תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
קשת שלום,הבדיקה הפתולוגית בדרך כלל מהימנה מאד בכל הקשור לעצם הקביעה שמדובר בסרטן שד, לגודל הגידול ולקביעה האם בלוטות הלימפה נגועות. לגבי דרגת ההתמיינות של הגידול (ה-grade) דרגת המיהמנות תלויה במיומנות הפתולוג. לגבי הקביעה של ER PR ו-ER-2 יתכנו סטיות מהערכים הנכונים באחוז לא מבוטל מהבדיקות (לא רק בארץ אלא בעולם כולו). כיוון שהקולטנים ER, PR, HER-2 חשובים מאד ועל פיהם נגזרות החלטות טיפוליות חיוניות הרי שאם לחזור על בדיקות - אלו המועמדות העיקריות. ניתן לבדוק אותן שוב באחת מהמעבדות הפתולוגיות במרכזים הרפואיים הגדולים (כמובן בתאום מראש ועל אחריותכם לארגן מדגמים מתאימים לבדיקה). לחילופין, ניתן לבקש מחברת אונקוטסט לבצע הבדיקה, תמורת תשלום. בהצלחהדר' הדסה גולדברג
שלום רבלפני 25 , בגיל 37עברתי מסטקטומי ראדיקלית+הוצאת כ15 בלוטות,לא היו נגועות, טופלתי בקרינה.לאחר 15שנה שוב ממצא בשד השני, עברתי למפקטומי, הוצאו כ2 בלוטות,לא היו נגועות. שוב קיבלתי טיפול קרינתי וטמוקסיפן ל5 שנים.כעת 10שנים לאחר מכן ממצא נוסף בשד. עדין אין לי הדוח הפתולוגי. מוזמנת לקביעת תור לניתוח כריתה. השאלה שלי כיצד בודקים במקרה זה אם יש מוערבות בלוטות? האם זה מבוצע בניתוח בהוצאה של בלוטות?האם אחרי שכבר הוצאו מספר קטן של בלוטות ניתן לבצע בדיקה דרך בלוטת הזקיף?(בניתוח הקודם לא בוצעה זה נכשל טכנית)או שיש מקום לבדיקות נוספות? mri-בודק זאת?לרקע- אין ממצא גנטי אולם יש סיפור משפחתי חזק. אחותי ז"ל היה סרטן דוצדדי ואחכ סרטן במעיאודה לתשובה מהירה.
שלום,שמי ניר אדלר אני מסטרנט בפסיכולוגיה רפואית. במסגרת התזה שלי אני עושה מחקר על תקשורת בין אם החולה בסרטן לבין ילדיה.המחקר כרוך במענה על שאלון אשר נשלח במייל. המשתתפות במחקר נשארות אנונימיות לחלוטין, אין צורך לציין שם או פרטים מזהים אחרים.מטרת המחקר היא לשפר את דרכי ההתמודדות של אמהות החולות בסרטן ובפרט לתת לאמהות כלים לשיתוף הילדים בהתמודדות שלהן עם מחלת הסרטן.
כל אמא לילדים מתחת לגיל 18 אשר מתמודדת או התמודדה בעבר עם מחלת הסרטן ומעוניינת להשתתף במחקר, מוזמנת לשלוח מייל ל-adlernir1@walla.com
בריאות לכולםניר אדלר
שלום רב,אמי חלתה בסרטן שד אח"כ סרטן מעי גס ולבסוף גרורות של סרטן שד בבטן וסרטן פיריטינאום(עברה כריתת שחלות מניעתית).אמי נפטרה בגיל 63בעוד כחודש אני אמורה לכרות שחלות+שדיים+שיחזור מיידי.אתמול הייתי בבדיקה גניקולוגית שיגרתית לקראת הניתוח והועלתה שאלה לגבי אח"כ. הרי אכנס בבום למנופאוזה(גיל מעבר). אני בת 39 ו-9 חודשים ויש לי שתי בנות צעירות.האם לקבל הורמונים למניעה כמו טמוקסיפן? במידה וכן הבנתי שלתרופה יכולהלעודד סרטן של רירית הרחם במידה וזה נכון האם בניתוח לא כדאי להסיר גם את הרחם?האם יש סכנה מוגברת לחלות למרות הכריתות במידה ונוטלים הורמונים.אשמח לדעת את דעתכן המקצועית רפואית.במידה ולא ניתן לקחת הורמונים כיצד שומרים על הגוף(נטיה לאוסטאופורוזיס וכו')תודה,שולמית