תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
לפרופ' בן אריה שלום רב,
הנני בת 48, שלוש שנים לאחר גילוי סרטן השד, כשנתיים וחצי מסיום הטיפולים - בריאה.
נוטלת טמוקסיפן כשנתיים.
בשל שחיקת סחוס בברך הומלץ לי ליטול תוסף No 7 של חברת סולגר.
האם אני יכולה ליטול את התוסף לאור ההיסטוריה הרפואית שלי?
תודה מראש על תשובתך וחג שמח,
גלית
שלום גלית
קשה לי לחוות דעה לגבי התאמה של תוסף כזה או אחר על אף שהמוצר הספציפי מכיל 3 מרכיבים צמחיים (בוסווליה-אפלפין, כורכום וג'ינג'ר) שנחקרו בהקשר האונקולוגי. אני מציע להפגש עם רופא אינטגרטיבי על מנת לבדוק באופן פרטני עד כמה התוסף מתאים לך והאם ייתכנו אינטראקציות/השפעות בין מרכיבי התוסף, טמוקסיפן ותכשירים/תרופות אחרות שאת נוטלת. הנושא סבוך ודורש התייחסות ספציפית לכל מטופלת. לדוגמה, במחקר שהתפרסם השנה בעיתון (Cancers (Basel עולה חשש שתוספת כורכום עשויה לפגוע ביעילות טמוקסיפן.
חג שמח
שלום רעות
ציטראל נבדק במספר מחקרי מעבדה שעשויים להעיד על פעילות אנטי סרטנית בתנאי מעבדה. עם זאת, לא איתרתי מחקרים קליניים כך שקשה להסיק מתוך עבודת המעבדה עד כמה תרומתו של הציטראל או צמח המכיל רכיב זה (עשב לימון לדוגמה)משמעותית בקליניקה. קשה גם להמליץ על דרך המיצוי המיטבית מבחינת הפעילות הקלינית אם כי בפרקטיקה ההרבליסטית צמחים המכילים ציטראל ממוצים לרוב בחליטה מימית.
שלום.
1.האם ניתן לקחת זרעי פישתן עם כדורים למדללי דם מיקרופירין? (קראתי שהפישתן מונע חסימת עורקים ייתכן ועלולה להיות כפילות עם סוג כזה של כדור?)
2. האם זרעי פישתן סופחים באופן משמעותי תרופות אחרות? במיקרה הזה טיפולי כימו. או שניתן לקחת פישתן עם הפרשי זמן משמעותיים בין הטיפולים/תרופות אחרות.
תודה מראש.
שלום רב, באיזה אופן דמיון מודרך מסייע בטיפול בסרטן?
תודה.
דמיון מודרך הנו גישה טיפולית אחת מני רבות המוכרת במסגרת תחום רפואת גוף-נפש (Mind-body) והכוללת שיטות שונות של נשימה, הרפיה ומדיטציה. טכניקות אלו מוצעות לרוב במרכזי טיפול אינטגרטיביים בהנחייה של אנשי מקצוע ויש בהם כדי לנסוך רגיעה ולהקל על מגוון של תופעות לוואי של טיפול אונקולוגי תרופתי כגון הקלת כאב, בחילות, גלי חום ועוד. אנשי מקצוע אלו יכולים להדריך את המטופל להתנסות עצמית במחלקה האונקולוגית ובבית תוך התאמתם למאפיינים האישיים של המטופל ולמצוקה עמה הוא/היא מתמודדים (לדוגמה: הרפיה לקראת שינה).
שתי שאלות בנושא מערכת החיסון אצל חולים אונקולוגיים:
הראשונה: אילו תוספים ואילו טיפולים משלימים עשויים לשפר את מערכת החיסון?
השנייה: כימותרפיה מדכאת את מערכת החיסון, או לפחות פוגעת ביעילותה. האם בכך שהמטופל לוקח תוספים שתורמים למערכת החיסון, הוא למעשה פוגע ביעילות הכימותרפיה? שהרי הכימותרפיה פועלת תוך פגיעה במערכת החיסון.