מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
לא מכיר עובדה כזו ואינני חושב שיש תיעוד כזה.
כדאי להתייעץ עם רופאי עור
שלום,
קראתי את המחקר הזה:
https://doctorsonly.co.il/2018/09/148609/
האם אתה יכול להיכנס למחקר שנמצא בקישור הזה, בקשר לשימוש באספירין לחולות סרטן השחלות, ולחוות את דעתך?
אם תתקשה להיכנס לאתר, אוכל להעתיק אותו ולשלוח כאן לפורום.
אציין כי 3 שנים לפני גילוי המחלה, נהגתי ליטול באופן קבוע קרטיה 100, כדור אחד ליום, בשל קרישיות יתר.
תודה מראש.
הנושא עלה מספר פעמים בעבר במחקרים שונים. עד היום לא נמצא כי התועלת הפוטנציאלית מצדיקה מתן אספירין לכלל חולות סרטן השחלה. מעריך שעד שיבוצע מחקר השוואתי אקראי לא נדע עד כמה לתרופה זו יש השפעה מגינה על נשים עם סרטן שחלה.
בעתיד הקרוב יחל ניסוי שיבדוק מתן אספירין לנשאיות BRCA בריאות כנסיון לטיפול מונע לסרטן שחלה.
דר קורח יקר!
מתייעצת עימך בהתנהלות מחלתי כבר מס שנים ותמיד אתה עוזר לי בהבחנה וייעוץ מדהימים בנסיבות הקיימות.
שאלתי: ב5/8 סיימתי טיפולי כמו׳ סבב שלישי (הנני נשאית) סרטן שחלה 3c נטלתי שנתיים אולפריב.. לאחר מלחמת התשה קרוב לוודאי שיאשרו לי זיגולה אך לפי ההתוויה יש ליטול אותה עד 8 שבועות מסיום הטיפולים. האם למרות זאת אתה חושב שכדאי שכן אקח תרופה זאת? הנני מודעת שזה ניסוי וטעייה מכיוון שכבר היה בגופי - מעכב פארפ.. אבל האם בכול אופן יש לי תקווה קלושה שזה יעזור?
הנושא של מתן מעכב פארפ בפעם נוספת והתועלת בו נבדק בימים אלה במחקר הנקרא OREO
העובדה כי הנושא נחקר מצביע על כך כי קיים סיכוי שתהיה תגובה חוזרת למעכב פארפ. במחקר התרופה הנבדקת היא אולאפאריב (זו שאת קיבלת)
בנוסף תרופת הרוקאפאריב נמצאה כבעת תועלת גם במקרים של עמידות לפלטינום ללא כימוטרפיה מקדימה. גם הנסיונות הראשונים עם האולאפאריב גילו כי לתרופה יש פעילות אקטיבית ולא רק כתרופת אחזקה.
לאור זאת אינני שולל את האפשרות כי תהיה תועלת מסוימת לשימוש בתרופה זו
מאחל כי תהיה לה הצלחה רבה ומשמעותית
ההמלצה מתבססת על הבדיקה הקולפוסקופית ואופי התיאור הפתולוגי
אם אני מבין נכון הכוונה היא ל CIN2 אם אכן כך אזי שתי האופציות יכולות להיות מקובלות, בהתחשב כאמור בממצאי הבדיקה
איננו מוסרים שמות רופאים בפורום זה
הי,
אני נשאית brca1, עברתי כריתת שחלות וחצוצרות לפני 8 שנים.
לפני חצי שנה התפרצה אצלי דלקת בלבלב, ועברתי בדיקות אולטראסאונד ו CT בטן על מנת לשלול גידול בלבלב (נשלל).
לפני כשנה ca125 אחרון - תקין.
לאחרונה התפתחו אצלי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין כולל מדי פעם תחושה של פרפור בבטן באותו איזור. באופן כללי מאז הדלקת בלבלב העלתי מאוד במשקל.
האם לאחר כריתה יכולים עדיין להתפתח גידולים באיזור השחלות או בצפק? אם כן האם בבדיקות שעברתי - אולטראסאונד בטן ו CT בטן לא היו אמורים לגלות אם היה משהו?
האם אולטראסאונד של גניקולוג מספק כדי לאבחן/לשלול גידול שכזה? אם לא אז לאיזה סוג רופא עלי לפנות ואילו בדיקות עלי לבקש? אני רוצה לברר את זה כמה שיותר מהר.
המון תודה מראש.
שלום לך,
עקרונית, ידוע על אחוז קטן מבין הנשים שעברו כריתה מפחיתת סיכון המפתחות בעתיד גידול של הצפק המנהג כסרטן שחלה בכל אספקט שהוא.
לצערי, אין כיום טכניקת סריקה טובה לאבחון מוקדם של גידול זה, ועדיין אנחנו מתבססים על האמצעים של סמנים ובדיקות הדמיה.
נראה כי ביצעת את כל הנדרש על מנת לשלול התפתחות של גידול כזה אצלך. חשוב לזכור כי לכלל האמצעים קיימת מגבלת רזולוציה ומגבלת אבחון.
חשוב כמובן שהמעקב יעשה בשילוב צוות המיומן ובעל נסיון בטיפול ואבחון מחלות אלה. צוותים אלה קיימים בכל המרכזים הגדולים בארץ.
שלום
אני בת 49 עם רחם שרירני ללא כאבים או דמם מלבד נפיחות. היה לי דימום קל הכתמה פעם שניה בחודש לפני כשלושה חודשי
ממצאי הפיפל הם
ME19 32456 endometrium PIPELLE BIOPSY:
COMPLEX HYPERPLASIA FOCALLY WITH ATYPIA and in PART WITH polypoid features . Additional fragments show Proliferative endometrium
הרופאים ממליצים על כריתת רחם
שאלותי האם האטיפיה יכולה להעלם
כי מאז הבדיקה עברו כשלושה חודשים, עם 2 מחזורים עם מעט דמם פעם בחודש. ובחודש השלישי היה מחזור עם דימום מלא כמו בדר"כ, כלומר כנראה התנקתה הרירית.
האם יש בדיקה נוספת שאפשר לבצע.
האם המצב מאפשר קבלת טיפול אחר לפני החלטה על כריתה או שחייבים לכרות.
במידה וכורתים האם חייבים לכרות שחלות, אימי חלתה בסרטן שד כמה פעמים ולפי בדיקה מלפני מעל עשור אינה נשאית BRCA או שנדרש יעוץ גנטי נוסף
תודה מראש
השאלות שאת מעלה טובות.
כעיקרון, ההמלצה שקיבלת מתאימה לאבחנה זו בטווח הגילאים שלך.
במידה ורוצים לנקוט בגישה לא ניתוחית - קיימת אפשרות לשקול טיפול תרופתי, אך כפי שציינת יהיה נבון להעריך את גורמי הסיכון שלך ללקות בסרטן רירית הרחם וכן לבדוק האם קיימת אפשרות לחשיפה גנטית המעלה את הסיכון לסרטן מסוג זה.
חשוב להדגיש כי המימצא אינו ממאיר אך מהווה שינוי טרום ממאיר. ולתהייה הנוספת שהעלית, לא בהכרח קיים קשר חד ערכי בין אופי הדימום לשינוי הפתולוגי ברחם.
שלום לך
שלום לך. אתחיל מהסוף - אין בעיה לטוס עם פיק ליין
חברות הביטוח מבקשות תוספת תשלום עבור הטסת נוסעים עם בעיות רפואיות. עליך להצטייד במכתב מהרופא המטפל חברת הביטוח המגדיר את יכולתך לטוס. הם יגדירו את התשלום הנדרש ממך עבור הביטוח.
לא ברור לי איזה בירור עברת לצורך שלילת ממצאים חריגים הגורמים לדופק מואץ
האם בוצע בירור לשלילת תסחיף ריאתי?
קשה להבין ממכתבך מהי חומרת המצב של הממצא הריאתי.
בכל מקרה חושב שכדאי שתקבלי זריקה לדילול דם טרם הטיסה
יכולה לכתוב לי למייל בשיבא ולהעביר הפרטים הקליניים לצורך יעוץ מלא
לטעמי גילו סרטן שחלות , בניתוח הוצאו רחם ושחלות והרופא גם קילף את מעטפת השומן כי ראה גידולים גם בפי הטבעת (חלחולת) , הבנתי ממנו שקילף את מה שראה אך יש גרורות שהן בלתי נראות לעין ולכן הטיפול הינו כימו. אני מאוד מודאגת מכמה דברים: 1. איך ניתן לדעת היכן מפוזרות הגרורות ? הרי הבדיקה רגילה לא ניתן לראות פחות מחצי סנטימטר. 2. מדובר על אישה לא צעירה, חלשה מבחינה פיזית, עם פצעים טרום סרטניים בפה מע' חיסונית חלשה, לחץ דם גבוה, סוכר מעט גבוה ,קשריות על בלוטות הלימפה ...
שאלתי היא , עד כמה אישה במצב כזה יכולה בכלל לשרוד טיפולי כימו,החשש שלי שזה יעשה יותר רע מטוב. האם יש חלופות לאישה במצב כזה ?? (כרגע אינני יודעת מה הפתולוגיה המדויקת של הגידול , נדע רק עוד שבוע)
אני קוראת על טיפול אימונוטרפי, על קנאביס שממזער גידולים, על תרופות ביולוגיות, על אווסטין , על קיטודרה וכו' וכו'. אני מאוד מודאגת ומהולבלת מכל המידע. מי יכול לעזור לנו לעשות סדר בדברים ? אני לא בטוחה שלאונקולוג שלה יש את הזמן והסבלנות ממש לשבת איתי ולענות על שאלותיי.
ממש זקוקה לעזרה בעניין
ת
ראשית אני מאד מקווה של אונקולוג המטפל יש מספיק זמן לשוחח איתך. שנית חלק מהחששות שלך מוצדקים אך אחד מהדברים החשובים לפני קבלת ההחלטה על הטיפול היא הערכה תפקודית ורפואית, שתקבע את כשירותו של המטופל או המטופלת לעמוד בתכנית הטיפול.
כעיקרון, הטיפול המומלץ במצבה של אמא כולל כימוטרפיה לעיתים עם מרכיבים נוספים. אין מידע המצביע על תועלת של קנאביס במקרה זה.
אני משוכנע כי הצוות המטפל יוכל לארגן המעטפת המתאימה לאמא וישנה את תכנית הטיפול במידה ותופעות הלוואי תהיינה חריגות
שנה טובה
יעקב
אנסה לעשות מעט סדר בדברים הידועים ואשתדל להבהיר מהם הדברים שנמצאים עדיין בשלבי מחקר או פרסומים שאינם מבוססים מספיק. בכל מקרה ממליץ כי מקורות המידע בהם תשתמשי יהיו אמינים ומבוססים ולא על בסיס שמועה כזו או אחרת.
סרטן השחלה, לצערי, עדיין מאובחן ברוב המקרים כאשר איננו מוגבל לאיבר בו החלה המחלה להתפתח. סרטן השחלה או סרטן החצוצרה מתאפיינים בפיזור מחלה גרורתי, בעיקר בחלל הבטן, כך גם פני הדברים במקרה של אמא.
גם כאשר אנחנו נוטלים ביופסיות אקראיות ממקומות שונים שאינם נראים נגועים, אנו מוצאים בסבירות גבוהה פיזור מיקרוסקופי של תאי הגידול. לכן, הניתוח, מוצלח ככל שיהיה, איננו מספק. יש להוסיף טיפול, שיתפזר בצורה סיסטמית ויגיע לכל הגוף, ולכל אתר בו קיימת ״מושבה״ של תאי סרטן - גרורה.
הטיפול התרופתי המקובל ביותר והמוכח כבעל יכולת להסיג את המחלה לאחור או להכיל את הסרטן הוא טיפול כימוטרפי.
העובדות, מצביעות על כך שהצלחת טיפול זה תלויה בהתנהגות הביולוגית של הגידול. כלומר, קיימים גידולים רגישים מאד, ש״יעלמו״ תחת הטיפול והנשים תחלמנה. לעומתן, יש נשים עם מחלה עמידה לטיפול או עמידה חלקית, ואז נצפה בהתקדמות מחלה מחודשת, תוך פרק זמן קצר יחסית. כמובן שהספקטרום רחב. אין אשה אחת הדומה לרעותה, למרות שלכאורה, הן נושאות את אותה האבחנה. לכן, יש נשים, שאמנם תחווינה התקדמות מחלה בעתיד, אך התקדמות זו עלולה להופיע לאחר הפוגות בעלות פרק זמן משתנה. מטרת הטיפול היא להביא לכך שהפוגה זו תהיה הארוכה ביותר, על פי תכונות הגידול.
בעשורים האחרונים, חלה התקדמות בהבנה של מחלה וגורמי הסיכון. המחקרים מצביעים על כך שנשים הנושאות מוטציה גנטית באחד מהגנים BRCA או נשים עם מוטציות דומות, יכולות לשפר את סיכויי התגובה, עם שילוב של תכשירים ביולוגיים מתאימים, לאחר השלמת הטיפול הכימוטרפי. כמו כן, לפני כעשור הוחל שילוב של תרופה בשם אבסטין המשפרת את התוצאות בתת אוכלוסיות מסוימות של החולות (שוב, לא בכולן). הצוות המטפל ימליץ לאמא לעבור בדיקות גנטיות הן לעצמה והן בדיקות של הגידול (חלק מהמוטציות נמצאות בגידול אך אינן מוטציות העוברות בתורשה-אינן נמצאות בגנים של החולה)
הטיפול הכימוטרפי אכן כרוך בתופעות לוואי לא פשוטות, אך רוב הנשים מצליחות לעמוד בכל תכנית הטיפול. קיימות תרופות וטיפולים שונים היכולים לסייע במהלך הטיפול. על כולן תשמעו הסבר מפורט מהצוות, שמטפל באמא. מדובר הן בטיפולים תרופתיים ״רגילים״, הן בשילוב של טיפולים משלימים כמו אקופונקטורה, או שימוש בקנאביס רפואי.
עד היום אין מידע על כך שקנאביס רפואי במינון כלשהו משפר את תוצאות הטיפול בסרטן השחלה. אך בהחלט יכול לתרום ולסייע בטיפול בתופעות הלוואי, או בהתמודדות עם הסימפטומים הקשורים במחלה. ניתן לשלב גם טיפולים משלימים אחרים באישורו של הצוות המטפל, ובנהחה שאינו סותר את הפעולה האנטי סרטנית של הטיפול.
שימוש באימונותרפיה - קיטרודה ותרופות אחרות כמו אופדיבו הם חמרים המעירים את מערכת החיסון - על ידי ״הסרת המסכה״ מעל הגידול כדי שמערכת החיסון תזהה אותו כגוף זר ותשתתף בתהליך הטיפול. סרטן השחלה - הוא סרטן הנחשב ״קר״ יחסית ומערכת החיסון איננה מתעוררת כבעצמה מספקת בטיפול זה, שלא כמו גידולים אחרים - מלנומה ועוד. השימוש בתכשירים אלה בקו ראשון איינו עצמאי ללא כימוטרפיה ועד כה לא הוכיח את עצמו.
קיימים מחקרים בעולם העושים שימוש בשילוב של כל התרופות שהוזכרו כטיפול בקו ראשון. גם בארץ קיימים מחקרים מסוג זה, וחלק מהנשים, במידה ועונות על קריטריוני ההכללה, יכולות להשתתף במחקרים אלה. חשוב להדגיש כי מדובר במחקר בו חלק מהנשים מקבלות תכשירי פלסבו. את יכולה לקבל מידע על כך מהצוות המטפל.
הדבר החשוב ביותר לדעת הוא, כי ההמלצות הכלליות אינן המלצות פרטניות. כל אשה מקבלת המלצה, הנראית מתאימה למצב תפקודה ולמחלות הרקע שלה. גם במהלך הטיפול, נעשים שינויים שונים, על מנת לאפשר את השלמת הטיפול.
אני מקווה כי תוצאות הטיפול של אמא ישיגו את התוצאה המיטבית.
תוכלי לשאול כאן בפורום שאלות ספציפיות לגבי טיפול כזה או אחר עליו שמעת.
ביופסיה שתוצאתה cin3 בוצעה ה מעבדת rem.
א. מבקשת לעשות בדיקה נוספת מאחר וארבעה חודשים קודם נלקחה ביופסיה שהיתה תקינה לגמרי .
לאיזו מעבדה כדאי לשלוח את הדגימה?
ב. האם ניתן לעשות צריבה ולא קוניזציה.
ישנן מעבדות שונות שיכולות לבצע רביזיה. מעריך שהקל ביותר יהיה להעביר לפתולאב.
יש קצת בלבול במושגי הצריבה ו קוניזציה. טכניקת הקוניזציה המקובלת נעשית תוך שימוש בטכניקה הכוללת ״צריבה״