תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אני שבועיים אחרי טיפול AC ראשון. בבדיקת דם מהיום ירד ה- WBC ל- 3.8 וה-NEUT.abs ל- 0.8.האחות הסבירה לי שה-NEUT מאוד נמוך אבל כיוון שה-WBC עדיין לא מתחת ל- 3.5 אז לא חייב להיות רק בבית ואפשר להסתובב אך לא להיות במקומות הומי אדם ולהיזהר מאנשים חולים.
רציתי לשאול אם יש אמצעים להיזהר או פשוט תשומת לב. אני עובדת עם אנשים אצלי בבית (אחד על אחד) וגם מסתובבת בחוץ - האם זה מסוכן?
כמו כן, מה אפשר לקחת כדי להעלות את הכדוריות הלבנות. שמעתי על דבש כלשהוא, האם יש משהו מומלץ בתזונה?
תודה.
בת 42 .אני לאחר ניתוח (2.07.09)הוצאת גוש (1 ס"מ+ 2 מ"מ שוליים נקיים), 1 בלוטה (בשד) נגועה, 9 נקיות. תלת שלילית.טיפול acx 4+ טקסול2x.+33 הקרנות. מקבלת אחת ל-3 אווסטין במחקר.יש לי בדיקת מעקב ממוגרפיה בסוף החודש וביקורת כירורג שד.רציתי לדעת אם מגיעה לי בדיקת MRI לצורך בקורת מקיפה ובעיקר למען השקט הנפשי שלי?
רציתי לדעת מה ההבדל בסיכויי הישנות במחלה בין חולה בסרטן השד תלת שלילית לאחת שיש לה קולטנים חיוביים.האם העובדה שהגידול אינו מושפע מהורמונים מעידה על סיכויי החלמה טובים יותר?תודה
שלום רב,אני חולת קרצינומה (שד גרורתי לימפה ושל"ע הכולל עמ"ש תחתון ו- 2 צלעות) מזה 15 חודשים. כיום מטופלת בפמרה, זולדקס וארדיה. לפני כשנה עברתי הקרנות, והפמרה החליפה את הטמוקסי לפני 3 חוד'.לשאלתי מדוע אינני עוברת ניתוח להוצאת הגוש (התגלה 3 ס"מ וכיום כ- 2ס"מ), נאמר לי שלא מבצעים התערבות כירורגית במקרה של גרורות בעצמות. עדיין לא הבנתי למה. עם כל הכבוד לטיפול ההורמונלי שעושה לי חיים קלים וטובים (לעומת כימו), אינני בטוחה שהטיפול מספיק במקרה שלי. ערכי CEA יורדים ועולים לסירוגין. חודש שעבר היה 10.4 (ירידה) והשבוע 12.2 !!! הגבוה ביותר שהיה מתחילת המחלה!ידוע לי שהמרקרים אינם הסממן היחיד, ובכל זאת אי אפשר להתעלם מהמדד הגבוה. כמו כן, אני קוראת התכתבויות בפורומים השונים, ובכולם מומלץ התעמלות ואת אף ציינת שמסג' לא הוכח כמאיץ גרורות. אף על פי כן, האונקולוגית שלי אסרה עליי (בכל תוקף) לבצע כל פעילות ספורטיבית כולל הליכות מהחשש לנזק לחוליות, ומסג' המאיץ את הדם ובכך לגרום להאצת הגרורות.אני מבולבלת. מה טוב ומה פחות. מה מומלץ ומה לא.אשמח להמלצות.