מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
דר קורח היקר שלום
האם במקרים מסויימים. הינך משתמש בתרופה טלזופאריב גם לנשאיותbrca בסרטן שחלות.
)הנני יודעת שבהתוויה זה לסרטן שד גרורתי)
שלום לך
לא יצא לי לעשות שימוש בתרופה זו
שלום לך,
ראשית הממצאים בבדיקות אינן סרטן!
הממצאים ברי טיפול יעיל, ובמידה שיטופלו לא נשקפת סכנה לבריאותך. גם במידה הסבירות להבדלים כאלה אינה גבוהה ולכן לרוב כשיש אי התאמה מעדיפים לפל על י התוצאה הגבוהה יותר - HSIL.
לפחות על פי התיאור לא נראה כי מדובר בממאירות לאור זאת נראה נבון להמתין כפי שהומלץ לך
היי, בבדיקת פאפ שגרתית גיליתי שיש לי פפילומה (זן 16) וחשד לתאים טרום סרטניים בצוואר הרחם.
הופנתי לבדיקת קולונוסקופיה וביופסיה. אני מבוהלת מאוד מהמצב הזה ועוד יותר לא יודעת איך להתמודד עם המצב עם בן זוגי (ואולי עם בני הזוג הקודמים?) כי כנראה הוירוס עבר גם אליו.
יש בדיקות פפילומה גם לגברים? איך לספר לבן זוג על המצב בלי להלחיץ יותר מדי?
תודה
הבדיקה המומלצת היא קולפוסקופיה ולא קולונוסקופיה (בדיקת המעי) וירוס הפפילומה נפוץ באוכלוסיה, וקרוב לוודאי שההדבקה בוצעה בעבר במהלך קיום יחסים. קונדומים אינם מפחיתים את ההדבקה.
כעיקרון, המידע שקיבלת, יגן עליך, וימנע בסבירות גבוהה כל סכנה לחייך. בדיקת הוירוס והפאפ יאפשרו לך לעקוב בצורה מיטבית אחר צוואר הרם וימנעו החמרה של המצב, ויאפשרו טיפול במועד.
אין מקום לבהלה. סביר להניח כי מארג הוירוסים שלך ובן זוגך אינם שונים כ"כ. אתם לא מדביקים שוב זה את זו, וגם לא ניתן לדעת מי "הביא" את הוירוס, וגם אין טעם לחקור בכך. כ 50% מהאוכלוסיה נחשפים לוירוסי הפפילומה השונים.
מניעת ההדבקה בעזרת החיסון הניתן כיום היא הדרך הטובה ביותר להתמודד ולמנוע הדבקה זו, אך גם למי שנדבקה רוב הסיכויים שלא תהיה בסכנה כזו או אחרת- לחיים או לעתיד הפריון שלה. כל זאת במידה ותקפיד על המעקב שיומלץ על פי תוצאות הבדיקות בעתיד
בהנחה שאין גורמי סיכון נוספיםלהתפתחות קרישים אלה, ניתן להניח כי הממאירות היא גורם הסיכון לכך. ידוע מזה כבר כי ממאירויות שונות מעלות את הסיכון לקרישיות יתר, וכך גם במקרי סרטן השחלה. ההחלטה לניתוח יכולה להיות מושפעת ממצב והחריפות של התופעה
יש לי כנראה ציסטה דרמואידית בגודל 6.5 בערך ס"מ אני בת 44 ונאמר לי שעדיף להוציא את כל השחלה ולא להוציא רק את הציסטה מחשש שהיא תתפוצץ בניתוח או שלא תצא בשלמותה. זה גם יכול לעשות את הניתוח מסובך יותר כי כבר עברתי ניתוח קיסרי ועוד ניתוח בטן להוצאת תוספתן וייתכן הדבקויות. עם השחלה נאמר לי שתוצא גם החצוצרה. כמו כן הומלץ לי להוציא גם את החצוצרה השניה על מנת למנוע בעתיד סרטן שחלות. מה דעתך?
FSH 15 בפרופיל הורמונלי
האם יש עניין לעשות מאמץ לשמר את השחלה והחצוצרות.
דר יקר שלום
בדצמבר 2018 .בפט סיטי הכול היה נקי חוץ מ-קליטה פתולוגית(suv13) בגוש פרירקטלי ימני באגן. מימדים 2.8*2.9 סמ.
חודש לאחר מכן ביצעתי לפרוסקופיה. והוציאו נגע זה בשלמותו.
ביצעתי גם 6 טיפולי כמו רק בחומר אחד ציספלטין למניעה.
מהלפרוסקופיה ועד חמישה חודשים לאחר סיום הכמו .המרקר היה תקין. וכרגע הוא בסביבות 21.
עקב עלייה מתונה שעדיין בנורמה .ביצעתי פט סיטי ושוב -קליטה פתולוגית (suv13.5) בגוש פרירקטלי ימני באגן שעובר האדרה בממדים של 2.8*2.3 סמ עם מרכיב ציסטי מדיאלית לו בקוטר 2.5סמ.במיקום דומה לגום שהודגם בבדיקה קודמת. בועות אוויר קטנות באספקט תחתון של הגוש.
האם תוכל בבקשה להסביר לי.איך ייתכן שבינואר 2019 .חודש לאחר הפט סיטי הנגע הוצא בשלמותו.
ועכשיו אחרי שנה וחצי בקירוב הממצאים תואמים לפיענוח הקודם. או שאני טועה? כמו כן באם תוכל להסביר לי את מה שהרדיולוג כתב באבחנה של הפט סיטי העכשווי
מודה לך וממתינה מאוד למענה
כמדומני שעסקנו בנקודה זו גם בעבר. אנסה להבהיר בשנית. בניתוחי של כריתת גרורות לא תמיד ניתן לכרות שוליים מסביב לגידול ולכן לעיתים קיימת הישנות מקומית באתר בו בוצע הניתוח בעבר. מעריך שזה התרחיש גם בבדיקה זו. על הצוות יהיה להעריך האם הממצאים מצדיקים ניתוח חוזר או לחילופין שינוי טיפול ואלי לשקול טיפולים אזריים אחרים. לגבי בועיות האויר קצת קשה לתת מענה ללא הערכה שלמה של הממצאים בהדמיה.
העובדה החשובה היא שקיים סיכוי גבוה שתוכלי להיות בהפוגה נוספת וכי אין ממצאים באזורים אחרים של הגוף
שלום,
אני מטופלת בג'מזר ובקרבופלטין בעקבות חזרת המחלה.
קראתי על מחקר שמצביע על מניעת חזרת המחלה לנשים שמשתמשות במטפומין לטיפול בסכרת 2, ואשר תפקודי הכליה שלהם תקינים.
מה תוכל לומר לי על מחקר בה ? האם הוא מוכר? ידוע ?