מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
נראה למעקב בלבד
אין עדות להישנות הנגע על סמך מימצא זה
קיימות סיבות רבות לעליית סמן בסדר גודל כזה בגיל הפריון. רוב הסיבות הן שפירות. גם מהתיאור המצומצם ששלחת יתכן שכך גם במקרה שלך. אני מעריך שתעברי הערכה מלאה שתצביע על האפשרויות השונות למעקב או לטיפול.
בחלק גדול מהמקרים אין צורך לנתח על מנת להוכיח שמדובר בתהליך שפיר. קיימת אינדיקציה לניתוח רק במידה ששילוב של פרמטרים שונים יצדיק התערבות כזו.
שלום, לפני שנה היה לי תסביב שחלה שמאל עקב ציסטה. עשו ניתוח לפרוסקופי, ניקזו את הציסטה ופתרו את התסביב. חשבתי שבזה הסיפור הכואב נגמר.
כעבור שנה ועקב כאבים גילו באולוסראונד ציסטה גדולה בשחלה שמאל ועברתי ניתוח שבו התברר שהציסטה הייתה דרמואידית, בגודל 16 ס"מ ולא ניתן היה להציל את השחלה מה שהוביל לכריתה.
איך זה ישפיע עלי הלאה? האם יש סיכוי שזה יחזור? ומה יהיה עם שחלה ימין?
(בת 25, רווקה וללא ילדים. בעלת שחלות פוליציסטיות)
תודה רבה
שלום לך,
קיימים מספר אספקטים הקשורים בשאלותיך
לגבי שאלת הפריון - ניתן להרות גם עם שחלה אחת. במידה ויופיע קושי פריון עתידי על רקע השחלה הפוליציסטי יש להתיעץ עם מומחים לפריון אך אין הבדל בין שחלה אחת או שתיים, מבחינת סיכויי ההצלחה.
ציסטות שחלתיות מסוג זה עלולות להיות דו״צ אך בשכיחות נמוכה. בד״כ וברוב המקרים ניתן לעקוב אחר ממצאים דומים תקופה ארוכה לפני שנזקקים לניתוח. גם במקרים אלה, ניתן לבצע ניתוח משמר שחלה. כמובן שמומלץ לא לבצע ניתוח מיותר במידה ומדובר במימצא קטן.
שבת שלום
על מנת לשלול מעורבות של השחלות בתופעות שתיארת יש כמובן, להוסיף לשלל הבדיקות שביצעת גם הערכה של רופא נשים.
כמובן שיש סיבות רבות לתסמינים מסוג זה, ולכן חשוב להתיעץ עם רופא המשפחה שינווט את הבירור, בין הבדיקות השונות והמומחים השונים
חשוב לזכור כי סרטן השחלה אינו מהממאירויות השכיחות, וכי במרבית המקרים של משלב תסמינים כזה, לא יצביע על ממאירות שחלתית, אך חשוב להשלים הבירור, כאמור.
על פי הממצאים מדובר בשינוי טרום סרטני.
מטרות הקוניזציה הן להסיר את הנגע וגם לקבוע את האבחנה הפתולוגית ביתר דיוק.
התשובות הפתולוגיות מהקוניזציה יכתיבו את אופי הטיפול ההמשכי, במידת הצורך או את תבנית המעקב הרצויה.
בהצלחה
שלום,
עשו לי בדיקת mri אגן בעקבות כאבי גב התחתון. בפיענוח בין היתר כתבו שיש גידול בקוטר 4 סמ כנראה ציסטה בשחלה שמאלית. אורתופד שלי הפנה אותי לגניקולוג והוא הפנה לבדיקות דם ואולטרסאונד. התוצאות של בדיקת דם למרקרים סרטניים היו תקינות.
האם זה אומר שאין סרטן בגוף? או שנוכחות הגידול מצריך המשך הבירור?
אין לי כאבים, דומומים.
תודה מראש על התשובה
ההחלטה לגבי אופי הבירור או הצורך בהתערבות מתבססת בעיקר על בדיקת האולטראסאונד של השחלה. ממצאים מסוג זה בנשים בגיל הפריון שכיחים גם ללא גידול. בדיקות הסמנים מסייעות לקבלת ההחלטה לגבי הצורך בהתערבות, אך אין מטרתן לקבוע שאין "גידול בגוף".
לפחות על סמך התיאור המאד בסיסי שצירפת ניראה כי החשד לממאירות נמוך מאד. מציע כי תתייעצי עם הגינקולוג /ית המטפל /ת שלך
אני אובחנתי כחולת סרטן השחלות עם גרורות.
אני מטופלת במרכז רפואי, לא במרכז הארץ, והטיפול שהוצע לי הוא קבלת 6 טיפולים של קרבופלטין ופקליטקסל ולאחר סיום ששת הטיפולים אקבל לא יודעת למשך כמה זמן תרופה ביולוגית, לא זוכרת את שמה.
רציתי לשאול את דעתך: מהו הטיפול האופטימלי למצבי, מפני שקראתי שרצוי לקבל את הטיפול הכימותרפי בשילוב עם תרופה ביולוגית בו זמנית.
מהו הטיפול שמעלה את סיכוי ההצלחה? לקבל קודם את שתי הכימותרפיות ורק אחר כך תרופה ביולוגית, או לקבל את שתי הכימותפריות בו זמנית יחד עם תרופה ביולוגית?
תודה.
על מנת לענות לשאלתך חסרים מספר פרטים - האחד - כיצד הסתיים הניתוח מבחינת שארית המחלה. הפרט הנוסף הוא - תוצאות היעוץ הגנטי שקיבלת. וכמובן , מצבך התפקודי
התרופות הביולוגיות הקיימות כיום ובשימוש בקו ראשון הן אבסטין ומעכבי פארפ (האחרון עדיין לא בסל)
קיימים כיום מספר מחקרים הבודקים גם שימוש באימונותרפיה בקו ראשון אך לשם כך עליך לענות על קריטריוני ההכללה.
עם כל הנאמר עדיין, כפי שציינו רופאייך, עדיין החלק המרכזי והחשוב עד כה הוא השילוב של קרבופלטין וטקסול
מאחל לך הצלחה מלאה בטיפול אותו תקבלי
שלום, נשאית brca, לפני 4 שנים כריתת שחלות מניעתית. לפני שנתיים אובחנתי עם סרטן ועברתי כריתת רחם ואומנטום ועברתי 6 טיפולים כימותרפיים- טקסול וקרבו. הסמן עמד על 7. בדצמבר 18 סיט י תקין. בפברואר דלקת ריאות חריפה וסמן עלה ל 41 ואז ירד ל 27.
סיימתי טיפולים לפני שנה ו 4 חודשים. הסמן עמד החודש על 31 ונשלחתי לפט סיטי. בתשובה נכתב : "באגן מודגמים אזורים של עיבוי עליי פריטונאום מלווים בקליטת יתר של fdg. קליטה בלתי אחידה בלולאות מעי, סיגמא עם רושם לעיבוי דופן למרות העדר דיסטנסיה. הממצאים מעלים חשד לפיזור פריטונאלי פעיל. קשרית לימפה קטנה בכניסה לאגן משמאל לא הודגמה בבדיקות קודמות, ללא קליטה, אך מתחת לרזולוציה."
מה המשמעות? מה מחכה לי כעת? מה צפוי? שוב ניתוח? הקרנות? טיפולים ? אילו?
תודה!
התרחיש אותו את מתארת מעלה אכן חשד כי קיימת הישנות מחלה. מעריך שגם ממצאי הבדיקה הגופנית במהלך המעקב חשובים גם כן להערכה זו.
ההערכה הקדם טיפולית כעת צריכה לענות על השאלות אותן את מעלה - בד״כ משלבים טיפול כימוטרפי מבוסס פלטינום פעם נוספת. שילוב של ניתוח חוזר מתבסס על הממצאים הנצפים בהדמיה. כיום קיים מידע מספק על כך כי קיימת הצלחה רבה בשימוש במעכבי פארפ - לינפרזה, זהג׳ולה, או רוקאפאריב, כטיפול אחזקה לאחר סיום הטיפול הכימוטרפי בנשים עם מוטציה ב BRCA.
קיים סיכוי גבוה כי תזכי לתגובה טובה וממושכת לאחר טיפול זה, לכשיחודש הטיפול, במידה ותידרשי לכך.
דר קורח היקר שלום!
אין פעם שאינך עוזר לי במשך כבר 6 שנים בניהול מחלה קשה זאת.
והפעם הסרטן חזר פעם שלישית (נשאית brca1).המרקר היה 52 ונפט סיטי הראה נגע צמוד למעי ללא מעורבות. החלטנו על לפרוסקופיה שבה הוצאו 3 נגעים.המרקר מיד התייצב על 8.4 לאחר חודש מפעולה זאת. לאחר עוד חודש החלטנו לבצע טיפול מניעתי אבל לפי בקשתי ולדעת הרופא המטפל בי רק ציספלטין.
אפילו שזה מינון מופחת אני מאוד סובלת מתופעות לוואי. המרקר נשאר יציב ותקין .הוא 8.0ca127. שאלתי- האם אני לא חייבת עוד 2 טיפולים אם הכול בסדר.. אני כול כך סובלת ..מאוד!! ומה הלאה? נטלתי לינפרזה שעזרה לי שנתיים עד להישנות.. ועזרה למיתון /אי פיזור משני בגוף אני בטוחה בכך!! מה ניתן לתת לי למניעתן? והאם אפשר לוותר על 2 טיפולים שנותרו.. בבקשה ממתינה לתשובתך..בברכה
שמח לשמוע שעברת ניתוח מוצלח נוסף. לא ציינת מספר הטיפולים שעברת אך אין ספק כי לרעילות אותה את מציינת קיימת חשיבות בהחלטה על משך הטיפול ואופן המתן. קיימת אפשרות לתת הטיפול במינון שבועי דבר המקל במעט את תופעות הלוואי. לגבי מעכבי הפארפ. קיים מחקר גם בארץ כחלק ממחקר רב מרכזי הבודק את התועלת במתן חוזר של מעכבי פארפ המחקר נקרא OREO
על מנת לבדוק אם את מתאימה להשתתף במחקר זה עליך להתיעץ עם הצוות המטפל.
היקף המחלה המצומצם שנצפה בניתוח יחד עם ערך הסמן שהתייצב על 8 מיד לאחר הניתוח היא בהחלט נקודה אופטימית