקבל הפניה ומרשם לחיסון מרופא מומחה בקופה. מה תחום ההתמחות הרלוונטי? (ניסיתי רופא עור ומין ולא ממש עזר לי)
תודה רבה!!!