היהרמת משקולות במכון כושר נחשב "פעילות גופנית" שעוזרת למנוע סרטן ? זאת פעילות אנ-אירובית שלא כמו הליכה, ריצה, אופניים וכל המכשירים האלה שבמכון.
שלום,
אני סובל תקופה ארוכה מכאבי בטן.
הגסטרולוג שלח אותי לסדרה של בדיקות. כולל בדיקות אלרגיה ללקטוז ופרוקטוז שטרם ביצעתי.
קולונסקופיה יצאה תקינה לחלוטין.
בבדיקת דם יצא ערך של 5.6 ל-Eosinophils.
אני חושד בתולעים או אלרגיה אך גם בסרטן עקב התוצאה.
האם יש סדרת בדיקות נוספות מומלצת?
ביתי החלימה מלוקמיה ולפני כחודש סיימה את הטיפול המונע,אתמול הראתה לי שטף דם ברגלה אולם טוענת שקיבלה מכה.האם יש טעם ללחוץ עליה לעשות בדיקה או שאפשר לחכות לבדיקה בעוד חודשיים.האם גילוי מוקדם במקרה כזה עוזר משהו או שבגלל שזה לקמיה זה לא משנה ואפשר לתת לה לנוח עוד קצת ולקוות שזה באמת מכה?
אשתי ע"ה הלכה לעולמה בגיל 40 מסרטן לבלב שנים רבות נטלה גלולות נוגדי דיכאון
כיום חלק מילדי צריכים זאת ושאלתי האם יש חשש לסרטן מכדורים אלו היות וראיתי מחקר בענין אוסטיאופורוזיס שיתכן שכדורים אלו גורמים זאת
המחקר הוא משנת 2007
מעכבי סרוטונין סלקטיביים Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs). מחקר אשר פורסם בשנת 2007 מראה צפיפות נמוכה יותר של רקמת עצם אצל נשים וגברים המשתמשים בתרופות מקבוצה זו, בהשוואה למחקר אשר בוצע על קבוצה שאינה נוטלת תרופות נוגדות דיכאון אלה. אולם, תוצאות מחקר אלה אינן מצביעות בהכרח שתרופות אלה הן הגורם להתדלדלות במסת רקמת העצם או למחלת אוסטיאופורוזיס. יש צורך בביצוע מחקרים נוספים על מנת להבין לעומק את יחסי הגומלין בין תרופות מסוג זה לבין מסת עצם נמוכה. כרגע אין די הוכחות מדעיות המצביעות על כך שעליך להפסיק ליטול את תרופותיך עקב החשש להתדלדלות במסת העצם שלך.
שלום רב אני בת 22 אימי חולת סרטן השד אבי החלים מסרטן המעי הגס, שתי מחלות אלו ידועות כתורשתיות וכניתנות לטבחון מוקדם, לכן ארצה לשאול באיזה גיך אצטרך להתחיל להבדק ואיזה סוגי בדיקות?
כחולה בסרטן המעי הגס, מומלצת בדיקת קולונוסקופיה מדי חמש שנים".אולם המלצה זו יכולה להשתנות (מבחינת גיל ההתחלה או התדירות) אם מדובר בתסמונת תורשתית כלשהי, ולכן המלצתי שתפני לייעוץ אצל רופא המשפחה.בברכהליטל קינן
כידוע לי הוירוס מדבק ועובר בין אחד לשנייה דרך יחסי מין. האם מסוכן לשכב עם גבר שידוע לי שאשתו נפטרה מהוירוס שגרם לסרטן צוואר הרחם? הוא אמר לי שבזמנו הוא נבדק, והרופא אמר לו שאין מה לעשות, יש אנשים שנדבקים בוירוס והוירוס רדום אצלהם, ויש כאלה שמפתחים מחלה. אולם אין מה לעשות נגד הוירוס. אני כמעט בת 50 וחוששת לקחת חיסון. אודה לתשובה.
שלום סיגו
מה שנאמר לך, נכון. בדרך כלל הרוב המוחלט של האנשים ״נתקלים״ בנגיף ה-hpv בשנות הבגרות המוקדמות שלהם, אחרי תחילת קיום יחסי מין. רק מיעוט שבמיעוט מהנשים יפתחו סרטן צוואר הרחם. לכן אינך צריכה לחשוש מקיום יחסי מין עם גבר שאשתו נפטרה מסרטן צוואר הרחם. לגבי החיסון, כיום ידוע שהחיסון יעיל עד גיל 40 מהסיבה הפשוטה שפשוט לא נצבר די ניסיון לגבי נשים מבוגרות יותר אבל אינני חושבת שיש מקום לחשש, אני מציעה שתתייעצי עם הרופא שלך.
בברכה,
ליטל קינן
שלום דר',
האם נכון שלא מומלץ לאנשים עם מחלת סרטן "לשעבר" ליטול ויטמינים למניעה ולחיזוק? האם הויטמינים יכולים לעורר את המחלה?
אני 10 שנים אחרי ניתוח רדיקלי של הערמונית וללא גרורות.
חג שמח
סימון
שלום סימון,
כיום אין עדויות על יתרון בנטילת מינונים מוגברים של ויטמינים, ובפרט לא כאשר רמות הוויטמינים בגוף תקינות. ההמלצה היא לצרוך את הוויטמינים הנחוצים מהתזונה ורק אם יש בעיה ידועה, ספציפית, להשתמש בתכשירים.
לגבי הסיכון - גם לא לגמרי ברור וככל הנראה נקשר לנטילת מגה-דוזותבאנשים שלא זקוקים לכך.
רק בריאות,
בברכה
שלום איילי
אני לא בטוחה שיש עדויות ממחקרים מסודרים לגבי מידת הסיכון שבסיגריות. אלקטרוניות, עוד לא עבר די זמן מאז התחיל השימוש בהן, אבל מאחר ואלה המאושרות מכילות ניקוטין ההתייחסות אליהן היא כאל תרופה, ולגבי ניקוטין ידועות ההשפעות המזיקות.
עם זאת, המטרה של שימוש בסיגריה אלקטרונית היא להפסיק הרגל מסוכן אחר ויש לשקול את היתרונות והחסרונות...