שלום האם ילדה בת 10 יכולה לעבור יעוץ גנטי לבדיקת נשאות BRCA1 BRCA2?
יש סיפור משפחתי חזק לגבי סרטן השד. האם מקובל לקבל את המידע בגיל כה צעיר? כשרק הוריה ידעו את התשובה כמובן
תודה
שלום רב
בדרך כלל מקובל להתחיל ממקרים שאובחנו ואם יש במשפחה חולות בסרטן השד עדיף שהבדיקות הגנטיות תיעשנה עליהן. רק לאם יסתבר שיש נשאות במשפחה אפשר יהיה לברר לגבי בדיקת הילדה.
בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי דרכי הפעולה המקובלות. הוא זה שמפנה לייעוץ גנטי.
בברכה
ליטל קינן
שלום alon5
התשובה היא ש..אינני יודעת.
הבעיה בקרני רנטגן היא היכולת שלהן לפגוע בגרעיני התא (לכן הקרינה נקראת מייננת). כאשר הן מכוונות לגוף האדם החשש הוא מפגיעה בגרעין התא ובחומר הגנטי שבו (תשניות = מוטציות), מה שעלול להתחיל שרשרת אירועים שיכולה בסופו של דבר להסתיים בהתפתחות של גידול סרטני.
אתה שואל אם חשיפה של קנאביס רפואי לקרינה מסוג זה עלולה לשנות את החומר הפעיל שבו כך שיהפוך למזיק לאדם. אני לא חושבת שנעשו על כך מחקרים ולכן אין מידע בנושא.
שלום.
התחסנתי בערך בגיל 16 ורק כיום, בגיל 23 , התחלתי לקיים יחסי מין.
האם צריך לעשות חיסון נוסף?
שלום הדרח
אם עשית את החיסון המלא - שלוש מנות - אין צורך בחיסון חוזר.
ידוע היום שהחיסון טוב לפחות לעשר שנים, וכנראה גם ליותר.
היי,
אני גרה בבניין שיש בו מרפסות שמש.
אינני מעשנת ואף אחד מבני ביתי אינו מעשן. אך שכניי מלמעלה ומלמטה מעשנים, הריח מגיע לתוך ביתי ואני מאד סובלת וחוששת לבריאותי ולבריאות ילדיי. האם ריח הסיגריות האלה באמת מאד מזיק ?? מה ניתן לעשות? כמובן שלשכן המעשן לא ממש איכפת, הוא מעשן מבחינתו במרחב שלו וזה לא יהיה הגיוני להעיר לו.....
מיותר לציין שזה מגעיל אותי וקשה לי עם זה.....ואז אני רצה לסגור את המרפסת אבל הריח כבר נמצא....
שלום ישראלה
השאלה מעניינת, אם אינני טועה התייחסתי לשאלה דומה בפורום זה בעבר.
עד השנים האחרונות עיקר ההתייחסות היתה לעישון פעיל ולעישון סביל (חשיפתם של מי שאינם מעשנים לעשן סיגריות שמעשנים בקרבתם). בתקופה האחרונה התחיל עניין גם במה שכונה "עישון מיד שלישית", דהיינו, שיירי מזהמים של עשן סיגריות שנותרו בחלל סגור גם אחרי שהמעשנים עצמם כבר אינם שם והסיגריה כלתה או כובתה.
לא ברור כלל שיש בחשיפה זו סיכון לבריאות (על אף שהסיכון הנקשר לחשיפה לעישון סביל ידועה ומוכחת); מדובר בריכוזים נמוכים בהרבה מאלה הקשורים לחשיפה הרגילה. באוויר הפתוח הם גם נעלמים די מהר.
לשלאתך אם ריח הסיגריןת מזיק - כן, אם את ניצבת ממש ליד המעשן. לא ברור (וסביר להניח שלא) אם המעשן - והסיגריה - כבר אינם בקרבתך ואת נמצאת באוויר פתוח (מרפסת שמש).
ליטל
שלום דר' ליטל,
קראתי הרבה דברים טובים באינטרנט על המשקה נוני ותרומתו לבריאות.
מבקש לשאול אם משקה זה מוכר לך ואם אכן יש לו סגולות רפואיות ,לרבות מניעת סרטן.
בתודה,
סימון
שלום סימון
אכן, נקשרו לפרי זה הרבה כתרים בריאותיים, אבל עדיין אין לכך הוכחות מדעיות ברורות.
עם זאת, זהו פרי גרגרי, ומשפחת הפירות הגרגריים נחשבת למשפחה מומלצת בצריכת תודות לתכולת הויטמינים, הפיטוכימיקלים ונוגדי החימצון הגבוהה שלה.
חושב לדעת כי עלולות להיות אינטראקציות בין צריכת פרי זה לבין תרופות לדילול הדם, ובמקרה זה כדאי להימנע מאכילת הפרי. במקרה של נטילת תרופות נגד סוכרת או לחץ דם כדאי ליידע את הרופא המטפל.
דר' ליטל שלום,
תודה על תשובך המפורטת (כרגיל). ברשותך אולי תוכלי להשלים לי מידע כי רופא המשםחה אינו מכיר פרי זה. והשאלה הינה: האם קיימת השפעה בין הפרי והתרופה אלוריל (תרופה להורדת חומצת שתן בדם) אותה אני לוקח. האם אין התנגשות בין השניים?
סימון.
לא מצאתי עדויות לאינטראקציה בין משקה גוג'י לבין נטילת אלוריל (אלופורינול) בספרות.
עם זאת צריך להוסיף כי קיימות מעט מאוד עדויות בספרות בכלל לגבי פרי הגוג'י ונגזרותיו השונות והאינטראקציה היחידה שמוזכרת היא עם תרופות לדילול דם, ואולי לסוכרת.
נושא הבדיקות הגנטיות סבוך מאוד, בעיקר מפני שהתשובה של הבדיקות די פשוטה, "כן" או "לא", אבל המשמעויות מעורפלות. כי מה עושים עכשיו?
ההמלצות שניתנות כיום למי שנמצאו נשאיות הן כלליות מאוד וכפי שאמרה הס-ביבר המצוטטת בכתבה: "אורח חיים בריא והקפדה על בדיקות סקר ניתן לאמץ גם בלי לעבור את האבחון, ואילו הניתוחים המונעים נושאים לעתים סיכונים, מקטינים רק את הסיכון לחלות בסרטן באיבר הספציפי שהוסר, ולא בהכרח מעלים בצורה משמעותית את תוחלת החיים".
מה שנאמר בסיומה של הכתבה חשוב: "האם אכן שווה לנו להציץ לתוככי הגנים שלנו כדי לנסות לדעת אם אנו נושאים מוטציה שמעלה את סיכויינו לסרטן? נראה שהתשובה מורכבת, אישית מאוד, ובניגוד למה שהיינו רוצים לחשוב – אינה חד משמעית. את התשובה הזו, לעת עתה, כל אחד מאיתנו יצטרך לתת לעצמו".
ערב טוב
האם משהו התנסה בשמן הנל בעת טיפולי כימו ובלקיחת מדללי דם?
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון. השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשלוש השנים האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה. אורך מילוי השאלון כ-10 דקות, וחשוב מאוד לסיים אותו (אחרת התשובות לא נשמרות).המון תודה על הנכונות ושיתוף הפעולה!
חן שמיר ודנה פלדמן
דומני שאתה ותיק בפורום, אז שלום לך שוב...
סויה עשירה בפיטואסטרוגנים שהם חומרים צמחיים פעילים, הדומים במבנם לאסטרוגן האנדוגני (האסטרוגן שמיוצר בגוף האדם). הדמיון המבני מאפשר למולקולות הפיטואסטרוגנים להיקשר לקולטן האסטרוגן שבתאי הגוף. אולם פעילותם ההורמונלית של הפיטואסטרוגנים יכולה להיות גם אגוניטסטית (דמוית פעילות האסטרוגן האנדוגני) וגם אנטגוניסטית (נוגדת את פעילות האסטרוגן האנדוגני), והתוצאה הסופית תלויה בגורמים רבים. אני משערת שהאזהרה שקראת לגבי סויה וסרטן הערמונית התייחסה לפעילות הורמונלית זו.
עם זאת, לפיטואסטרוגנים תכונות נוספות שאינן מתווכות על ידי קולטני האסטרוגן, כמו למשל עידוד אפופטוזיס (מוות תאי מתוכנן), עיכוב חלוקות תא, טיפול ברדיקלים חמצניים ועוד, וזה ככל הנראה מסביר חלק מהקשרים המגנים שנצפו בין צריכת מוצרי סויה לבין סרטן מסוגים שונים (כולל סרטן השד) באוכלוסיות מסוימות.
בספרות המדעית התפרסמו לאחרונה מספר מאמרים שדווקא קושרים בין צריכת סויה לבין הקטנת הסיכון לסרטן הערמונית ושיפור המדדים (למשל של PSA). סויה לא מוגדרת כגורם סיכון למחלה.
להערתך לגבי חלבון בתזונה - אכן, סויה עשירה גם בחלבון אבל גם קטניות מספקות יתרון דומה, אם אתה מעוניין לקצף בחלבון מהחי ובשומן מהחי.