מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום,
אני לא נשאית, ויש לי מספר שאלות ברשותך- ותודה מראש:
א.מהו ההבדל העקרוני בין תרופות המוגדרות כתרופות אימונותרפיות, לבין תרופות שהן מעכבי פארפ, בתחום הגינקואונקולוגיה. מתי מומלץ להשתמש עם כל אחת מסוג התרופות הנ"ל.
ב. אני נמצאת בהשנות המחלה,ומקבלת גמזר+ קרבופלטין. לפני כן, בפעם הראשונה, קבלתי טקסול + קרבופלטין וכן מספר טיפולים של אווסטין, עד להשנות, אז הופסקו טיפולי האווסטין.
אני רוצה כעת לעבור בדיקת פאונדשיון, וכן שמעתי על בדיקת hrd.
* מה ההבדל בין שתי הבדיקות?
*האם שתיהן מומלצות במצבי? איזה מהן מומלצת בהתחשב במצבי?
ג.כמה זמן נהוג לקחת/לקבל את התרופה לינפרזה-אולפריב כטיפול אחזקתי לאחר טיפול כימותרפי? ולאחר כמה זמן מסיום קבלת הכימותרפיה מתחילים לקחת את התרופה ?
תודה על הכל.
קיים הבדל משמעותי בין שני סוגי התכשירים. מבחינת מנגנון הפעולה - תכשירים אימונותרפים מפעילים או מורידים חסמים המושרים על ידי הגידול לצורך פעילות טובה יותר של חלקים ממערכת החיסון שלנו כנגד התהליך הגידולי. תרופות אלה יעילות יותר בגידולים שונים ופחות יעילות בגידולים אחרים. התועלת של תכשירים אלה בסרטן שחלה אינה חד משמעית ועדיין נמצאת בשלבי מחקר שונים. לא ברור האם לשימוש בתכשירים אלה יש תועלת נוספת על התכשירים הקיימים בשימוש. מעכבי הפארפ הן תרופה ביולוגית הפוגעת במנגנוני תיקון ה DNA של תאי הגידול. תרופות אלה פועלות כידוע טוב יותר בנשים עם מוטציה ב BRCA או בגידולים עם מוטציה כזו, היות והפגם הגנטי פוגע כבר חלקית במנגנוני התיקון ובכך חושף את התא הסרטני לנזק משמעותי יותר בשימוש בתכשיר כזה.
בדיקות פאונדיישן היום בודקות גם בדיקות HRD באופן עקיף הן בודקות LOH הנותן מושג אודות התועלת של השימוש במעכבי פארפ בנשים לא נשאיות. כך שאינני חושב שכדאי לבצע את שתי הבדיקות. חשוב לדעת כי השימוש במעכבי פארפ בנשים עם הישנות מחל (כשלך) אושר בעולם לכלל הנשים עם ממאירות שחלתית חוזרת ללא תלות במוטציה. ניסינו להכניס אינדיקציה זו לסל אך לא צלחה דרכנו (יש כנראה נושאים חשובים יותר לתקציב המדינה...).
הטיפול במעכבי פארפ בנשים עם הישנות מחלמה נמשך כל עוד אין התקדמות חוזרת של הגידול. הטיפול מתחיל כ 4-8 שבועות מסיום הטיפול הכימוטרפי ובתנאי שבדיקות הדם מאפשרות זאת בעיקר בהיבטים של ספירת הדם.
בת 40. בעבר גידול מוצינוס בורדרליין MBOT stage 1A. כריתת גידול ללא כריתת השחלה.
כיום לאחר ניתוח חוזר לכריתת הטפולה והאפנדציט.
לקראת טיפולי פוריות (שאיבת ביציות ובעתיד החזרה).
נאמר לי שהגירוי ההורמונלי השחלתי גורם ליצירת רמה גבוהה של הורמונים אשר לא רצויה במקרים של גידול המגיב להורמונים.
יש לי מס' שאלות בנושא, אודה לתשובתכם.
האם יש התוויה רפואית כיצד לפעול בטיפולי הפוריות?
מה הסיכון ומה סיכויי חזרת הגידול בשחלה השנייה או בכלל עקב טיפולי הפוריות?
האם יש טיפול תרופתי שניתן לשלב במהלך הטיפולים על מנת להקטין את השפעת הגירוי ההורמונלי?
האם יש להקטין את הגירוי השחלתי ע"י שימוש בתרופות מסוימות או מינון מסוים, כדי להקטין סיכוי לחזרה?
תודה
שלום רב,
בטיפולי הפוריות נכתב שאיבת ביציות ובעתיד החזרה
אם הכוונה להקפאת ביציות כדרך לשימור פוריות ושימוש בעתיד חשוב להדגיש כי סיכויי הצלחה של הקפאת ביציות בגיל זה נמוכים מאוד!! צריך עשרות רבות של ביציות על מנת להשיג הריון בודד. דבר שאינו ישים (ריאלי). צריך להשתדל להקפיא מספר גבוה ככל הניתן ועדיף אם מתאים להקפיא עוברים ( אף אם יש צורך בבנק זרע). הבעיה בפוריות נובעת מהגיל המתקדם ( ללא קשר למחלה) ומסיכון שהמחלה תחזור בשחלה.
כפי שנאמר, אין מניעה ממתן טיפול הורמונלי מאחר והגידול אינו מגיב להורמונים. חשוב לבחור פרוטוקול שיביא לתוצאות מיטביות. ניתן לשאוב ביציות גם במקרים בהם נמצא גידול MBOT בשחלה אם כי הדבר דורש מיומנות ואבחנה היכן נמצא הגידול
כאב עמום במפשעה, בבטן התחתונה בצד ימין ובאשך הימני — האם ללכת להיבדק?
האם בקע מפשעתי (הרניה) נחשב לגורם סיכון לסרטן האשכים?
שלומות
נשאות brca1oc3c
הישנות 3. אוגוסט סיום טיפול כמוטרפי ציספלטין בלבד. מרקר -8.
בפברואר מרקר 20.
בסוף אפריל בוצע פט סיטי שהדגים נגע בודד באגן. והוצא בשלמותו בחודש מאי. מרקר ביום ניתוח לפרוסקופיה -80.
אני לקראת החלטה לטיפול כמוטרפי מניעתי. לפי הנתונים האם אני עמידה לפלטינום?
ההגדרות של עמידות לפלטינום הינן שרירותיות ולא תמיד עונות על המהלך הביולוגי האמיתי של המחלה.
אופי התפתחות המחלה אצלך, לדעתי, מצביע על מחלה הרגישה לפלטינום.
שלום לך,
הבדיקה בודקת מוטציות כלליות וממצאיה יצביעו על מוטציות אחרות שאולי יצדיקו מתן הטיפול במסגרת הסל. בכל מקרה אכן לא ישפיע על הטיפול.
מעריך שבוצעו בדיקות סומטיות (של הגידול)
האם ביצעת מעקב HCG?
במידה והוא חזר לנורמה אזי אין בכך מימצא המחשיד לממאירות
ממצאים אלה ניתנים למעקב וטיפול יעיל, במסגרת המרפאות הגינקולגיות הכלליות
לא ביקשו ממני לבצע מעקב HCG, אבל אני במעקב אצל רופאת הנשים שלי.
חשבתי שאם קיבלתי וסת אז ה-HCG חזר לנורמה.
אני צריכה לפחד שזה אולי ממצא מסוכן שלא קשור להפלה?