תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ראשית תודה.אני בת 40.אני מאד חוששת מהטיפול הכימותרפי.מה ידוע לרפואה על נשים שלא מוכנות לקבל את הטיפול הכימותרפי? האם הן נכנסו לסטטיסטיקה איכשהו, מבחינת הישרדות?היום הסתפרתי קצר מאד, לפני גילוי המחלה היה לי שיער מאד ארוך (יותר מאשר בתמונה) כך שאני מתכוונת לתת לכימו צ'אנס, אבל שומרת על אופציה להפסיק אם ארגיש שזה הדבר הנכון עבורי.בברכה,מוניקה.
האגודה למלחמה בסרטן סניף טבריה מזמינים חולי סרטן ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא מחלת הסרטן.
יום העיון יתקיים ביום ד' 4.3.09 בשעה 16:30 במלון "גני מוריה" (מלון חוף השקט לשעבר), ביציאה הצפונית מהעיר טבריה.
יום העיון אינו כרוך בתשלום. לתוכנית יום העיון ופרטים נוספים לחץ כאן
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי זיו בצפת מזמינים נשים המתמודדות עם סרטן השד ובני משפחותיהן ליום עיון שיערך ביום ב' 23.2.09 בשעה 09:00 בהיכל התרבות "בית יגאל אלון", רח' הפלמ"ח 100, צפת.
לתוכנית יום העיון ופרטים נוספים לחץ כאן
איילת שלום,תחילה מספר הבהרות, לפני שאתייחס לשאלתך על טיב הטיפול הכימותרפי:1. לא ציינת מה לגבי הרצפטורים לאסטרוגן ולפרוגסטרון בגידול. הדבר חשוב לקביעת הטיפול.
2. לא ברור לי על סמך מה את קובעת ש"הסוג שיש לה חוזר בוודאות". זה רחוק מלהיות נכון. אמנם, העובדה שדרגת ההתמיינות היא 3 וה-HER=2 חיובי, מעלים את הסיכון לחזרת המחלה בעתיד, אך זה כלל לא ודאי, מה עוד שהגידול היה קטן והחשוב ביותר - שבלוטות הלימפה נקיות - נתונים אלה מצביעים דווקא על סיכון נמוך יחסית להישנות המחלה.
3. כל בדיקות ההדמיה למיניהן אינן נותנות וודאות של 100% שאין גרורות, כיוון שאף בדיקה אינה יכולה לגלות גרורות מזעריות. זו בדיוק הסיבה שנותנים טיפול למרות שאין עתה עדות לגרורות, כדי לחסל גרורות מיקרוסופיות שעדין לא ניתן לזהות, אך קיים סיכון מסוים שהן אכן נמצאות בגוף.4. בדרך כלל הבדיקה ההיסטולוגית מהימנה, אך אם יש לכם ספקות תוכלו לבקש בדיקה חוזרת, בעיקר של הרצפטורים ושל ה-HER-2, במעבדה אחרת.5. גיל החולה מהווה רק פקטור אחד מתוך רבים הקובעים את הסיכון לחזרת המחלה.6. אכן מדובר בשלב מחלה מוקדם - 1A - כיוון שהגידול קטן והבלוטות שליליות.דרגת המחלה מתייחסת לאופי רקמת הגידול, בעוד השלב מתייחס למידת ההתפשטות.7. באשר לסוג הטיפול הכימותרפי המומלץ, כפי שאת מציינת בצדק, הטיפול פוגע גם בתאים בריאים, ולכל תרופה יש נזק צפוי לה. בעוד הטיפול באדריאמיצין אכן עלול לפגוע בלב - אמנם באחוזים קטנים, הטיפול בטקסוטר עלול לגרום לירידה קשה בכדוריות הדם הלבנות ולחשוף המטופלת לזיהומים וכן הוא עלול לגרום לחולשה קשה.ההחלטה לגבי טיב הטיפול צריך להיעשות לאחר שיחת הבהרה לאמך על תופעות הלוואי של כל טיפול ולאחר שיובאו בחשבון מחלות רקע ומצבה הכללי של אמך. ביחד אתה צריך לגבש אז מדיניות. במידה והרצפטורים חיוביים, ניתן גם לשקול אפשרות של ויתור על כימותרפיה לאור הגידול הקטן וגיל המטופלת, ולהסתפק במתן טיפול הורמונלי.איחולי רפואה שלמה לאמךדר' הדסה גולדברג
תודה רבה על התשובה.בקשר לרצפטורים הם שליליים - כך שלפי מה שהבנתי טיפול הורמונלי לא ניתן לרצפטורים שלילייים. לפי מה שהבנתי ממך הכימוטרפיה היא לא רק לשם מניעה אלא גם לתאים מיקרוסקופיים שלא ניתן לראות?שוב תודה ובריאות לכולם.איילת
המפגש הקרוב יתקיים ב- 4.2.09 בשעה 17:00.