תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,- אין תחליף לא תרופתי ראוי ומוכח מחקרית לאלתירוקסין אצל מי שעבר כריתה שלמה של בלוטת התריס. יחד עם זאת, אצל חלק מהחולים ניתן לשלב בין T3 ו T4 ולא רק לתת אלתירוקסין בכדי להשיג תוצאה קלינית טובה יותר.- חסר בויטמין D ובסידן במקרה כמו זה שאת מתארת מחשיד לכך שבניתוח נכרתו גם חלק/כל בלוטות יותרת התריס (פארא-תירואיד). האם זה המצב? בכל מקרה כדאי לבדוק רמות PTH ובהתאם לטפל. אין תחליף טוב לויטמין D, ואילו לגבי סידן - כתלות בכמות הסידן אותה את צריכה (לפני/אחרי גיל המעבר) ניתן להעזר בתזונה עשירה בסידן. כמו כן, סוג הסידן (קרבונאט, ציטראט) חשוב ומושפע ממחלות רקע אחרות, תרופות נוספות וכו'. קל למצוא מידע אמין בנושא.- היפרכולסטרולמיה: אצל רוב האנשים הסובלים מהיפרליפידמיה עודף הכולסטרול אינו נובע מתזונה אלא מיצור עצמי עודף של הכבד. ישנן גם תרופות היכולות להעלות כולסטרול - גלולות למשל. ישנם תחליפים מצוינם לססטינים (התרופות המורידות כולסטרול ברפואה הקונבנציונאלית), כמו למשל אומגה-3 במינון גבוה ו red yeast rice שבדומה לסטטינים מעכב את האנזים HMGCoA red - אנזים מפתח ביצירת הכולסטרול.בהצלחה ומועדים לשמחה!ד"ר כספי
שלום רב,על פי המידע שמסרת הגישה במקרה הזה הינה ניאואדג'ובנטית (ניאו=חדש, אדג'ובנט= משלים). במונח "חדש" הכוונה היא שסדר הטיפולים משתנה. בעוד שבעבר היה מקובל קודם לנתח ואח"כ לטפל כימותרפית, הרי שהיום פעמים רבות אנו נוקטים בגישה ההפוכה - קודם כמותרפיה ואח"כ ניתוח (ובמידת הצורך שוב כימותרפיה או הקרנות). מטרת הגישה הניאודג'ובנטית היא צימצום הגידול הראשוני על מנת להשיג תוצאה כירורגית טובה יותר. חסרונה העיקרי הוא בכך שבד"כ החולה מגיע לניתוח יותר חולה בגלל תלאות הכימותרפיה. במונח "משלים" אין הכוונה לטיפול ברפואה משלימה, אלא לטיפול אנטי-סרטני משלים לניתוח (לדוג' כימותרפיה או הקרנות). בדיקת ה- PET CT חיונית במקרה שתואר מאחר והרגישות והסגוליות של CT רגיל איננה מספיק טובה לאיתור ואיבחון של מחלה פעילה. בבדיקת ה PET CT משולבים גם בדיקה מבנית (CT) וגם בדיקה תיפקודית (PET) בה מזריקים ליגנד מסומן (בד"כ גלוקוז מסומן בפלואור 18 רדיואקטיבי = FDG) על מנת לבדוק מוקדי מחלה ויאבילים (חיים). כך נקבע בין השאר ה- STAGE של המחלה, נקבע סוג הניתוח והיקפו, ויש בסיס למעקב קליני-הדמייתי להערכת התגובה לטיפול.לגבי התזונה - לחולים הדומים לחולה המתואר יכולות להיות הפרעות תזונאיות ממספר סיבות - 1) ירידה בתיאבון בשל המחלה או בשל תופעות הלוואי של הטיפול 2) שובע מוקדם, תחושת מלאות, או כאבי בטן בשל הגידול 3) הפרעות בליעה (אם כי אלו פחות שכיחות בגידול דיסטאלי של הקיבה) 4) הפרעות בליעה על רקע הטיפול הכימי (במידה ויש מוקוזיטיס = דלקת של הריריות) 5) בחילות והקאות 6) הפרעות ספיגה... כל אחת מהסיבות הללו מטופלת בדרך שונה. המלצתי - תדאגו שיהיה מעורב יעוץ תזונתי במקרה. הטיפול ברפואה המשלימה יכול לסייע מאד בהתמודדות עם תופעות הלוואי, אבל 1) חובה להתייעץ עם רופא/ה אינטגרטיבי/ת כדי שלא תהיה פגיעה ביעילות הטיפול הקונבנציונאלי - אל תתפתו אחר כל מיני "מביני ענין" 2) חובה לדווח על טיפולי הרפואה המשלימה לאונוקלוג על מנת שכל הצדדים המעורבים ידעו כל מה שקורה ויהיו מתואמים - עקרון השקיפות המלאה. בהצלחה וחג שמח! ד"ר כספי
חג שמח
קראתי שתה ירוק יכול לעזור בהאטת או אפילו עצירת קצב התפתחותו של סרטן בקיבה. האם הדבר נכון? אם כן, מה המינון שיש לקחת?בהחלט אנחנו מתכוונים לגשת לטיפול אישי ואין הכוונה כאן להחליף טיפול ביעוץ אינטרנטי. יחד עם זאת, נאמר לי ע"י מספר מטפלים שפניתי אליהם שיש לחכות לאחר הניתוח לפני שפונים ליעוץ.הייתי רוצה לנצל את הימים הבודדים עד לניתוח כדי להתחיל בתהליך שיכול לעזור. האם יש מזון נוסף (ולא תוסף) שניתן לצרוך בהקשר של סרטן בקיבה?
שלום רב אבי בן 59 אובחן עם סרטן במוח מסוג GBM בעקבות שיחה עם פרופ' צבי רם הוחלט על טיפול בהקרנות וטמודל בתקווה שיגיב טוב (לא ניתן לנתח) . שאלתי היא מה בנוגע לההיפרתרמיה והאם אתה יכולה להמליץ על טיפולים משלימים שיוכלו לעזור?